Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα ζητά να συζητηθεί στο Δημ. Συμβούλιο το θέμα με τους πλειστηριασμούς κατοικιών

Η συλλογικότητα Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα (ΑΠΑΒ) κατέθεσε το παρακάτω κείμενο, με την συλλογή δεκάδων υπογραφών, προκειμένου να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει των παραγράφων 6 & 7 του Άρθρου 5 του Κανονισμού Λειτουργίας  αυτού.

κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
κ. Δήμαρχε,

Τα τελευταία επτά χρόνια το δικαίωμα στην ιδιοκατοίκηση χτυπιέται από τα μνημόνια και τις νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων. Σε μια περίοδο ανεργίας, δραστικής μείωσης μισθών και συντάξεων, απληρωσιάς και αύξησης του κόστους διαβίωσης, έρχεται να προστεθεί στην πολλαπλή φορολόγηση της κατοικίας και η συνεχιζόμενη επιβάρυνση με ΕΝΦΙΑ και είναι φυσικό παρεπόμενο η αδυναμία πληρωμής των δόσεων τραπεζικών δανείων και των χαρατσιών της εφορίας από την πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών.


Δραματική γίνεται η κατάσταση για όσους είχαν πάρει δάνεια με υποθήκη τα σπίτια τους. Κατασχέσεις χρημάτων -ακινήτων και πλειστηριασμοί σπιτιών από τράπεζες, εφορία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς είναι σε εξέλιξη και προετοιμάζονται ακόμα περισσότεροι και πιο εντατικά την επόμενη περίοδο που τα funds θα αγοράσουν δάνεια μαζί με τις υποθήκες τους. Η προστασία για την πρώτη κατοικία αφορά μόνο όσους είχαν τις προϋποθέσεις αλλά και τα χρήματα να προσφύγουν στα δικαστήρια και μόνο για τους πλειστηριασμούς από τράπεζες.

Μέσα από το πλήγμα στην ιδιοκατοίκηση για χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά που  επιβάλλουν η Ε.Ε., το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και οι δανειστικοί μηχανισμοί τους με τις κατασχέσεις κατοικιών πλήττεται γενικά το δικαίωμα στη στέγαση για όλους τους ανθρώπους που θα χάσουν το σπίτι τους, αφού δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε ενοίκιο. Οι κυβερνήσεις πρώην και νυν φέρουν ευθύνη για την προώθηση και υλοποίηση αυτής της πολιτικής. 
Το μέλλον μας, δεν μπορεί να είναι η φτώχεια του λαού, οι εξώσεις και η αύξηση του αριθμού των αστέγων.


Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Αρχή του Βύρωνα να πάρουν θέση και να αποφασίσουν συνολικά και κατά αίτημα ότι
  • Κανένα σπίτι των λαϊκών νοικοκυριών του Βύρωνα δεν θα περάσει στα χέρια τραπεζίτη, κράτους, κορακιού, fund. 
  • Θα αποτρέψουν πλειστηριασμούς και εξώσεις για τα σπίτια των κατοίκων του Βύρωνα, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την παρεμπόδισή τους. 
  • Θα σταθούν δίπλα στα κινήματα και στους κατοίκους για να μη χάσει κανένας το σπίτι του και να μην υπάρξουν μέτρα βίας και καταστολής. 
  • Θα συμβάλλουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες  των δήμων για την υπεράσπιση των πληττόμενων κατοίκων. 
  • Θα απαιτήσουν να απαγορευτεί νομοθετικά η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών. 
  • Θα σταματήσει η πολλαπλή εξοντωτική  φορολόγηση της κατοικίας. 
  • Θα διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών. 
  • Δεσμεύονται ότι δεν θα προχωρήσουν σε  καμιά κατάσχεση για χρέη προς το δήμο των λαϊκών νοικοκυριών. 
 Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα, 
ενάντια στα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς.
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου