Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Η λύση "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι" δεν είναι λύση!

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ., στο σημείο που η οδός Βρυούλων συναντά την οδό Ευμένους, παραλίγο να συμβεί ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα εξαιτίας της παρεμπόδισης της θέας των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης από τα φυτά (πικροδάφνες) που φύονται στο πεζοδρόμιο της οδού Βρυούλων (ή καλύτερα Βουρλών). Δείτε το ακόλουθο φωτογραφικό υλικό:

Η δε πινακίδα του Κ.Ο.Κ. με την ένδειξη απαγορεύεται αριστερά, έχει ξεθωριάσει...

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» ανέφερε το περιστατικό προς τον Δήμο Βύρωνα (Αρ. Πρωτοκόλλου: 19280, Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 03/09/2024, Θέμα: «Παρεμπόδιση της θέας των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης από φυτά»), με κοινοποίηση προς την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Πρασίνου, όπου εκτός από το ιστορικό του συμβάντος ζητούσε:

«Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και σε άλλα παρόμοια σημεία της πόλης μας, για την ασφαλή οδήγηση και την αποσόβηση τροχαίων ατυχημάτων».

Μέσα σε πέντε (5) ημέρες η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου ενήργησε και αφαίρεσε την βλάστηση στο σημείο που παρεμπόδιζε την θέα των πινακίδων,

και σε λιγότερο από δέκα (10) ημέρες μας ενημέρωσε (εγγράφως) σχετικά, ως εξής:

ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ΕΝΑΡΓΕΙΑ’’
ΘΕΜΑ: Aπάντηση στο υπ’ αριθμ.19280/3-9-2024 αίτημα.
«Σας ενημερώνουμε, ότι η υπηρεσία μας προέβη άμεσα στην αφαίρεση της βλάστησης που παρεμπόδιζε την θέα των πινακίδων στη συμβολή των οδών Βρυούλων και Ευμένους.
Ανάλογες επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε παρόμοια σημεία της πόλης μας, που εντοπίζονται από την υπηρεσία ή από πολίτες.
Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση ή πληροφορία
».

Όμως η ενέργεια της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου μοιάζει με την έκφραση «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι ή πονάει δόντι, βγάζει δόντι»! Δείτε το φωτογραφικό υλικό:


Στο σημείο μηδέν, ναι, η σήμανση είναι ορατή.  Στα  πέντε μέτρα η ορατότητα μειώνεται κατά πολύ, σε μήκος δυο αυτοκινήτων η σήμανση πάλι δεν φαίνεται! 

Εκτός από αυτό, σε λίγο καιρό το φυτό (πικροδάφνη) θα αναπτύξει νέα βλαστάρια και η πινακίδα πάλι θα κρυφτεί… και φτου κι απ’ τη αρχή! Η εύκολη λύση του κλαδέματος δεν είναι καθόλου καλή, είναι και καταστροφική για το φυτό.

Θα ήταν προτιμότερο η κάθετη σήμανση “απαγορεύεται η στροφή αριστερά” να τοποθετηθεί στο αριστερό πεζοδρόμιο του τέλους της οδού Βρυούλων (ή καλύτερα Βουρλών).


Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα θα πρέπει να εξετάζουν, κατά περίπτωση, την ύπαρξη και άλλων λύσεων, πολύ καλύτερων, από ένα απλό κλάδεμα στα φυτά! 
 
Βύρωνας, η πόλη μας / Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
16 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου