Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ - ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ;





«Ο ΧΡΟΝΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ».

Συμπολίτες,
την τριετία 2007-2009, επί διοικήσεως Ν. Χαρδαλιά, επιβλήθηκε στον Βυρωνιώτικο λαό αύξηση στα δημοτικά τέλη κατά 76%, με τη μορφή Δυνητικού Τέλους, και η οποία αποσκοπούσε στη συγκέντρωση χρηματικού ποσού ύψους 9.000.000 ευρώ για απαλλοτριώσεις χώρων.

Τελικά όμως, τα χρήματα αυτά δεν διατέθηκαν για απαλλοτριώσεις, παρότι, σύμφωνα με δήλωση του προϊσταμένου του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κ. Κατσαρού,  «ένα Δυνητικό τέλος πρέπει να χρησιμοποιείται για τον σκοπό που έχει επιβληθεί»!
Περίπου 6.000.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου, δηλαδή, της Δημοτικής συγκοινωνίας, του Κ.Ε.Π. κλπ.

Εμείς, από τον Ιανουάριο του 2014, με συνεχείς αιτήσεις, ανακινήσαμε το θέμα, και η με ΑΠ:34532/12-12-2014 αίτησή μας, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3 Ιουνίου 2015 …

Διαβάζουμε από τα πρακτικά της συνεδρίασης, στη ΣΕΛΙΔΑ 60, την τελευταία παράγραφο:
Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ  (πρώην Δήμαρχος  Βύρωνα):
«Υπήρχαν 4 κωδικοί. Υπάρχει κάτι το οποίον πραγματικά μας προβλημάτισε; Δεν μπορέσαμε πράγματι λόγω συγκυρίας να διαθέσουμε χρήματα για τις απαλλοτριώσεις. Φαίνεται. Όλες οι αναλυτικές καταστάσεις που έχετε και όλες οι αποφάσεις που υπάρχουν, φαίνεται. 4 συγκεκριμένοι κωδικοί. Χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα αυτά για κωδικούς που αφορούσαν την υποστήριξη των Υπηρεσιών μας: Της Δημοτικής Συγκοινωνίας, του ΚΕΠ, της εξυπηρέτησης του πολίτη».

Κι από την ΣΕΛΙΔΑ 64, διαβάζουμε στην τελευταία παράγραφο:
ΔΗΜΑΡΧΟΣ:
Εγώ θυμάμαι ότι πήραμε για τα 6.000.000 γραπτό απολογισμό. Για τα υπόλοιπα 3.000.000 μέχρι τα 9.000.000 δεν πήραμε απολογισμό.
Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ:
Τι απολογισμό; Ζητήσατε από κάπου απολογισμό;
ΔΗΜΑΡΧΟΣ:
Δυο λεπτά περιμένετε. Για τα 6.000.000 πήραμε γραπτό απολογισμό ότι πήγαν στα ΚΕΠ τόσα χρήματα, πήγαν στη Δημοτική Συγκοινωνία κλπ. Τα θυμάμαι αυτά. Για τα υπόλοιπα 3.000.000 είπα και το είπα και εδώ σήμερα και όντως δεν έχω πάρει γραπτό απολογισμό. Αυτό είπα. Και είπα ότι σε ερώτηση που έκανα στο Συμβούλιο, σε εσάς, μου απαντήσατε «ότι αυτά έχουν μπει στο συνολικό ταμείο», στον κορβανά δηλαδή. Αυτό είπα.

Κι ενώ το ζήτημα του «τι απέγιναν τα 3.000.000 Ευρώ»  κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόλα αυτά, η νυν Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε (για μία ακόμη φορά), ως όφειλε, ούτε προς την κατεύθυνση της διερεύνησης της υπόθεσης, για διαλεύκανση της οικονομικής αδιαφάνειας, ούτε στην ενημέρωση των πολιτών, για το τι απέγιναν τα 3.000.000 ευρώ.
Κι ας το (ξανά)αιτηθήκαμε  με αποστολή E-mail προς τον Αντιδήμαρχο της Τ/Υ κ. Καραγιάννη  στις 8 Ιουνίου 2015 …

Αλήθεια, ποια η σκοπιμότητα του μη ελέγχου, της διατήρησης της αδιαφάνειας, αλλά και της μη δημοσίευσης της υπόθεσης;
Τι φοβήθηκε η νέα Δημοτική Αρχή, ή τι την εμπόδισε να πράξει το σωστό;

Γιατί, για ακόμη μια φορά (βλέπε κατεστραμμένοι πλακόστρωτοι δρόμοι, καταστρατήγηση δικαιωμάτων των πεζών, ετοιμόρροπο κτήριο, Εργάνη και … και …), εμείς οι πολίτες έπρεπε να καταγγείλουμε την υπόθεση  στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με την ΑΠ:6335/12-5-2015 καταγγελία;;
Υποχρέωση της αιρετής Δημοτικής Αρχής ήταν.


ΑΓΕΙ ΔΕ ΠΡΟΣ ΦΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΧΡΟΝΟΣ  (Μένανδρος)
Μτφ: Ο χρόνος φέρνει την αλήθεια στο φώς.

Σας ενημερώνουμε ότι, καλείται τώρα η Δημοτική Αρχή, ένα χρόνο μετά την αναφορά μας προς το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., να αποστείλει, άμεσα, στο Σώμα Επιθεωρητών, όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την καταγγελλόμενη υπόθεση, σχετικές αποφάσεις Δ.Σ., τα αναλυτικά καθολικά των ΚΑΕ είσπραξης του δυνητικού τέλους και της απόδοσης αυτού, τυχόν δικαστικές αποφάσεις και κάθε άλλη απόφαση ή έγγραφο που μπορεί να συμβάλλει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα επαναφέρουμε, ΣΥΝΤΟΜΑ, το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:
1.     την ενημέρωση του Βυρωνιώτικου λαού, με πλήρη γραπτό απολογισμό για τη διάθεση του ποσού των (περίπου) 6.000.000 Ευρώ του Δυνητικού Τέλους της τριετίας 2007-09,
2.     να πληροφορηθούμε για τα «χαμένα» 3.000.000 ευρώ,
«Που πήγαν τα λεφτά;»



Τέλος, ένα ερώτημα που πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθεί είναι το εξής: γιατί ο τοπικός τύπος, που είχε ενημερωθεί για την υπόθεση στις 15 Ιουλίου 2015, «Αποσιώπησε»

Ποιος είναι ο ρόλος του και ποιός ο λόγος ύπαρξής του;

Παραθέτουμε  ένα μικρό απόσπασμα της επικοινωνίας μας με εκδότη τοπικής εφημερίδας:  

Ο νυν Δήμαρχος κ. Κατωπόδης δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στις 3 Ιουνίου 2015:

«Από την προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το ποσόν των 3 εκατομμυρίων Ευρώ του δυνητικού τέλους».

Και αυτό ήταν το ερώτημά μας στην Αίτηση με αρ. πρ. 34532 της 12/12/2014, προς την νέα δημοτική αρχή, γιατί έχει χρέος να ενημερώσει ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ, τι απέγιναν τα χρήματα αυτά.

Σας ενθέτω (3) την αποστολή e-mail  της 8ης Ιουνίου 2015 προς τον Αντιδήμαρχο της Τ/Υ κ. Καραγιάννη. 

Δεν γνωρίζω που πρόσκειται η εφημερίδα σας. Δεν με απασχολεί. Με ενδιαφέρει όμως η αλήθεια και το τι τελικά απέγιναν τα χρήματα του δυνητικού τέλους. 

Όχι το Δυνητικό Τέλος δεν ήταν παράνομο. Σας ενημερώνω όμως ότι είναι παράνομο να μην χρησιμοποιείται  για τον σκοπό που έχει επιβληθεί και (δημοσιογραφικά) σας πληροφορώ ότι, η υπόθεση ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ!

Όπως ελέγχεται και η δημοτική αρχή -τέως και νυν-  για την αντισυνταγματική συμπεριφορά της (άρθρο 10 παρ.3 του Συντάγματος) προς τις αιτήσεις μας.

ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ. ΑΠΟΣΙΩΠΗ!


Ν. Βούρτσης (δημότης Βύρωνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου