Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ ΑΠΟ 1/3/2017 ΕΩΣ 31/8/2019


AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
και
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ"


Βύρωνας 01/03/2017- Αριθ. Πρωτ.: 5655  /  Αριθ. Απόφ.: 075             

      ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Δήμαρχος Βύρωνα

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α’ 87), αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου.
2. Την υπ’ αριθμ. 15150/15.4.2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας με το Ν. 3852/2010», όπως ισχύει.
3. Τις διατάξεις της παραγράφου 3 ε΄ του άρθρου 3 του Ν.4051/2012 (Α’ 40), αναφορικά με τον ορισμό αντιδημάρχων, οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία.
4. Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της Ε.Σ.Υ.Ε. (απόφ.11247 – ΦΕΚ 3465/28-12-2012, τ.Β΄) για τον Δήμο Βύρωνα, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 61.308 κατοίκους.
5. Το γεγονός ότι, ο Δήμος Βύρωνα εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59, παρ. 3 του Ν. 3852/ 2010 και επομένως μπορεί να ορισθούν πέντε (5) Αντιδήμαρχοι.
6. Τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα (ΦΕΚ 96/23-012017/τ.Β΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Ορίζουμε:
Α.  Ως Αντιδημάρχους τους παρακάτω Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, με θητεία από 01-03-2017 έως 31-08-2019:
1. Αντιδήμαρχο με αντιμισθία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  τον κ. Καραγιάννη Μιχαήλ του Νικολάου, στον οποίο μεταβιβάζουμε όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν την εποπτεία και ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου, την εποπτεία λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος καθώς και τη Διαχείριση των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Δήμου.
2. Αντιδήμαρχο με αντιμισθία  Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών  και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής τον κ. Κόκκαλη Δημήτριο του Νικολάου, στον οποίο μεταβιβάζουμε όλες τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικών καθώς και της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Εξυπηρέτησης Πολιτών, πλην αυτών που αφορούν οργανωτικά θέματα των υπηρεσιών του Δήμου και των μεταβολών στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων και του πειθαρχικού ελέγχου τους. Επίσης, του αναθέτουμε την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης καθώς και τις αρμοδιότητες επί θεμάτων Αθλητισμού.
3. Αντιδήμαρχο με αντιμισθία Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης τον κ. Μαυρίκη Ιωάννη του Αθανασίου, στον οποίο μεταβιβάζουμε όλες τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και της Διεύθυνσης Πρασίνου καθώς επίσης την εποπτεία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.
4. Αντιδήμαρχο χωρίς αντιμισθία για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς την κα Κλωνάρη Λεμονιά του Νικολάου, στην οποία μεταβιβάζουμε όλες τις σχετικές  με τα παραπάνω θέματα αρμοδιότητες καθώς επίσης την εποπτεία του Νομικού Προσώπου του Δήμου. Επίσης, της αναθέτουμε  την εποπτεία και το συντονισμό όλων των δράσεων που αφορούν τη λειτουργία της Διεύθυνσης Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών και την εξουσιοδοτούμε  να υπογράφει όλα τα σχετικά έγγραφα, πλην των σχετικών με την υπηρεσιακή κατάσταση των Υπαλλήλων.
5. Αντιδήμαρχο χωρίς αντιμισθία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης τον κ. Σπυρόπουλο Χρήστο του Γεωργίου, στον οποίο μεταβιβάζουμε όλες τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κοινωνικής  Πολιτικής και Υγείας.
Οι Αντιδήμαρχοι θα υπογράφουν τα σχετικά με τις αρμοδιότητές τους  υπηρεσιακά έγγραφα. Σε περίπτωση που χειρίζονται θέματα μείζονος σημασίας, υποχρεούνται να μας προσκομίζουν τα σχετικά έγγραφα προς συνεννόηση και λήψη σχετικών κατευθύνσεων.
Β.  Σε περίπτωση κωλύματός μας ή απουσίας μας ορίζουμε ως νόμιμο αναπληρωτή μας τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καραγιάννη Μιχαήλ του Νικολάου και αναπληρωτές αυτού σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας, τους Αντιδημάρχους κατά την όπως παραπάνω αναγραφόμενη σειρά ορισμού.
Γ.  Οι πολιτικοί γάμοι σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός μας τελούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγιάννη Μιχάλη και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του από τους Αντιδημάρχους κατά την παραπάνω αναγραφόμενη σειρά ορισμού.
Δ.  Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα του Νομού ή σε μία εβδομαδιαία της πρωτεύουσας του Νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου. 
Ο Δήμαρχος
Γρηγόρης Κατωπόδης


Ας δούμε ΚΑΙ πως η συλλογικότητα "Πολίτες του Βύρωνα" σχολίασε τον ορισμό των Αντιδημάρχων:
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

"Μια από τα ίδια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του Δημάρχου κ. Κατωπόδη για τον ορισμό των αντιδημάρχων για την περίοδο 1/3/2017 έως την λήξη της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής 31/8/2019.

Μοναδική αλλαγή η θέση της αντιδημάρχου χωρίς αντιμισθία για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς που τοποθετήθηκε η κα Κλωνάρη Λεμονιά, στη θέση της κας Βασιλοπούλου Ελένης. Στην κα Κλωνάρη ανατέθηκαν επιπλέον καθήκοντα, όπως η εποπτεία του Νομικού Προσώπου του Δήμου και ο συντονισμός των δράσεων που αφορούν τη λειτουργία της Διεύθυνσης Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών.

Κάποιοι μιλάνε για καρατόμηση της κας Βασιλοπουλου, αφού η σχέση της με τον κ. Κατωπόδη και τον αντιδήμαρχο οικονομικών δεν είναι η καλύτερη το τελευταίο διάστημα. Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι. Η κα Βασιλοπούλου πριν μερικούς μήνες θεωρούσε σίγουρη την αναβάθμιση της σε θέση αντιδημάρχου με αντιμισθία, αλλά της έδειξαν την πόρτα της εξόδου. Ακόμα και από την τέλεση των πολιτικών γάμων αποκλείστηκε.
Άλλες φήμες αντιπαρέρχονται τα παραπάνω καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι η κα Βασιλοπούλου προορίζεται για θέση με αντιμισθία, ως πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται το φεστιβάλ του Θεάτρου Βράχων.

Στις θέσεις τους παραμένουν οι τέσσερεις από τους πέντε αντιδημάρχους, που παραμένουν πιστοί στην εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής διαχείρισης στο Δήμο.

Αντιδήμαρχος με αντιμισθία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο κ. Καραγιάννης Μιχάλης, Αντιδήμαρχος με αντιμισθία Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Κόκκαλης Δημήτρης, Αντιδήμαρχος με αντιμισθία Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ο κ. Μαυρίκης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ο κ. Σπυρόπουλος Χρήστος.

Η παραμονή των τεσσάρων αντιδημάρχων στις ίδιες θέσεις δείχνει την φτώχεια που υπάρχει στη παράταξη του Δημάρχου, μετά και την ανεξαρτητοποίηση των πέντε δημοτικών συμβούλων από τη «Στάση Βύρωνα» και την απροθυμία δημοτικών συμβούλων να δεχτούν να αναλάβουν καθήκοντα αντιδημάρχου. Οι λόγοι ποικίλουν, άλλοι γιατί διαφωνούν με την πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή, άλλοι γιατί έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις. Αναταράξεις μπορεί να υπάρξουν στην παράταξη του Δημάρχου και την Κυριακή 5 Μαρτίου με αφορμή την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

Εάν κρίνουμε και από τη συμμέτοχη των πολιτών στα καλέσματα της δημοτικής αρχής, όπως και στον πρόσφατο απολογισμό, δεν φαίνεται η πολιτική της να βρίσκει και ιδιαίτερη απήχηση στους πολίτες. Η νέα θητεία των ιδίων αντιδημάρχων δεν αναμένεται να φέρει κάποια αλλαγή στην μέχρι σήμερα πολιτική διαχείρισης των μνημονίων στην οποία κινείται η δημοτική αρχή. Οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν κάποια θεαματική αλλαγή, παρά μόνο ότι η θητεία τους αυτή τη φορά θα έχει έντονο το προεκλογικό άρωμα και την επιδίωξη μιας εκλογικής πελατείας που να είναι ικανή να τους επιτρέψει να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους. Γιατί και η ίδια η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται ότι με την πολιτική που ασκεί, είναι πιθανόν να είναι περαστική από την διοίκηση του Δήμου Βύρωνα. Ίδωμεν.


ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 3 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου