Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ ... ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ;

Αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή που αποστείλαμε με e-mail προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κ. Αγγέλη, την 23η Φεβρουαρίου 2017, σχετικά με την υποχρέωση των Αντιδημάρχων περί απαντήσεως επί των ερωτημάτων που έθεσαν οι πολίτες στην Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ της 19ης Φεβρουαρίου 2017, για τον λόγο ότι, παρήλθαν 18 ημέρες και οι απαντήσεις, ακόμη, δεν έχουν δοθεί. Πράγμα που έπρεπε να είχε συμβεί την ημέρα εκείνη, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης, δηλαδή, ΔΗΜΟΣΙΑ !   


 ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

"Κ. Πρόεδρε, 
ως γνωστόν συγκαλέσατε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα σε ειδική δημόσια συνεδρίαση, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα  με το άρθρο 217 του Ν. 3463/2006, για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά την διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του δήμου. 
Κλείσατε δε την συνεδρίαση με την εξής φράση: 
«Η υποχρέωση των Αντιδημάρχων είναι να (αναρτήσουν) κρεμάσουν στην ιστοσελίδα του δήμου απαντήσεις σε σχέση με τα ερωτήματα των δημοτών». 

Σας υπενθυμίζω ότι, οι δικές μου ερωτήσεις στη Δημόσια Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσαν:
1) την κλειστή Δημοτική Βιβλιοθήκη (δηλαδή, την αιτία που έκλεισε, πότε έκλεισε, που θα μετεγκατασταθεί και πότε υπολογίζεται να ξανασυσταθεί).
2) την υπερ10ετή «Σχολάζουσα κληρονομιά» της περιοχής Ν. Νικηφορίδη-Αρώνη-Τιμοθέου (σε ποιό στάδιο βρισκόμαστε;)
και
3) το αναπάντητο ερώτημα της χρήσης του ποσού των 3.000.000 Ευρώ του δυνητικού τέλους της τριετίας 2007-2009 που σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του Δημάρχου κ. Κατωπόδη κατέληξε στον κορβανά, δηλαδή, το ερώτημα είναι: «που ακριβώς διοχετεύθηκε-κατέληξε αυτό»;

Οφείλω βέβαια να σας πληροφορήσω ότι, ενημερώθηκα από τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Καραγιάννη (κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, σε μία δια ζώσης συνομιλία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης) για τα ερωτήματα που έθεσα σχετικά με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την «Σχολάζουσα Κληρονομιά», επιθυμώ όμως η ενημέρωση (όλων) των πολιτών να γίνει όπως ακριβώς ειπώθηκε, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, Έγκυρα & Επίσημα. 
Θεωρώ ότι αυτό είναι το πρέπον. 
Παρακαλώ για τις ενέργειές σας".

Σημείωση:
Αναφορικά με την κλειστή Δημοτική Βιβλιοθήκη έχουμε ενημερωθεί και από την πρώην Αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς,  κα. Ε. Βασιλοπούλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, αλλά, το θέμα δεν είναι η δική μας μόνον ενημέρωση ή των αναγνωστών του blog "Βύρωνας ή πόλη μας".   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου