Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΙΕΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Κάθε φορά που προσπαθούμε να συλλέξουμε υπογραφές για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων μας, ως πολίτες, προς την (εκάστοτε) Δημοτική Αρχή, μετά από την σύντομη ενημέρωση για το θέμα, ακολουθούν από τους Βυρωνιώτες, σχεδόν πάντα, λόγω δυσπιστίας ως προς την ειλικρίνεια των προθέσεων μας, οι εξής ερωτήσεις: «Από πού είστε;» «Ποιοί είστε;»

Βέβαια η απάντηση που δίνεται, χάριν αστεϊσμού, δεν προέρχεται από την γνωστή διαφήμιση του παιχνιδιού Τζόκερ, «Ποιοί είμαστε, συγγνώμη, αφαιρέθηκα …», αλλά εδώ, στον γραπτό λόγο, οι ερωτήσεις μόνον με ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν.

-Γιατί κάποιος, πρέπει οπωσδήποτε να ανήκει σε μια πολιτική κίνηση ή δημοτική παράταξη, για να δραστηριοποιηθεί και να αιτηθεί, για παράδειγμα, την τοποθέτηση των απαραίτητων πινακίδων σήμανσης STOP, στη συμβολή των οδών:

Α) Αρύββου και Βρυούλων 
Β) Εισοδίων Παναγίας και Κολοκοτρώνη





ή να αιτηθεί την αντικατάσταση της πινακίδας σήμανσης STOP, στη συμβολή των οδών Καλλιπόλεως & Αγίων Αποστόλων, που λόγω πρόσκρουσης αυτοκινήτου είχε στραβώσει και είχε γείρει πάνω σε δενδρύλλιο, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται, καθιστώντας επικίνδυνο, για τους οδηγούς, το σημείο συμβολής των οδών;

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

-Γιατί κάποιος, πρέπει οπωσδήποτε να ανήκει σε μια πολιτική κίνηση ή δημοτική παράταξη, για να δραστηριοποιηθεί, σχετικά με τις ελλείψεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται στις παιδικές χαρές, σε κάποιο παιδικό σταθμό, για την τηλεματική της Δημοτικής Συγκοινωνίας που ταλαιπωρεί τους πολίτες, για το καθημερινό πρόβλημα της Καθαριότητας ή να αναφέρει άμεσα για τους βανδαλισμούς που έγιναν μέσα στη βδομάδα, σε σταθερούς κάδους που βρίσκονται πλησίον του μνημείου εκτελεσθέντων, της οδού Χρ. Σμύρνης;



-Γιατί κάποιος, πρέπει οπωσδήποτε να ανήκει σε μια πολιτική κίνηση ή δημοτική παράταξη, για να δραστηριοποιηθεί για την κατεδάφιση του 1ου ορόφου του ετοιμόρροπου κτηρίου της συμβολής των οδών Παν. Τσαλδάρη & Χρ. Σμύρνης, για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών, για τους κατεστραμμένους πλακόστρωτους δρόμους μιας ολόκληρης περιοχής (εξαναγκάζοντας την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε ανασφαλτώσεις), για αναπλάσεις και ανακατασκευές ή ακόμη και να αιτηθεί για την αναβίωση του εθίμου του Αι-Γιάννη του Κλήδονα (Λαμπαδάρη), την ενεργοποίηση του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ... και τόσα άλλα θέματα;

Δεν είμαστε πολιτική κίνηση! Ο καθένας μας, διατηρεί τις ιδεο-πολιτικές του απόψεις,

και το κυριότερο, Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα από τις άλλες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Βύρωνα.
Δεν υποκρύπτουμε κάτι, ούτε πρόκειται, Μακιαβελικά, (Η υπόσχεση που δόθηκε ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος που δεν κρατήθηκε είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος.) να μετεξελιχθούμε σε δημοτική παράταξη. Είμαστε μια μικρή ομάδα (περισσότερο παρέα προς το παρόν) κατοίκων & δημοτών, που προσπαθεί για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη Μας, και αγωνίζεται και αγωνιά για το μέλλον των παιδιών.

Στη ανακοίνωση (διακήρυξή) μας, ήμασταν σαφείς! «Συνεχίζουμε την, δίχως προσδοκία οφελών, προσπάθεια που από ετών ξεκινήσαμε, δηλαδή, να αγωνιζόμαστε (στον ελεύθερο χρόνο μας) για την ανάδειξη, μα και την επίλυση δημοτικών, κατ΄αρχήν (=κατά λέξη), ζητημάτων που απασχολούν και ταλαιπωρούν τον Βυρωνιώτικο λαό, αντιμαχόμενοι, όπου πρέπει, την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, αλλά και συνεργαζόμενοι εκεί που πρέπει, για το συμφέρον της πόλης Μας».

Ότι πράττουμε, πηγάζει από Αγάπη για την πόλη Μας και μόνον.
Για όσο έχουμε χρόνο και «διάθεση».  
Η δραστηριοποίησή μας, κάτι σαν χρέος, Καζαντζάκειο Χρέος!

Η λέξη Ενάργεια, είναι συνώνυμη της λέξεως Διαύγεια.
Ενάργεια είναι και η περιγραφή μιας κατάστασης με σαφή τρόπο, δηλαδή, όπως ακριβώς προσπαθούμε να παρουσιάζονται τα άρθρα της ιστοσελίδας μας, με εμπεριστατωμένο και σαφή τρόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου