Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ




Πριν λίγο καιρό, συγκεκριμένα την 26η Ιανουαρίου 2017, αναρτήσαμε στο blog μια καταγγελία που αφορούσε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Βύρωνα, λόγω του ότι, στην ιστοσελίδα του δήμου εξακολουθούσε να εμφανίζεται ως χώρος στέγασης αυτής η οδός Καισαρείας (& Κυδωνιων) 122, έτσι, όποιος ενδιαφερόταν να την επισκεφτεί βρισκόταν προ εκπλήξεως, αφού η βιβλιοθήκη είχε κλείσει και είχε μεταφερθεί.


Παραθέτουμε ξανά την ανάρτηση:
"Το βιβλίο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στη διαδικασία της αγωγής, της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης και της διάπλασης της προσωπικότητας των μαθητών" (Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ 28/6/2016).

Πριν από δύο (2) χρόνια η παρούσα Δημοτική Αρχή μιλούσε για Νέο ξεκίνημα για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Βύρωνα, η οποία στεγαζόταν στην οδό Καισαρείας και Κυδωνιών 122, και διοργάνωνε εκδήλωση με θέμα «Συνάντηση των φίλων του Βιβλίου» το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου του 2014.

Χθες μία μητέρα μαζί με το παιδί της επισκέφτηκε το χώρο που στεγαζόταν η Βιβλιοθήκη και διαπίστωσε ότι αυτή δεν υφίσταται πλέον.
Επικοινώνησε με τη γραμματεία του Δήμου και την ενημέρωσαν ότι εδώ και καιρό έχει μετακομίσει (αλήθεια που;), αλλά ακόμη δεν έχει συσταθεί …


Είναι απαραίτητο να ενημερώσουμε ότι, η Δημοτική βιβλιοθήκη έκλεισε γιατί το ποσό που όφειλε ο δήμος σε ενοίκια προς τον ιδιοκτήτη κ. Μ.  ξεπερνούσε τα 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα, να ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη, να εγκαταλείψει ο δήμος τον χώρο στέγασης.

Σύμφωνα δε με τις δηλώσεις της πρώην Αντιδημάρχου Παιδείας κας Ε. Βασιλοπούλου και του Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μ.  Καραγιάννη,  
η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα στεγαστεί στον χώρο του Παλαιού Δημαρχείου, παραμένει όμως άγνωστο το πότε θα συσταθεί αυτή για να λειτουργήσει ξανά.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου