Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Κλείνουμε τον τετράμηνο κύκλο των αναρτήσεών μας με την σπουδαία εκδήλωση που διοργάνωσε η Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα μαζί με το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, σχετικά με την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, και η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/11/2016 στο φιλόξενο χώρο της Λαμπηδόνας (Άλσος Αγ. Τριάδος).


Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της ΑΠΑΒ:
«Οι μνημονιακές συμφωνίες των προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης με το ΔΝΤ, την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους δανειστικούς μηχανισμούς τους, προβλέπουν την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών, ανάμεσα τους και των εταιρειών παροχής ύδρευσης. Η ιδιωτικοποίηση -  εμπορευματοποίηση του νερού, όπου εφαρμόστηκε με τις εντολές τους, δημιούργησε επιπτώσεις στην ασφάλεια και στην υγεία των κατοίκων, επέφερε αύξηση της τιμής του. Στο λαό κόστισε και οι μόνοι που ωφελήθηκαν ήταν οι πολυεθνικές εταιρείες.
Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν μας αφήνουν αδιάφορους».

Αποσπάσματα (βίντεο) από το άνοιγμα της συζήτησης από τη κ. Μαρία Μπικάκη εκ μέρους της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα Βύρωνα καθώς και τις εισηγήσεις του κ. Γιώργου Κουγιά εκ μέρους του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα «Λαμπηδόνα» και του κ. Κώστα Λυμπέρη εκπροσώπου της ΣΕΚΕ-Σ (Συμμετοχικό Ενωτικό Κίνημα Εργαζομένων & Συνταξιούχων) ΕΥΔΑΠ, μπορείτε να παρακολουθήσετε από το: http://antixaratsi.blogspot.gr/

Ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος ενώ παρεμβάσεις έκαναν οι κύριοι Μανώλης Μαστοράκης από τον σύλλογο προσωπικού και ο Θανάσης Φωτόπουλος από τον σύλλογο επιστημόνων.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθη,  «ο ανένδοτος κατά της ιδιωτικοποίησης συνεχίζεται δεν θα αφήσουμε γωνιά της Αθήνας και πολίτη που να μην ενημερωθεί για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των νερών, χτίζουμε μέρα τη μέρα βήμα το βήμα το μέτωπο με την κοινωνία».

Η εκδήλωση (την οποία παρακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάνης Φραγκιαδάκης, Σταύρος Τζιορτζιώτης και Τάσος Μαυρόπουλος)  ολοκληρώθηκε με την προβολή της βραβευμένης (Βραβείο Γκόγια Καλλίτερου Β΄Αντρικού ρόλου) Ισπανικής ταινίας «Ακόμα και η Βροχή» (También la lluvia) σε σκηνοθεσία Ιθίαρ Μπογιάιν, που βασίζεται στις εξεγέρσεις του 2000 στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου