Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΜΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ


Ένας από τους λόγους που πλημυρίζουν οι δρόμοι όταν βρέχει, είναι και τα φραγμένα φρεάτια. 
Οι φωτογραφίες που παρατηρείτε απεικονίζουν την κατάσταση των φρεατίων της οδού Εμπεδοκλέους, στο τμήμα αυτής, από την οδό Ιλιάδος έως την οδό Βρυούλων, πέρυσι, την 18η Μαϊου 2015 ! Δέκα φραγμένα φρεάτια στη σειρά, δέκα φωτογραφίες.

Για τα προβλήματα που παρουσίαζαν τα φρεάτια είχαμε ενημερώσει αυθημερόν σε διαζώσης συνάντηση τον Δήμαρχο κ. Κατωπόδη, αλλά και το αρμόδιο τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου με την αποστολή του ακόλουθου μηνύματος (e-mail): 

"ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ (ΜΕ ΣΧΑΡΕΣ) ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΤΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ.
ΣΑΣ ΕΝΘΕΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΜΑΙΟΥ 2015, ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΜΠΕΔΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΙΛΙΑΔΟΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΡΥΟΥΛΩΝ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΓΜΕΝΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΧΩΜΑ-ΛΑΣΠΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ, ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘEIΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ".

Ο Αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης μας ενημέρωσε άμεσα για την ιδιάζουσα περίπτωση της οδού Εμπεδοκλέους και τις δυσκολίες που υπήρχαν σχετικά με τον καθαρισμό τους (υπάρχουν φρεάτια φραγμένα με τσιμέντο). Βέβαια, Εικοσι (20) μήνες μετά δεν έχει αλλάξει η κατάσταση ... (ενώ καθυστερεί και η έναρξη των εργασιών ανασφάλτωσης της). 

Πάντως η Δημοτική Αρχή όπως γνωρίζετε (από την ανακοίνωσή της) ξεκίνησε τον καθαρισμό όλων των φρεατίων στο Βύρωνα. Μέχρι στιγμής έχουν καθαρισθεί περίπου 1190 φρεάτια, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι την άνοιξη του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού.  

Εμείς παρακάτω αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Δήμου, θά σταθούμε όμως σε ένα σημείο αυτής:  Τα φρεάτια είχαν να καθαρισθούν από το 2007 ! (;) 

Στην Κρίση σας.










ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ της Ανακοίνωσης, της 25ης Νοεμβρίου 2016, του Δήμου Βύρωνα.

Καθαρισμός φρεατίων Δήμου Βύρωνα
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού και απόφραξης των φρεατίων (σχάρα ή χωρίς, μονά, διπλά, καθώς και φρεάτια εγκάρσια) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βύρωνα καθαρίζοντας τα τοιχώματά τους από λάσπες, λίπη, χώμα, άμμο, κλαδιά και άλλα εμπόδια.

Πιο συγκεκριμένα η εργασία περιλαμβάνει: την προσωρινή αφαίρεση του καλύμματος του φρεατίου επίσκεψης, τον πλήρη καθαρισμό εσωτερικά (αποκομιδή των φερτών υλικών και διάθεση σε χώρο επιτρεπόμενης απόρριψης), το επιμελημένο πλύσιμο με πλυστικό μηχάνημα υψηλής πιέσεως τόσο του φρεατίου υδροσυλλογής όσο και του συνδετηρίου αγωγού, τον ψεκασμό για την απεντόμωση του φρεατίου και τέλος, την επανατοποθέτηση του καλύμματος του φρεατίου επίσκεψης αφού καθαρισθούν και την σήμανση περιμετρικά των ανοιγμάτων με γαλάκτωμα που περιέχει φάρμακο απεντόμωσης και χρώμα.

Οι παραπάνω εργασίες πραγματοποιούνται σύμφωνα  με τις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης καθώς και τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα. Η φυσιογνωμία του ανάγλυφου της πόλης, ιεραρχεί και τις εργασίες.

Συνολικά έχουν καθαρισθεί μέχρι σήμερα 1190 φρεάτια.

Πέρυσι (2015) ξεκίνησαν οι εργασίες μετά από 7 χρόνια (είχαν να καθαρισθούν από το 2007) καθαρισμού 400 φρεατίων, ενώ το 2016 καθαρίσθηκαν 360. Απομένουν 410 φρεάτια τα οποία και θα καθαρισθούν – εκτός από 50 – μέχρι την άνοιξη του ’17.
 

Στην αμεσότητα των εργασιών, συνεισέφεραν και οι δημότες με την αναφορά δυσλειτουργιών των φρεατίων υδροσυλλογής και του δικτύου ομβρίων.

Η Δημοτική Αρχή προτίθεται να εκτελεί τις εργασίες ανά διαστήματα και για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου