Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Λάβαμε χθες (27/11/2017) από τη συνδημότισσα κ. Γκότση μιαν επιστολή η οποία αφορά τα μισογκρεμισμένα κτήρια του "οικοδομικού τριγώνου" των οδών Κωνσταντιλλιέρη-Βουτζά-Μικράς Ασίας και την οποία παρουσιάζουμε:

"Αγαπητέ VIRONAS POLI 
θα ήθελα να ρωτήσω την δημοτική αρχή γιατί χρόνια πολλά τώρα εμείς οι κατοικούντες στις οδούς: Δημ.Κωνσταντιλλιέρη, Βουτζά κ Μικράς Ασίας είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε αυτό το θέαμα με πεθαμένους ανθρώπους, με φωτιές κ μέχρι πριν λίγες μέρες με παρά πολλά σκουπίδια; 
Ποιοι παίζουν με τις ψυχές μας κ αναγκάζουν τους περισσότερους από εμάς που γεννηθήκαμε εκεί να βλέπουμε τα ερείπια των σπιτιών που κάποτε έσφυζαν από ζωή σε τέτοια κατάσταση; Αν γινόταν ένα πάρκο η ένα Πάρκιν αυτ/των στην άκρη του οικοπέδου με πάρκο μπροστά δεν θα μιλούσα σήμερα. Όμως πιστεψέμε. Προσωπικά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ κάθε μέρα αυτό το θέαμα. Στενοχωριέμαι για τους γείτονες, κουμπάρους, φίλους που δεν μένουν η έχουν πεθάνει οι περισσότεροι που έμεναν εκεί. Τα ερείπια αυτά ήταν μικρά παλάτια κάποτε κ έλαμπαν από καθαριότητα. Δεν αντέχω να βλέπω την κεραία που κάποτε ο πατέρας μου με γείτονες ανέβασαν στο διώροφο με παρά πολύ κόπο για να δούμε τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη. Εμείς μέναμε στο ισόγειο κ η κεραία διακρίνεται στην Τρίτη φωτ/ία. 
Αν μπορείτε μεριμνήστε κ σεις μήπως κάποιοι σταματήσουν επιτέλους τις άπειρες δικαιολογίες κ κατεδαφίσουν αυτά τα σπίτια. Ας σκεφτούν ότι είμαστε κ μείς δημότες αυτής της πόλης κ έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Βυρωνιώτες που βλέπουν μπροστά στα σπίτια τους πλατείες όπου υπάρχουν τέτοιοι χώροι. Είμαστε Μικρασιάτες Βυρωνιώτες που οι παππούδες μας εγκαταστάθηκαν εκεί όταν ήρθαν από την Σμύρνη το 1924 κ αγαπάμε κ πονάμε την γη που ακόμη μένουμε. 
Σας ευχαριστώ. 
ΣΟΦΙΑ ΓΚΟΤΣΗ ΔΗΜ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΛΛΙΕΡΗ 39•43 ΒΥΡΩΝΑΣ".

Εμείς, για το συγκεκριμένο θέμα, την Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 είχαμε αναρτήσει το άρθρο "ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ .. ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ !", δείτε εδώ:
ενώ στις 16 Ιουνίου 2017 συναντηθήκαμε και με τον Αντιδήμαρχο της Τ/Υ κ. Καραγιάννη, του οποίου "Η πόρτα του γραφείου" όπως έχει δηλώσει ο ίδιος "είναι πάντα ανοικτή για τον οποιονδήποτε"!

Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, να ενημερώσει τους πολίτες (όχι μόνον τους άμεσα ενδιαφερόμενους) για τα προβλήματα της αναφερθείσας περιοχής και τίς δυσκολίες επίλυσης του ζητήματος, όπως μας τα παρουσίασε ο κ. Καραγιάννης στη συνάντηση μαζί του, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι!

Υπάρχουν όμως και επτά (7) δημοτικές παρατάξεις που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα καθώς και μερικοί ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίες/οι κάλλιστα θα μπορούσαν να φέρουν το θέμα πρός συζήτηση στο Δ.Σ ! 
Το άρθρο της 12ης Ιουνίου 2017 "ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ .. ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ !" τελείωνε ως εξής:
Πρός Δημοτικούς Συμβούλους
"Όταν πρέπει να κάνει κανείς κάτι, ο πιο κατάλληλος χρόνος είναι πάντα τώρα"! (Φρανσουά Μιττεράν)

Υπάρχουν (αλήθεια, υπάρχουν;) όμως και οι "άφαντοι", εκείνοι που σε 2 χρόνια απο τώρα θα στριμώχνονται για μια θέση στα ψηφοδέλτια! Κάτι θα μπορούσαν να προσφέρουν πρός αυτή την κατεύθυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου