Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Από τη συζήτηση του 1ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα της 24ης Απριλίου 2017 περί των πλειστηριασμών και την έγκριση σχετικού ψηφίσματος 



Αρ. Απόφασης 89/2017
ΑΔΑ: 6Φ8ΜΩ9Ε-7ΛΖ

Ο Πρόεδρος αναφερόμενος στο 1ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης “Συζήτηση του θέματος των πλειστηριασμών και έγκριση σχετικού ψηφίσματος” έθεσε υπόψη των μελών του Σώματος το με αριθμ. Πρωτ. 4643/20-02-2017 έγγραφο-πρόταση ψηφίσματος της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα Βύρωνα (ενάντια στα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς) το οποίο συνυπογράφουν και κάτοικοι του Δήμου Βύρωνα για συζήτηση και έγκριση σχετικού ψηφίσματος.

Ακολούθως ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη του Σώματος και άλλες τρεις (3) προτάσεις ψηφισμάτων σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων α) της Δημοτικής παράταξης “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ”, β) της Δημοτικής παράταξης “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ” και γ) της Δημοτικής Αρχής. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση.

Το λόγο πήραν η εκπρόσωπος της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα Βύρωνα η οποία κατά την ομιλία της παρουσίασε το ως άνω θέμα και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση και να αποφασίσει σχετικά με τα αιτήματα που τέθηκαν, οι επικεφαλής των παρατάξεων καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι κατά την τοποθέτησή τους εξέφρασαν τις απόψεις τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στα τηρούμενα πρακτικά.

Στη συνέχεια και μετά το πέρας της συζήτησης ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Σώμα ότι τίθενται προς ψηφοφορία, τρία (3) ψηφίσματα:
1. Κοινό ψήφισμα από την Δημοτική Αρχή και την παράταξη “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ”
2. Ψήφισμα της παράταξης “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ”
3. Ψήφισμα της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα Βύρωνα (ενάντια στα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς
Υπέρ του κοινού ψηφίσματος Δημοτικής Αρχής - παράταξης “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ” ψήφισαν είκοσι δύο (22) Δημοτικοί Σύμβουλοι
Υπέρ του ψηφίσματος της παράταξης “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” ψήφισαν οκτώ (8) Δημοτικοί Σύμβουλοι
Υπέρ του ψηφίσματος της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Αγώνα Βύρωνα (ενάντια στα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς) ψήφισαν δώδεκα (12) Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και βάσει των ανωτέρω ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
Υιοθετεί το κοινό ψήφισμα Δημοτικής Αρχής και Δημοτικής παράταξης “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ”, ως κάτωθι:

  
  • Καλεί το Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου να παράσχουν στους άπορους κάθε δυνατή πολιτική, νομική και πρακτική υποστήριξη. 
  • Μεταξύ άλλων, να παραβρίσκονται στο Ειρηνοδικείο κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών σε βάρος των κατοίκων, παρέχοντας πολιτική και νομική υποστήριξη στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και στους πληττόμενους. 
  • Απαιτεί την απαγόρευση των πλειστηριασμών κατοικιών φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών και την πώληση κόκκινων στεγαστικών δανείων σε κερδοσκοπικά funds, με κατάργηση των σχετικών νόμων.
  • Απαιτεί τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α) για παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών ή και νομικής στήριξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την υπαγωγή τους στο ν.3869/2010 “νόμος Κατσέλη”.
  • Με την υπαγωγή τους στο νόμο να παγώνουν οι οφειλές προς το Δημόσιο και τρίτους.
  • Το παρόν ψήφισμα με πρωτοβουλία του Δήμου να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Περιφέρεια Αττικής, στον τοπικό Τύπο και στο διαδίκτυο.
Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 89/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου