Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ ΝΑ (ΞΑΝΑ)ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ !

Κατά αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα:
Πρώτον, ότι η δράση Μας αφορά μόνον το δήμο Βύρωνα, και δεύτερον ότι, ο γραπτός Μας λόγος, ο οποίος απευθύνεται αποκλειστικά στους Βυρωνιώτες, «Πάσχει» από Επίκτητο Ολική Πολιτική Αχρωματοψία!
Μας ενδιαφέρει ο Μικρόκοσμός μας, η πόλη που ζούμε, ο Βύρωνας, και όχι η εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Όσοι μας γνωρίζουν*, το γνωρίζουν!

«Λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη», και αυτό δεν είναι σε πολλούς αρεστό!

"Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις" είχε πει ο ηθοποιός Τζ. Καρούσο**. Αφαιρέσαμε το δηκτικό του πνεύμα και κατά κυριολεξία γράψαμε στην Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας, με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2016:
"ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την, δίχως προσδοκία οφελών, προσπάθεια που από ετών ξεκινήσαμε, δηλαδή, να αγωνιζόμαστε (στον ελεύθερο χρόνο μας) για την ανάδειξη μα και την επίλυση δημοτικών κατ΄ αρχήν (=κατά λέξη) ζητημάτων που απασχολούν και ταλαιπωρούν τον Βυρωνιώτικο λαό, αντιμαχόμενοι, όπου πρέπει, την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, αλλά και συνεργαζόμενοι, εκεί που πρέπει, για το συμφέρον της πόλης Μας".

http://vironasipolimas.blogspot.gr/search/label/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7#.WA_g5vROyVs

Ενώ στο facebook συμπληρώναμε:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013448945075


ΔΙΕΡΩΤΑΣΘΕ, ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"; ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ:
Σχετικά με την Ευρωπαική εβδομάδα -δίχως αυτοκίνητο- Κινητικότητας (European Mobility Week).

[[ Σε παρένθεση ένα σύντομο Ιστορικό:
-Αίτηση 1η με αρ. πρωτ: 26724/20-9-2010 και θέμα: «ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» με τις υπογραφές και των διευθυντών του 1ου Γυμνασίου (κα Λεμονιά Κλωνάρη) και 1ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα.
Ο δήμος Βύρωνα, η διοίκηση Ν. Χαρδαλιά, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ.

-Αίτηση 2η με αρ. πρωτ: 21714/26-7-2011 και θέματα: «α) 11η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, β) ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΗ, ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ».
Για την αίτηση αυτή, "εισπράξαμε" από το Δήμο, τη διοίκηση Ν. Χαρδαλιά, την έγγραφη απάντηση (με αρ. πρωτ: 148. Πότε; Στις 3 Οκτωβρίου 2011) ότι: "Ο Δήμος δεν είχε χρήματα για τέτοιου είδους εκδηλώσεις!" ]]

Με τον ερχομό στην δημοτική Αρχή της Παράταξης "Στάση Βύρωνα", στις εκλογές του 2014, υπήρξε στα κεντρικά γραφεία αυτής, συνάντηση και συνομιλία με τον κ. Γ. Μαυρίκη (νυν Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης) που ΑΜΕΣΩΣ ενδιαφέρθηκε για τη συγκεκριμένη πρόταση και αυτό "επισημοποιήθηκε" σε νέα συνάντησή μας, την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, στην καφφετέρια «ΚΟYΑ» παρουσία της κ. Βασιλοπούλου (Αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς) και της κυρίας Ε.Π.

Η συνέχεια και το αποτέλεσμα, εμφανίζεται μέσα από το e-mail-μήνυμα που ενθέτουμε (δείτε στο τέλος του κειμένου τα ληφθέντα η/μηνύματα):
"Καλημέρα!
Χάρη στην δική σου ευαισθητοποίηση κάναμε την εκδήλωση που θα δείς πιό κάτω. Είχαμε πολλές ιδέες αλλά ο χρόνος ήταν πολύ λίγος για να κάνουμε κάτι πιό δυνατό. Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες. Παραμένουμε στην διάθεσή σας και περιμένουμε να σας δούμε στο δημαρχείο".
Γιάννης Μαυρίκης
Διευθυντής γραφείου Δημάρχου Βύρωνα.
29 Σεπτεμβρίου 2014



Μόνον που μείναμε στην μία μέρα, και στην μία ιδέα!

Το ζητούμενο (για όλους Μας) είναι "Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ", η εβδομάδα δίχως αυτοκίνητο στη πόλη. Και υπάρχουν τόοοοοσα που μπορούν να γίνουν...

Όπως για παράδειγμα αυτό που εμφανίζεται στην κάτωθι φωτογραφία:



ΥΓ:
Άλλο παράδειγμα Συνεργασίας με την παρούσα Δημοτική Αρχή .. την επόμενη φορά (αν και είναι εμφανές για όποιον ξέρει να διαβάζει, μα και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Δήμο...).

Σημειώσεις:
* Το παρόν άρθρο γεννήθηκε με αφορμή διαδικτυακά σχόλια ορισμένων που "νομίζουν ότι γνωρίζουν, δίχως πραγματικά να γνωρίζουν", κρίνοντας εξ' ιδίων τα αλλότρια, και οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται, έχοντας περιορίσει αισθητά το οπτικό τους πεδίο λόγω των χρωματισμένων παρωπίδων των ότι, μερικοί μπορεί και να διαφέρουν!

**Από το “εγώ ειμί πτωχός και πένης”, Γιάννης Τσαρούχης, εκδ. Καστανιώτης.






Δεν επικοινώνησαν ποτέ! Και ποτέ Δεν μας έφεραν σε επαφή με την αρμόδια ομάδα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου