Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

«Δεν καταδιώκουμε τον Άνθρωπο. Καταπολεμούμε την Αντίληψη. Όλη η δομή της πόλης, στηρίζεται στον απόλυτο σεβασμό των νόμων αυτής. Καμιά εξαίρεση δεν πρέπει να είναι νοητή, γιατί η μία εξαίρεση θα έφερνε την άλλη. Η πρώτη εξαίρεση, δεν θα ήταν η τελευταία».*

ΠΡΟΛΟΓΟΣ:
Τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι (και) του 2016, Καταγγέλλουμε για μία ακόμη φορά την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα πεζοδρόμια, σε όλες τις πλατείες, σε όλο το Βύρωνα.

Εικόνα σαν αυτή που παρουσιάζουμε είναι απλώς όνειρο. Ούτε καν θερινής νυκτός.




Μέσα στην με αρ.πρωτ: 16352/30-6-15, αναφορά περί της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την 16η Σεπτεμβρίου 2015 γράφαμε:
«ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ εσείς του Δημοτικού Συμβουλίου ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΣΑΣΤΑΝ, ΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑ ΜΗ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΒΗΜΑ το ΒΗΜΑ, ΠΛΑΙ-ΠΛΑΙ, ΣΥΓΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ …  απλώς αναρωτηθείτε!»

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
Από την πλευρά μας, υπήρξε εστίαση στο πρόβλημα της κάτω πλευράς της πλατείας Ελ. Βενιζέλου (Αγ. Λάζαρος) και συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο της οδού Παν. Τσαλδάρη, όχι από εμπάθεια, συμφέροντα ή δωσιλογισμό (άλλωστε τον Ιούνιο του 2014 υπήρξε έγγραφη εισήγηση προς την Τ/Υ  περί πεζοδρόμησης της οδού, για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιουλίου & Αυγούστου, και συγκεκριμένα για τις ώρες από 6μ.μ έως 04π.μ, προς το συμφέρον Πεζών και Καταστηματαρχών), αλλά γιατί υπάρχουν ΣΤΟΙΧΕΙΑ- μέσα από την έγγραφη επικοινωνία μας με το Δήμο.
Για την στήριξη των γραφομένων μας.
Επιστολή με αρ. πρωτ: 19174/24 Ιουνίου 2014. 
Διενεργηθείσα αυτοψία από την Τ/Υ στις 25 & 26 Ιουνίου 2014.
Όπου η Τεχνική Υπηρεσία μας ενέπαιξε !

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

Και ο εμπαιγμός συνεχίστηκε ακόμη και όταν τον Μάρτιο του 2015 (κατόπιν της από 13 Φεβρουαρίου 2015 εισήγησης μας) έγινε η 1η διαγράμμιση και οριοθέτηση του χώρου, που είχε δικαίωμα κάθε κατάστημα, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.  Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ (ενάντια στη νομοθεσία) διαπιστώνεται και  αποδεικνύεται κατά τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο μέσα από τις φωτογραφίες.
.

1η διαγράμμιση Μάρτιος 2015
Η προκλητική αυτή αδράνεια και αδιαφορία μπροστά στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πεζών συνεχίστηκε για ένα χρόνο μέχρι που αναγκαστήκαμε να καταγγείλουμε  την κατάσταση στο Συνήγορο του Πολίτη. Και υποχρεώθηκε η Τεχνική Υπηρεσία, ένα χρόνο μετά την 1η διαγράμμιση, στις 16 Μαρτίου 2016 να προχωρήσει σε 2η οριοθέτηση σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία ετούτη τη φορά.

2η διαγράμμιση Μάρτιος 2016

Θα μας πείτε «ξαναζεσταμένο φαγητό».ΟΧΙ.

ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ:
Γιατί δεν είναι μόνον η αλλαγή της διάταξης στον χώρο των τραπεζοκαθισμάτων κάποιου καταστήματος, που συρρίκνωνε έως καθιστούσε ανύπαρκτο το πεζοδρόμιο της οδού Παν. Τσαλδάρη, εν γνώσει του Αντιδημάρχου της Τ/Υ, λόγος για τον οποίο ζητήσαμε την παραίτησή του, είναι και το απαράδεκτο γεγονός ότι, στην με αριθμό Δ.Υ. από 18/07/2016 παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κληθείς ο καθ’ ου τα παράπονα (υπάλληλος της Τ/Υ, μέλος της αρμόδιας επιτροπής για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων  επί των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την απόφαση 306/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου 2014) αφού άκουσε με προσοχή τα καταγγελλόμενα να δηλώνει (09/08/2016) πως δεν τα αποδέχεται, χαρακτηρίζοντάς τα Αναληθή και Ανυπόστατα.

Προφανώς δεν γνώριζε τη μήνυση της 10ης Ιουλίου 2016 που είχε ασκηθεί από την Αστυνομία. Ακολουθεί απόσπασμα από το Ημερήσιο Δελτίο Οχήματος του υπ' αριθμ. ΕΑ-25349 της 10-7-2016:
« …. άδεια κατάληψης πεζοδρομίου από Δήμο Βύρωνα για χώρο επί της Π. Τσαλδάρη και Μεσολογγίου 42 τμ., πλην όμως το κατάστημα είχε τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα επί του πεζοδρομίου 50 τμ περίπου, έναντι του καταστήματος, στην Πλ. Αγ. Λαζάρου, παραβιάζοντας έτσι την σχετική άδεια κατάληψης. Υποβλήθηκε η υπ’ αριθμ. 12 μήνυση στο Α.Τ. Βύρωνα. Ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης και αποχωρήσαμε».

Και τώρα όμως, μετά τη σχετική συμμόρφωση ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ! Τα σταθερά στηρίγματα των τεντών (που απαγορεύονται από την Απόφαση 3447/2007 του ΣτΕ), βρίσκονται εντός του ορίου του 1,5 μέτρου ελεύθερης και ανεμπόδιστης όδευσης και όταν οι τέντες είναι κλειστές, ο χώρος περιορίζεται.
ΑΝΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ;
ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

28 Οκτωβρίου 2016 !

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016.

Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση των πολιτών και να αναζητηθούν ευθύνες καθώς και να επιβληθούν πειθαρχικές ποινές. 

Από το Πειθαρχικό δίκαιο δημοσίων πολιτικών υπαλλήλων.
Αρ.Πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.58/341/οικ.10874/03-03-2012 (Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Τμήμα Δικαιωμάτων & Υποχρεώσεων)
ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ:
Από το άρθρο 107 παρ. 1 παρατίθενται τα πειθαρχικά παραπτώματα, η τέλεση των οποίων μπορεί να επισύρει την επιβολή πειθαρχικής ποινής:
Α) Στην περ. δ’ και προκειμένου να αντιμετωπισθούν φαινόμενα διαφθοράς, ορίζεται ως πειθαρχικό παράπτωμα η απόκτηση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ίδιου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών.

Β) Επίσης στην περ. ιβ’ ορίζεται ως πειθαρχικό παράπτωμα η άρνηση παροχής πληροφόρησης όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και στις αρχές.
Παράδειγμα; Τον Νοέμβριο του 2013, υπήρξε αναφορά-καταγγελία προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) με θέμα: «ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΛΑΖΑΡΟΥ».
Ένα χρόνο μετά, στις 28 Νοεμβρίου 2014 κοινοποιήθηκε από το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. προς το Δήμο Βύρωνα το Έγγραφο με Αρ.Πρωτ:Σ.Ε.Ε.Δ.Δ./Φ.4/19518(Σχετ. 15287/27-11-13).

Αναζητήσαμε την απάντηση του Δήμου, στο συγκεκριμένο έγγραφο, μέσα από τα ερωτήματα που θέταμε στην με αρ.πρωτ: 16352/30-6-15 αίτηση και στα οποία όφειλε η Δημοτική Αρχή να απαντήσει κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2015.
Και επειδή δεν απαντήθηκε, την επομένη ημέρα, με νέα αίτηση και με αρ.πρωτ: 22471 17/9/2015 ζητήσαμε να ενημερωθούμε σχετικά, εγγράφως. Όχι μόνον δεν απάντησαν, ως όφειλαν, αλλά, κατά την αναζήτηση της αίτησης, (σε τέτοιο σημείο αναισχυντίας) λάβαμε την ωραία απάντηση: «Δεν την είδαμε πουθενά».
Σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη η περίπτωση αυτή συνιστά ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και εκτός από το πειθαρχικό παράπτωμα, επιδέχεται και χρηματική αποζημίωση!

Ο Σωκράτης όταν τον ρώτησαν ποια πόλη διοικείται άριστα, είπε: «Εκείνη που σέβεται και τηρεί το νόμο, και τιμωρεί αυτούς που τον παραβαίνουν».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
Εν κατακλείδι:
«Η δυνατότητα χρήσεως του πεζοδρομίου, απορρέει εκ του προστατευμένου δικαιώματος της προσωπικότητάς των και αποτελεί εκδήλωση της ελευθερίας, η οποία αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητας τούτων, Συνταγματικώς κατοχυρωμένο».
Απόσπασμα της απόφασης 966/2009 του Ειρηνοδικείου Αθηνών.
Ένα Δεδικασμένο που αποδέχεται την αγωγή αποζημίωσης του πεζού, λόγω ηθικής βλάβης από την προσβολή της προσωπικότητάς του.
Ο νοών νοείτω ...  
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;

Σημειώσεις:
*Απόσπασμα από το βιβλίο «Το τέλος του Εφιάλτη» του Δ. Μπαλτάκου. 
Και προτού μας χαρακτηρίσουν ως φασίστες – αυτοί που μας εξύβριζαν ως πιο αριστερούς της αριστεράς τους, να τους υπενθυμίσουμε ότι στον λόγο της Πόρσια, από τον «Έμπορο της Βενετίας» του Σαίξπηρ, υπάρχει παρόμοιο εδάφιο. Αλλά, και πάλι μπορεί να χαρακτηριστούμε ως Αντισημίτες … οπότε η "ετικέτα μας" σταματημό δεν θα έχει.     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου