Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 4η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Ο Χειρότερος συνδυασμός. Όταν κάποιος ενώ γνωρίζει το λάθος που έχει κάνει, δεν το παραδέχεται, διακόπτει τον ομιλητή και τον υπερκαλύπτει με το να υψώνει τον τόνο της φωνής του και κάνει πως δεν καταλαβαίνει, εκτρέποντας λόγω έλλειψης επιχειρημάτων τη συζήτηση αλλού, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό την εστίαση σε αυτό το ίδιο το πρόβλημα. 
Αυτό δεν είναι δημοκρατικός διάλογος και δηλώνει φασίζουσα συμπεριφορά και χρεωκοπία αξιών.

Πήρε το λόγο χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Παναγιώτης Κόνσουλας, δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της παράταξης "ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ", για να κάνει μια σύντομη αναφορά σχετικά με την αλλαγή της διαδρομής της 4ης περιοδείας της διοίκησης και ... κυριολεκτικά "τ’ άκουσε" από τον Δήμαρχο που έλεγε "τι είναι αυτά τα πράγματα; Δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε το πρόγραμμα των περιοδειών;"

Και φυσικά μπορείτε κ. Δήμαρχε και 20 φορές και 100 φορές εάν το επιθυμείτε.

Αλλού είναι το πρόβλημα κ. Δήμαρχε, το γνωρίζατε ήδη, και έγκειται στο γεγονός ότι, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βύρωνα ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ στις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχουν τροποποιήσεις προγραμματισμένων εκδηλώσεων ή περιοδειών, αλλά προχωρεί σε απλές διορθώσεις μέσα στις ήδη ανηρτημένες ανακοινώσεις.
Για πολλοστή φορά, αυτό είναι το πρόβλημα (οι μεθοδεύσεις δεν είναι επί του παρόντος).

Είναι κάτι που το είχαμε επισημάνει κατά τη διάρκεια της 1ης Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου και επανειλημμένως το καυτηριάσαμε αντιμετωπίζοντάς το όμως αρχικά με εύθυμη διάθεση. Επιβάλλεται να υπάρχουν αυτές οι ξεχωριστές διορθωμένες ανακοινώσεις όχι μόνον για λόγους Δεοντολογίας, όπως έχουμε ξαναγράψει, από τη στιγμή που, ως γνωστόν, στη σημερινή εποχή γίνονται κοινοποιήσεις ή αναδημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κυρίως για τη διασφάλιση της καλλίτερης, σωστής, έγκυρης, έγκαιρης και δίχως προβλήματα ενημέρωσης των πολιτών, με σεβασμό πάντα προς αυτούς!

Να επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά ότι, αρχικά στο πρόγραμμα των περιοδειών της διοίκησης που είχε δημοσιεύσει το Γραφείο Τύπου του δήμου, η 4η περιοδεία της 20ης Οκτωβρίου, περιελάμβανε μόνον την οδό Νικηφορίδη. Έτσι τουλάχιστον είχε γραφτεί.

Μετά, στο άρθρο "Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τις περιοδείες της.." που ανήρτησε το Γραφείο Τύπου στις 5 Οκτωβρίου, η 4η διαδρομή είχε αλλάξει και η αρχικά αναφερομένη οδός Νικηφορίδη έγινε Χρ. Σμύρνης (Νικηφορίδη). 

Ύστερα, κατόπιν αναρτήσεως σχολίου στο blog "ΒΥΡΩΝΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ" με τίτλο "ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ", που έγινε στις 9 Οκτωβρίου, υπήρξε από το Γραφείο Τύπου του δήμου μέσα στην ίδια, την προηγούμενη ανακοίνωση, δηλαδή, αυτή που είχε αναρτηθεί στις 5 Οκτωβρίου, πλήρης επεξεργασία του κειμένου αυτής και ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ της διαδρομής της 4ης περιοδείας, η οποία περιελάμβανε τώρα την οδό Φορμίωνος! 
Δίχως άλλη προειδοποίηση ή έστω μια ξεχωριστή ανακοίνωση η οποία ήταν επιβεβλημένη για την ενημέρωση του κοινού.

Έτσι, την Παρασκευή 20  Οκτωβρίου στις 6 μμ. πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στη πλατεία Μαρτάκη, βασιζόμενοι στην αρχική ενημέρωση της ανακοίνωσης της 5ης Οκτωβρίου, ανηφόρισαν την οδό  Χρυσοστόμου Σμύρνης με σκοπό να συναντήσουν τον Δήμαρχο και να του επιδώσουν υπόμνημα με τις παρατηρήσεις τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν, κατέληξαν τελικά να  ψάχνουν και να ψάχνονται.

Αυτό προσπάθησε να πει ο κ. Κόνσουλας … αλλά δυστυχώς τον διέκοψε ο δήμαρχος παρότι, γνωρίζει πολύ καλά από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ότι, ο Δήμαρχος μπορεί να λαμβάνει το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατά προτεραιότητα απέναντι σε κάθε άλλον και να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά, ο ομιλητής δεν διακόπτεται! Και κάθε δημοτικός σύμβουλος οφείλει να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και αμοιβαίο προς τους άλλους σεβασμό και ειδικά σε σύμβουλο που αφενός μεν ξεχωρίζει για το ήθος του, αφετέρου δε όταν αυτός σε έχει υποστηρίξει κι όχι μόνον στην εκλογή σου. Φυσικά ούτε λόγος για συγγνώμη! Κι εάν δεν υπάρχει σεβασμός στο δημοτικό συμβούλιο, τότε τι να περιμένουν οι πολίτες;

Καθημερινά (και) αυτή η διοίκηση του Βύρωνα αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Κρίμα για την πόλη μας.


1 σχόλιο:

  1. ΑΠ:30028/6-11-2017

    k. Δήμαρχε,

    Με αφορμή τις πρόσφατες πολλαπλές αλλαγές της διαδρομής της 4ης περιοδείας, της 20ης Οκτωβρίου, της διοίκησης σας, και συγκεκριμένα α) από την οδό Νικηφορίδη, β) στην οδό Χρ. Σμύρνης (Νικηφορίδη) και τέλος γ) στην οδό Φορμίωνος, όπως κατά σειρά παρουσιάστηκαν, με συνεχείς επεξεργασίες, στην ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του Δήμου, και που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πολιτών, παρακαλείται το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βύρωνα όπως προβαίνει σε ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ στις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχουν τροποποιήσεις προγραμματισμένων εκδηλώσεων ή περιοδειών, από την αρχική μορφή των ανακοινώσεων, και να μην προχωρεί σε απλές διορθώσεις ή τροποποιήσεις στις ήδη ανηρτημένες ανακοινώσεις.
    Επιβάλλεται όχι μόνον για λόγους Δεοντολογίας από τη στιγμή που, ως γνωστόν, στη σημερινή εποχή γίνονται κοινοποιήσεις ή αναδημοσιεύσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κυρίως για τη διασφάλιση της καλλίτερης, σωστής, έγκυρης, έγκαιρης και δίχως προβλήματα ενημέρωσης των πολιτών, με σεβασμό πάντα προς αυτούς!

    Σας υπενθυμίζω ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και με την αναβολή της ταινίας «Η ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ» της 1ης Κινηματογραφικής λέσχης, η οποία ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να προβληθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου (2017) και η ημερομηνία προβολή της είχε από καιρό μετατεθεί για την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, το Γραφείο Τύπου δεν μερίμνησε ώστε να ενημερώσει εγκαίρως τους πολίτες, δηλαδή, όσους είχαν σκοπό να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας, παρά μόνον αυθημερόν, δηλαδή, στις 10 Μαρτίου και μάλιστα μόνον μέσω του λογαριασμού facebook «Γρηγόρης Δήμος Βύρωνα Κατωπόδης» στη 1.31 μμ, ενώ η τροποποίηση της νέας ημερομηνίας είχε γίνει στην πρώτη ανακοίνωση του Προγράμματος της Κινηματογραφικής Λέσχης, εκείνης του Οκτωβρίου 2016!

    ΑπάντησηΔιαγραφή