Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ. ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 10 πμ.


Επανερχόμαστε στην ανακοίνωση του δήμου Βύρωνα για την αναδάσωση του Υμηττού.

Ο Δήμος Βύρωνα καλεί όλους τους μικρούς και μεγάλους δημότες στην αναδάσωση του Υμηττού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 10.00 π.μ., στον Άγιο Γεώργιο (Καρέας). Η αναδάσωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.).


 
Ας δώσουμε μαζικά το παρών στην προσπάθεια αυτή. 
1000 δενδρύλλια μας περιμένουν για τη φύτευσή τους.

Η δενδροφύτευση σε συνδυασμό με τη δημιουργία Ζωνών Πυροπροστασίας (πλάτους περίπου 200 μ) θα δώσει "ανάσα" στην περιοχή μας.




Και κάτι που το διαβάσαμε στο blog "Λόγια Σταράτα":
"Λόγω της επιτακτικής ανάγκης για παρουσία στρατιωτικών πυροσβεστικών οχημάτων δίπλα στις μονάδες των μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων σχηματισμών, ώστε να επεμβαίνουν αμέσως αν εκδηλωθεί πυρκαγιά στο άμεσο (δασικό) περιβάλλον όπου είναι κρυμμένα τα άρματα μάχης και τα ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, αποφασίστηκε η «εκμετάλλευση» υπαρχόντων «σασί» παλαιών αρμάτων μάχης των παλαιοτέρων εκδόσεων του άρματος μάχης Leopard-1, που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία. Επίσης τοποθετήθηκαν δεξαμενή νερού και εκτοξευτήρας αυτού («κανονάκι») στον χώρο όπου υπήρχε ο πύργος με το πυροβόλο του άρματος. Η μελέτη και η κατασκευή πραγματοποιήθηκαν από τα 304 και 308 Προκεχωρημένα Εργοστάσια Βάσεως (304 και 308 ΠΕΒ) του Τεχνικού Σώματος".



Εάν το υβριδικό αυτό πυροσβεστικό όχημα-τάνκ δεν είναι υπαρκτό, αλλά αποτέλεσμα φωτομοντάζ, τότε, θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Θα συμβάλει σημαντικά στην πυρόσβεση πυρκαγιών σε δύσβατες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου