Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ


Στο δυτικό άκρο της πόλης Μας, υπάρχει μια κλίμακα (σκάλα) η οποία συνδέει την οδό Χαριδήμου, με την οδό Δικαιάρχου.

Εάν κάποιος περάσει από εκεί, εύκολα θα διαπιστώσει ότι η σκάλα παρουσιάζει τα εξής σοβαρά προβλήματα:
1. Το κάγκελο στήριξης, βρίσκεται πολύ χαμηλά.
2. Το πλάτος των σκαλιών, είναι πολύ μικρό. Ένας άνθρωπος με ύψος άνω του 1,70 μ, και με νούμερο υποδήματος μεγαλύτερο του 42, δυσκολεύεται στην κατάβαση, η οποία γίνεται και επικίνδυνη, αφενός μεν, όταν υπάρχουν νερά, είτε της βροχής, είτε από τις υδρορροές των παρακείμενων πολ/κιών (δείτε τις ένθετες φωτογραφίες), αφετέρου δε γιατί τα σκαλοπάτια, σε πολλά σημεία, είναι κατεστραμμένα-σπασμένα.





Δυστυχώς όταν «πετιούνται λεφτά» για να γίνονται έργα για το θεαθήναι, όταν συγκεκριμένοι δρόμοι, από το 2010 και μετά, διαρκώς ανασφαλτώνονται, σε βαθμό, που εάν μετρούσαμε τα επίπεδα τους, όπως συμβαίνει στις αρχαιολογικές ανασκαφές, θα μιλούσαμε πχ για Εμπεδοκλέους Ι, ΙΙ, και σύντομα ΙΙΙ, ή ακόμη, Ν. Αρώνη Ι, ΙΙ, και σύντομα ΙΙΙ, όταν «ανακαλύπτουμε» (βλέπε ετικέτα Οδοποιίας της ιστοσελίδας μας) τις κακοτεχνίες της εργολαβίας του 2010, στις πλακοστρώσεις των οδών Βρυούλων, Παν. Τσαλδάρη, Νεοπτολέμου, Αρύββου και πολλών άλλων, και ξανά ξοδεύουμε χρήματα για την επισκευή των, τότε, λογικό είναι να μην υπάρχουν κονδύλια για τέτοιου είδους αναπλάσεις. 
 
Αλήθεια, ασχολήθηκε ποτέ κανείς με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι πεζοί στο Δήμο, ή μήπως ενδιαφέρθηκε για τα καταπατημένα δικαιώματά των; 
 
Γνωστοποιούμε λοιπόν ότι, μαζί με κατοίκους της περιοχής, για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος που αναφέραμε, αφού καμία δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν ενδιαφέρθηκε, παρά τις - ως επί το πλείστον μεμονωμένες - προσπάθειες των, Αιτηθήκαμε εγγράφως (ΑΠ: 23065, 15-9-2016) προς την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, την ανάπλαση των σκαλοπατιών.
 
Οψόμεθα! 
 
Νίκος Βούρτσης - Ενάργεια (δημότης Βύρωνα)
15 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου