Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΣΕ ΤΡΕΙΣ (3) ΜΗΝΕΣ Η ΕΚΘΕΣΗ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ



Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 διενεργήθηκε από τον αρμόδιο ελεγκτή του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) κ. Θεόδωρο Κυπραίο, η πραγματογνωμοσύνη σε τέσσερις (4) πλακόστρωτους δρόμους του δήμου Βύρωνα, ήτοι, Αρύββου, Βρυούλων, Νεοπτολέμου & Παναγή Τσαλδάρη σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. ΕΜΠ.οικ.60/29-6-2016 έγγραφο-έκθεση ελέγχου καταγγελίας του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθούν οι αιτίες για τις οποίες δημιουργήθηκε στην περιοχή η σημερινή κατάσταση του έργου του β΄εξαμήνου του 2010 με τον τίτλο: «Επιφανειακή διευθέτηση ομβρίων υδάτων-αποκατάσταση βατότητας πεζοδρομίων για χρήση ΑΜΕΑ».



Παρόντες στη διερεύνηση ύπαρξης ή μη κακοτεχνιών στα αναφερόμενα οδοστρώματα, βάσει της απόφασης 159/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου περί συγκρότησης Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων και τους καταγγέλλοντες, ήταν: ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Καραγιάννης, ο προϊστάμενος της Τ/ Υ κ. Τάσος Βαλλιανάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Λευτέρης Τριανταφύλλου, κ. Παναγιώτης Κόνσουλας, κ. Σταύρος Τζιορτζιώτης και ο εκπρόσωπος των κατοίκων κ. Νίκος Βούρτσης.



Η έκθεση-πόρισμα αναμένεται σε 3 μήνες περίπου.

Ανοίγεται πλέον ο δρόμος για την ανακατασκευή των οδών της περιοχής, σύμφωνα με το αίτημα της με αρ. πρωτ: 13632/5-6-2015 καταγγελίας των κατοίκων, που συζητήθηκε στη τακτική συνεδρίαση της 22/7/2015  του Δημοτικού Συμβουλίου και της οποίας Παραθέτουμε Απόσπασμα:

"β]  Εμείς οι κάτοικοι του Βύρωνα, έχουμε απαυδήσει να είμαστε οι θεατές της διαρκώς  ζημιογόνου, κλαυσιγέλωτης κατάστασης των αναθέσεων έργων οδοποιίας, όπου οι  δρόμοι καταστρέφονται μετά από κάποιους μήνες ή μέσα σε ελάχιστα χρόνια, δηλαδή, των έργων αμφιβόλου ποιότητας, όπου υπάρχει πλουτισμός των εργολάβων, ένεκα της ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ (μας), αλλά, ουδέποτε τιμωρία των υπευθύνων. 
Για τους λόγους αυτούς, Αιτούμεθα:

TΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΑΥΤΩΝ!
Καθώς επίσης, για τα έργα οδοποιίας που αφορούν τα συγκεκριμένα πλακόστρωτα τμήματα των δρόμων, να μας χορηγηθούν προς έλεγχο, τα κάτωθι στοιχεία:
α) Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (TENDER) ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.
β) ΤΟ ΣΥΝΟΛΟΝ ΤΩΝ ΛΗΦΘΕΙΣΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ και
γ) Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΕΑΝ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΠΕΡΙΕΙΧΟΝΤΟ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ,  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ  (RETENTION MONEY)  κλπ.

κ. Δήμαρχε,
κυρία Πρόεδρε,
Έχετε υποχρέωση να αναδείξετε τούτο το ζήτημα γιατί, ως νέα Δημοτική Αρχή, μη εμπεπλεγμένη στην ανάθεση και εκτέλεση  των  αναφερθέντων έργων, δεν έχετε τίποτα να αποκρύψετε, άρα, ούτε λόγο να αρνηθείτε το αίτημα αυτό, περί του ελέγχου των συγκεκριμένων ανατεθέντων εργολαβιών προς διαλεύκανση των.
Σας καλούμε επίσης, στην προσπάθεια αυτή, να σταθείτε αρωγός κι όχι εμπόδιο με διαμόρφωση πολιτικής
{Η πολιτική είναι η τέχνη να εμποδίζεις τους ανθρώπους να ανακατεύονται σε όσα τους αφορούν: Πωλ Βάλερυ}, για να βρεθεί από κοινού λύση ώστε:
να εξαλειφθεί επιτέλους η μάστιγα των κακοτεχνιών, της αδιαφάνειας και της καταστροφικής διασπάθισης των χρημάτων των κατοίκων του δήμου Βύρωνα, ενός Δήμου  Υπερχρεωμένου, με  χρέος που ξεπερνά τα 22.000.000 Ευρώ".  

Ας ελπίσουμε ότι ετούτη τη φορά δεν θα ξαναπαρουσιαστούν παρόμοια φαινόμενα!
Και όπως είχαμε τονίσει  σε άλλο άρθρο,
"ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον Αντιδήμαρχο της Τ/Υ κ. Καραγιάννη, για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις νέες ανασφαλτώσεις, από τυχόν απόσυρση-απομάκρυνση ή μετατόπιση των εμποδίων, των φανών, των κορδελών και των stands, από τους «εγκληματίες οδηγούς».
Μετά το ‘’αφήγημα’’ του δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου της Τ/Υ κ. Ζούμπου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, δεν θα υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για παρόμοια περιστατικά.
Ας ληφθούν Δρακόντεια μέτρα"!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου