Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ (5) ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ

Επειδή το ζήτημα της ανασφάλτωσης της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης θ' απασχολήσει την πόλη μας από ότι φαίνεται για αρκετό καιρό, δημοσιοποιούμε την ερώτηση που κατέθεσαν πρός το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, (5) πέντε δημοτικοί σύμβουλοι (με αλφαβητική σειρά: Κοσκινάς Αθανάσιος, Μαυρόπουλος Αναστάσιος, Παπαδημητρίου Αθανάσιος, Παπαμιχαήλ Σωτήριος και Σάρολα Βασιλική).


Προς: τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη
Κοιν.: κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Αγγέλη

Βύρωνας, 23/10/2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

Των Δημοτικών Συμβούλων Βύρωνα:
1)    Αθανάσιου Κοσκινά,
2)    Αναστάσιου Μαυρόπουλου,
3)    Αθανασίου Παπαδημητρίου,
4)    Σωτήριου Παπαμιχαήλ και
5)    Βασιλικής Σάρολα.


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, 

Όπως γνωρίζετε τον Οκτώβριο του 2015 ανασφαλτοστρώθηκε τμήμα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης (από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Σοφίας έως την οδό Παναγή Τσαλδάρη) στα πλαίσια εκτέλεσης του Έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΔΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ», συνολικού προϋπολογισμού 272.733,99 ευρώ, που δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου το 2015.
Από την ολοκλήρωση της ως άνω ανασφαλτόστρωσης μέχρι και σήμερα έχουμε γίνει δέκτες σωρείας παραπόνων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται (εύλογα κατά την άποψή μας) για την πλημμελή εκτέλεση του έργου, προφανώς διότι ουδεμία «βιοκλιματική» αναβάθμιση της εν λόγω οδού συντελέστηκε με την ολοκλήρωση του έργου. Εκτός αυτού, ο ασφαλτοτάπητας που εγκαταστάθηκε παρουσίαζε σωρεία κακοτεχνιών και μεγάλη ολισθηρότητα, έχοντας μετατρέψει την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης μας, σε δρόμο επικίνδυνο για τη διέλευση πεζών και οχημάτων.
Στην πράξη και εσείς έχετε αναγνωρίσει την – αν μη τη άλλο – άστοχη εκτέλεση του ως άνω Έργου. Για το λόγο αυτό άλλωστε, τις τελευταίες μέρες ο Δήμος προχώρησε – ορθώς κατά την άποψή μας – σε νέα ασφαλτόστρωση της εν λόγω οδού.

Στα πλαίσια της Διαφάνειας, του Δημόσιου Ελέγχου και της Ορθής Διαχείρισης των Δημοσίων Πόρων:  
1ον) Ερωτάσθε για τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν στην ομολογουμένως πλημμελή εκτέλεση του έργου της «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΔΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ»,  
2ον) Ζητούμε πλήρη ενημέρωση για την πορεία εκτέλεσης του έργου και για τους λόγους που οδήγησαν στην μη παραλαβή του και  
3ον) ζητούμε την άμεση απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση για το γεγονός ότι δαπανήθηκαν περί τα 272.000 ευρώ από Δημόσιους Πόρους, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου