Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" γράφουν ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ άρθρου της συλλογικότητας "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" αναφορικά με τη δημοτική συγκοινωνία.


Με έκπληξη διαπιστώσαμε διαβάζοντας τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017) ότι η Δημοτική Αρχή προτίθεται να περιορίσει τον στόλο των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας. Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή εισηγείται την δωρεά ενός λεωφορείου στο Δήμο Δωρίδος και την παραχώρηση χρήσης άλλων δύο στο Δήμο Ζωγράφου. Περιμένουμε να ακούσουμε το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής για αυτή την απόφαση. Θυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι πριν ένα χρόνο η Δημοτική Αρχή δώρισε άλλο ένα λεωφορείο στον Δήμο Μεγανησίου Λευκάδας.

Εμείς γνωρίζουμε ότι για τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία της πόλης μας. Η λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας στην πόλη μας ήταν ένα πάγιο αίτημα των πολιτών και από την μέρα που ξεκίνησε η λειτουργία της εξυπηρετούνται χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι αγκάλιασαν την υπηρεσία.

Δυστυχώς εδώ και χρόνια εξαιτίας κυρίως των μνημονίων η μία από τις δύο γραμμές σταμάτησε να λειτουργεί και σταδιακά τα λεωφορεία παροπλίστηκαν και αφέθηκαν να ριμάζουν. Σήμερα κινούνται μόλις τρία λεωφορεία.

Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ αντί να αναβαθμίσει τη λειτουργία της, να πυκνώσουν τα δρομολόγια, να ξεκινήσει και η δεύτερη γραμμή που σταμάτησε με τα μνημόνια, να συνδεθεί με το Μετρό και την Πανεπιστημιούπολη, όπως προεκλογικά υπόσχονταν συνεχίζει την υποβάθμιση και απαξίωσή της.(βλ και http://politestouvirona.blogspot.gr/2016/06/blog-post_36.html). Τώρα πληροφορούμαστε ότι ξεκίνησε και την εκποίηση του στόλου.

Οι «Πολίτες του Βύρωνα» θα παρακολουθήσουμε στενά την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής. Η δημοτική συγκοινωνία αποτελεί για την πόλη βασική υποδομή. Οι δημοτικές παρατάξεις και το σύνολο των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων έχουν την πλήρη ευθύνη για την διατήρηση της περιουσίας του Δήμου, ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση και τα μνημόνια έχουν περιορίσει τους οικονομικούς πόρους. Περιμένουμε να ακούσουμε όλες τις προτάσεις.

Εμείς, στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε σταθερά τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και γενικότερα των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης του κεντρικού ρόλου που επιτελούν στη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων και στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών στα αστικά κέντρα. Με αυτή την θέση ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να πράξει ότι απαιτείται για την αναβάθμιση του ρόλου της δημοτικής συγκοινωνίας, την διατήρηση της δωρεάν υπηρεσίας, την σύνδεση με το μετρό και την πανεπιστημιούπολη και να πάψει την απαξίωση και την υποβάθμισή της.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 12 Μαρτίου 2017



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου