Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

"ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ", ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ


Στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Βύρωνα και του κύκλου κινηματογραφικών ταινιών «Μολυβένια Χρόνια – Εικόνες της παιδικής ηλικίας»  (δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ:
https://vironasipolimas.blogspot.gr/2017/10/2017-2018.html ) προβάλλεται, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Νέα Ελβετία (Ν. Ελβετίας 34 & Σεβαστείας) το αριστούργημα του Ιταλικού νεορεαλισμού, που το 1950 έλαβε τιμητική βράβευση Όσκαρ, ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ (Ladri di biciclette, ακριβής μετάφραση "Κλέφτες ποδηλάτων") σε σκηνοθεσία Βιττόριο Ντε Σίκα. 

Πρόκειται για μια ταινία που έμελλε να αποτελέσει σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, γιατί ουσιαστικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονταν μέχρι τότε οι ταινίες. Ο φτωχός εργάτης Λαμπέρτο Ματζοράνι και οι άλλοι ερασιτέχνες ηθοποιοί της ταινίας -μεταξύ αυτών και ο δεκαεξάχρονος τότε Σέρτζιο Λεόνε- δίδαξαν στους ακριβοπληρωμένους σταρ ένα νέο τρόπο υποκριτικής. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο Όρσον Γουέλς: "ο Ντε Σίκα κατάφερε κάτι αδιανόητο, εξαφάνισε την κάμερα". 

Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη νουβέλα του 1946 του Λουίτζι Μπαρτολίνι (BARTOLINI LUIGI: Ladri di biciclette).
 

Την ταινία προλογίζει ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κριτικό κινηματογράφου κ. Γιάννη Ζουμπουλάκη.

Ώρα Προβολής: 8:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΣΟΧΗ
Με αφορμή τη δράση αυτή του δήμου, τις ημέρες των προβολών, συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους συνανθρώπους μας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου