Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ


Τοποθέτηση - απαντήσεις σε ερωτήματα - απόψεις - προτάσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της Ειδικής Δημόσιας Συνεδρίασης της 19ης Φεβρουαρίου 2017, του Αντιδημάρχου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Μιχάλη Καραγιάννη

Αγαπητές/οί Συνδημότισσες και Συνδημότες,
Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας στην Τεχνική Υπηρεσία υπήρχαν χρέη 1.700.000 € περίπου από έργα και απαλλοτριώσεις. Δεν υπήρχαν κονδύλια για αγορές βασικών υλικών (λάμπες, ξυλεία, σίδερα, χρώματα, εργαλεία του προσωπικού).
Από αυτά αποπληρώσαμε περίπου 200.000 € (απαλλοτρίωση της Πλατείας Ηρώων (Τέρμα Τρόλεϊ) και 80.000 € Γυμνάσιο Καρέα και Κλειστό Γυμναστήριο). Μέρος αυτών εντάχθηκαν στα ληξιπρόθεσμα και άλλα θα πληρωθούν σύντομα (όπως η απαλλοτρίωση οικοπέδου ΒΟΥΤΖΑ (385.000 €) που ήδη είναι στην διαδικασία υπογραφής Συμβολαίου.
Συνέπεια της καλής οικονομικής κατάστασης του Δήμου είναι το γεγονός, ότι οι προμηθευτές πληρώνονται κανονικά και στους διαγωνισμούς λαμβάνουν μέρος οι περισσότεροι, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι τιμές και να έχουμε όφελος για το Δήμο.
Η κρατική επιχορήγηση για τα έργα του Δήμου (ΣΑΤΑ και ΣΑΤΑ Σχολείων) διατίθεται για το σκοπό το οποίο έχουν έρθει και όχι για μισθούς, όπως γινόταν στο παρελθόν. Η επιχορήγηση για έργα ανέρχεται σε 400.000 € το χρόνο (33.000χ12) και για σχολεία 75.000 € το χρόνο.
Σήμερα υπάρχουν στα ταμεία του Δήμου για έργα 554.000 € και για Σχολεία 114.000 €. Περιμένουμε τη δόση του 2017, 475.000 €. Σύνολο, στο τέλος του 2017, 1.150.000 € . Από αυτά τα χρήματα θα αγοραστεί το υπόλοιπο της Βουτζά για να αξιοποιηθεί και μέρος θα διατεθεί για έργα στο Δήμο.
Οι παρεμβάσεις στα σχολεία ήταν άμεσες και πολλές. Το καλοκαίρι βάψαμε εξήντα (60) αίθουσες, τοποθετήθηκαν συναγερμοί σε όλα τα σχολεία και προγραμματίζονται οι συνδέσεις με αέριο. Προχωράμε στη σύνδεση με αέριο (ύψους 8.000 €) του Βιοκλιματικού Γυμνασίου Καρέα (τελείωσε το 2012) στο οποίο η θέρμανση δεν λειτουργεί.
Προχωράμε στην ανακατασκευή στέγης και εσωτερική διαμόρφωση του Παλαιού Δημαρχείου ύψους 280.000 € από την Περιφέρεια Αττικής. Ευελπιστούμε ότι το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο 2017. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να χρησιμοποιηθεί για τελετές γάμων, μουσείο εθνικής αντίστασης και δημιουργία βιβλιοθήκης.

Η σχολάζουσα κληρονομιά, η οποία βρίσκεται στο τρίγωνο Νικηφορίδη, Πλαταιών και Τιμοθέου, έκταση 2.000 μ.. Η διαχείριση της τελεί υπό κηδεμονία. Σε συνάντηση που είχαμε με την δικηγόρο –(κηδεμόνα)– μάς ενημέρωσε, ότι γίνονται ενέργειες ώστε η περιουσία να περιέλθει στο Υπουργείο Οικονομικών στη Διεύθυνση Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. 
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε από το Υπουργείο, ώστε να περιέλθει στο Δήμο. Η μεταβίβαση έπρεπε να έχει γίνει ήδη τέλος του 2016 αλλά η διαδικασία έχει καθυστερήσει. 
Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί το θέμα και πιέζει για τη λύση του.

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για μελέτες ύψους 86.000 € από το Πράσινο Ταμείο, που αφορά την αστική κινητικότητα. Ένα πρόγραμμα που δίνει, με παρεμβάσεις στην πόλη, προτεραιότητα στους πεζούς και στην κίνηση ποδηλάτων.
Έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια 55.000 € για επισκευές και παρεμβάσεις κοινοχρήστων χώρων, όπως στη συμβολή Μεσολογγίου και 40 Εκκλησιών του Συγκροτήματος της Αγίας Τριάδας καθώς και στο τρίγωνο επί της Νικηφορίδη αλλά και επισκευές στην Πλατεία Νικολαΐδη.
Προχωρήσαμε στην έγκριση μετά από καταγγελία δημότη πραγματογνώμονα για τυχόν κατασκευαστικές αστοχίες και κακοτεχνίες σε πλακοστρώσεις του Δήμου, που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2010 – 2011. Αναμένουμε σύντομα το πόρισμα.

Ο Βύρωνας είναι μια συνοικία προσφυγική με άναρχη δόμηση και πολλά προβλήματα. Είναι δύσκολο προβλήματα τριαντακονταετίας, να λυθούν σε δύο χρόνια. 
Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να παλέψουμε ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου