Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017, και ΩΡΑ 20.30

Συγκαλείται την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30 έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το φλέγον θέμα, που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, "σχετικά με τα κατασχετήρια και τις δεσμεύσεις των Τραπεζικών Λογαριασμών" όπως αναφέρει η πρόσκληση, της Ειδικής Γραμματέως κας Α. Στεργίου, του Γραφείου Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων. 


Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι κατόπιν πρωτοβουλίας και προσκλήσεως της συλλογικότητας "Πολίτες του Βύρωνα" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/12/17 σύσκεψη στην «Λαμπηδόνα» στην οποία παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Τζιορτζιώτης, οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τάσος Μαυρόπουλος και  κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο εκπρόσωπος του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα κ. Δημήτρης Σουλιώτης καθώς και  μέλη και φίλοι των "Πολιτών του Βύρωνα", κι όπως αναφέρει άρθρο στην ιστοσελίδα της συλλογικότητας "Πολίτες του Βύρωνα":
"Στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για τις συνέπειες και τον τρόπο αντιμετώπισης της απόφασης του Δήμου Βύρωνα να προχωρήσει στην επιβολή κατασχέσεων σε λογαριασμούς χιλιάδων συμπολιτών μας με οριζόντιο και ισοπεδωτικό τρόπο.

Κοινή θέση όλων ήταν η καταδίκη της απόφασης της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε χιλιάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών χωρίς καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε καν των ίδιων των θιγόμενων για αυτήν την ενέργεια, δίχως να λάβει υπόψη τον χρόνο παραγραφής και κανενός είδους κοινωνικό ή οικονομικό κριτήριο, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ταυτόχρονα, οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αποποιηθεί των πολιτικών της ευθυνών μεταθέτοντας τις ευθύνες στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου πέφτουν στο κενό αφού έχουν δημοσιευτεί στην Διαύγεια(*) δύο ομόφωνες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου που υπογράφονται από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτικών Παρατάξεων Γώγου, Μπαντή, Σωτηρόπουλου, με τις οποίες ορίζεται δικαστικός επιμελητής για να παραδώσει τις λίστες των οφειλετών σε δύο τράπεζες. 
(*)Για τις αποφάσεις 419/2017 και 450/2017 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου διαβάστε εδώ:




Μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου στις 8.30 μμ που θα συζητηθεί το θέμα, με αίτημα την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Βύρωνα για την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών, την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών συμπολιτών μας, χωρίς να ληφθεί υπόψη η κοινωνική και οικονομική κατάσταση τους και η επιστροφή των χρημάτων σε όσους έχει ήδη γίνει κατάσχεση ενώ βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία".

Το άρθρο έκλεινε με κάλεσμα του Βυρωνιώτικου λαού, ώστε να δώσει με μαζική συμμετοχή το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα 18/12/2017 στις 8.30 μμ. για να απαιτηθεί η ανάκληση της απόφασης του Δήμου Βύρωνα για την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών και την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών συμπολιτών μας, η οποία έγινε δίχως να ληφθεί υπόψη η κοινωνική και οικονομική κατάσταση τους.

Πηγή:
 

Εμείς να επισημάνουμε ότι το θέμα του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου όπως παρουσιάστηκε στην ανακοίνωση είναι: "σχετικά με τα κατασχετήρια και τις δεσμεύσεις των Τραπεζικών Λογαριασμών" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου