Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ

Για το κραυγαλέο σκάνδαλο, το έργο της ασφαλτόστρωσης του 2015 της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, την πίστα πατινάζ (όπως την αποκάλεσε ο συνεργάτης μας), θα δώσει κανείς λόγο;
Οι Δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εξακολουθούν να παραμένουν απαθείς; και μέχρι πότε;  
Δεν πέρασαν 2 (δύο) χρόνια από την ανασφάλτωσή της και  ... ξαναξηλώθηκε για να ασφαλτοστρωθεί εκ νέου!



"Υπάρχει ένα mail εδώ που μου έχει έρθει και λέει να δώσει λόγο ο κ. Δήμαρχος και ο κ.Καραγιάννης. Δεν ξέρω εάν σας ήρθε. Τι λόγο να δώσουμε; Για ένα έργο που δεν είμαστε υπεύθυνοι; Τι λόγο να δώσουμε; Δεν το κατάλαβα. Έχουμε εξηγήσει γιατί το κάναμε και το έχω πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και λέω λοιπόν ότι ήταν προγραμματισμένο το έργο. Το ξέρετε όλοι, κ.συνάδελφοι, είχε προγραμματιστεί. ..... Η ασφαλτόστρωση, πιστεύω ότι είναι λεωφορειόδρομος, και αυτή έπρεπε να γίνει". 
Αυτό ήταν απόσπασμα της ομιλίας του Αντιδημάρχου της Τ/Υ κ. Καραγιάννη, μέσα από τα πρακτικά της συζήτησης στο Δ.Σ για το υπό εκτέλεση έργο του 2015, της επίστρωσης των πεζοδρομίων και της ανασφάλτωσης της Χρυσοστόμου Σμύρνης, κατόπιν αιτήματος δημοτών.

Ο κ. Καραγιάννης είχε δίκιο. Πράγματι το έργο ήταν όντως προγραμματισμένο, από τη θητεία της διοίκησης Χαρδαλιά και αφορούσε την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημαρχείου και του 8ου Δημοτικού σχολείου, καθώς επίσης την επίστρωση των πεζοδρομίων της Χρυσοστόμου Σμύρνης και την ασφαλτόστρωση αυτής με ψυχρό υλικό πάχους 4 εκατοστών.
Πολύ σωστά. Ο κ. Καραγιάννης δεν έπρεπε ν΄απολογηθεί, τότε!

Πρέπει όμως ν΄απολογηθεί εδώ και τώρα. Δικό του έργο ήταν ή ασφαλτώστρωση του 2015.  Σε δύο (2) μόλις χρόνια ξαναξηλώνεται για να ασφατοστρωθεί ξανά! Είναι ο κύριος υπεύθυνος! 

Όσο για τα πεταμένα λεφτά του ράβε-ξήλωνε των δρόμων; Σιγά τα λεφτά!!  

Αντιγράφουμε από τα πρακτικά εκείνης της συζήτησης του Δ.Σ το τί ειπώθηκε από τον πρώην Αντιδήμαρχο της Τ/Υ κ. Ζούμπο:
"Διεκδικήσαμε εμείς σαν Δημοτική Αρχή από το πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ". Αρχικά το έργο περιελάμβανε κοινοτική και εθνική χρηματοδότηση και ένα τμήμα από τον Δήμο. Επειδή όμως η εθνική χρηματοδότηση, με την πρόοδο της κρίσης, δυστυχώς δεν μπορούσε να δοθεί, καταφέραμε και το έργο εντάχθηκε 100% στο ΕΣΠΑ, χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ο κρατικός προϋπολογισμός, ούτε ο Δήμος". 
Δωρεάν ήταν ... αυτό μας είπε!
Συγχαρητήρια στον πρώην Αντιδήμαρχο της Τ/Υ κ. Ζούμπο. Ήταν άξιος ο μισθός του! Τέτοια πρόκληση! Τι είναι το ΕΣΠΑ; Από που προέρχονται τα κονδύλια αυτά; Δεν πρόκειται για συγχρηματοδότηση προερχόμενη από την εργασία και τη φορολογία των λαών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνικού;

Αυτό το σκάνδαλο θα τολμήσει να το αναδείξει κάποια δημοτική παράταξη; Μήπως οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι; κάποιος;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου