Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΑΥΤΟΙ, ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ... ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

Περπατώντας στην οδό Παν. Τσαλδάρη (από Εμπεδοκλέους, στάση "Νεράϊδα") και εν συνεχεία στην οδό Συβρισσαρίου, μέσα σε μια απόσταση μόλις 60 μέτρων, διαπιστώσαμε 3 (τρείς) εξαιρετικές περιπτώσεις παρανομίας:  

1η ΠερίπτωσηΣτη συμβολή των οδών Εσοδίων Παναγίας & Παν. Τσαλδάρη
 
Στάθμευση πάνω στο πεζοδρόμιο. Μήπως πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες που άφησαν 30 εκατοστά απόσταση από τον τοίχο;


2η Περίπτωση: Στην οδό Συβρισσαρίου




Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ !




Εκτός αυτού, διαβάζουμε από το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη (ΝΟΜΟΣ 3094/2003 “Συνήγορος του Πολίτη και άλλες διατάξεις”, άρθρο 4, παράγραφος 6) με θέμα, "Η ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ" :

Η κατασκευή σκαλοπατιών επί πεζοδρομίων για την εξασφάλιση πρόσβασης σε οικίες.
Σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ν. 1577/85) «έξω από τη ρυμοτομική γραμμή απαγορεύεται να κατασκευάζονται σκαλοπάτια για την εξυπηρέτηση των κτηρίων. Κατ’ εξαίρεση, είναι δυνατή η κατασκευή τους, ύστερα από άδεια του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, αν μετά την ανέγερση του κτηρίου έχει μεταβληθεί η υψομετρική στάθμη του δρόμου.» Κατά την περίπτωση εφαρμογής της εξαίρεσης του κανόνα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξετάζεται η δυνατότητα τροποποιήσεως του πεζοδρομίου κατά τρόπο που θα διασφαλίζει επαρκή χώρο για την κίνηση των πεζών.


3η Περίπτωση: Στη συμβολή των οδών Συβρισσαρίου & Ιακώβου Μερκουριάδη

Αυτοκίνητο ΙΧΕ μερικώς σταθμευμένο πάνω στο πεζοδρόμιο, πάνω στη διαγράμμιση της διέλευσης πεζών ... και όχι μόνον, γιατί



από την οδό Ιακώβου Μερκουριάδη διέρχονται τα λεωφορεία του 227, τα οποία στρίβουν στην συμβολή αυτής με την οδό Συβρισσαρίου, όπου υπάρχει (έστω ξαπλωμένη, αλλά υπάρχει) ενδεικτική πινακίδα περί απαγόρευσης της στάσης και στάθμευσης στον συγκεκριμένο χώρο.  




ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου