Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ!

Από τον Μάρτιο του 2016 που η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παρέλαβε το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, σχετικά με την καταγγελία πολιτών για την κατάληψη με τραπεζοκαθίσματα της πλατείας Ελ. Βενιζέλου, αγόρασε μπογιές και κάθε τόσο άρχισε  να ζωγραφίζει το πεζοδρόμιο της οδού Παν. Τσαλδάρη, πάντα με γνώμονα το συμφέρον ... δεν έχει σημασία τίνος το συμφέρον. 
Πρόσφατα μάλιστα ΑΦΑΙΡΕΣΕ και τις ζαρντινιέρες* πρός διευκόλυνση ... δεν έχει σημασία τίνος, παρότι το αποτέλεσμα της νέας παρέμβασης αποτελεί επίσης ενέργεια που εμποδίζει την απρόσκοπτη και ελεύθερη χρήση του πεζοδρομίου και ακυρώνει για μία ακόμη φορά το δικαίωμα του πολίτη στον ελεύθερο χώρο! 
Δείτε στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί τις αλλαγές που έχουν γίνει από τον Μάρτιο του 2016.





Τέλος, για μία ακόμη φορά τονίζουμε ότι, βάσει της νομοθεσίας, τον χειμώνα τα τραπεζοκαθίσματα πρέπει να απομακρύνονται. Οι κοινόχρηστοι χώροι δεν είναι χώρος αποθήκευσής των.



*Σημείωση: 
Στην με αρ. πρωτ: 16352-30/6/2015 αίτηση πολιτών σχετικά με την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών, η οποία συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 υπήρχε, κατόπιν πληροφόρησης, η εξής αναφορά :
"Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι, για την επίλυση του προκύψαντος προβλήματος υπάρχει πρόταση να αφαιρεθούν τα διαφημιστικά πλαίσια και τα κολωνάκια. Όμως, «δύο λάθη, δεν κάνουν ένα σωστό». Αυτή η απερίσκεπτος ενέργεια θα αφήσει,  βάσει της Νέο-ελληνικής νοοτροπίας, ελεύθερο το πεδίο για την στάθμευση δικύκλων ή αυτοκινήτων επί των πεζοδρομίων κι ελλείψει Δημοτικής Αστυνόμευσης το φαινόμενο θα καθιερωθεί. Και μέχρι πότε οι αποφάσεις της εκάστοτε δημοτικής αρχής θα έχουν τον χαρακτήρα του ΡΑΒΕ-ΞΗΛΩΝΕ;
Για την τοποθέτησή των, που εξυπηρετούσε ένα σκοπό, απαιτήθηκαν χρήματα. 
Θ’ απαιτηθούν χρήματα και για την αποξήλωσή  των!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου