Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 12 ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Βύρωνα σχετικά με την ανακατασκευή 12 παιδικών χαρών:  
"Ο Δήμος Βύρωνα προβαίνει στην ανακατασκευή 12 Παιδικών Χαρών, αλλά και στην αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση χώρων πρασίνου.
Πιο συγκεκριμένα, ξεκινούν τις επόμενες ημέρες εργασίες στις Παιδικές Χαρές που βρίσκονται επί της Ραιδεστού, της Καραολή & Δημητρίου και του Καρέα (Αγίου Γεωργίου και της Κισσού).
Η χρηματοδότησή τους έγινε από το Πράσινο Ταμείο.
Ταυτόχρονα, προκηρύσσεται διαγωνισμός για την ανακατασκευή των Παιδικών Χαρών της Αγ. Τριάδας, της Ανάληψης, της Ν. Ελβετίας, της Πλ. Βαρουτίδη (Αγαλματάκια), του Ντάνκαν, της Πλ. Νικολαίδη, της Πλ. Γράμμου και Αλαμάνας (πάρκο Μανώλη). 
Η χρηματοδότησή τους πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών:
«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας αντιμετωπίσαμε το μεγάλο πρόβλημα ανακατασκευής των παιδικών χαρών του δήμου που βρίσκονταν σε πολύ κακή κατάσταση. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν η γραφειοκρατία. Παρόλα αυτά, κατορθώσαμε να εντάξουμε αρχικά 12 Παιδικές Χαρές σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και του Πράσινου Ταμείου.
Είμαι στην ευχάριστη θέση λοιπόν να σας ανακοινώσω, πως μετά τις 4 παιδικές χαρές που χρηματοδοτήθηκαν από το Πράσινο Ταμείο, οι εργασίες για την ανακατασκευή των οποίων ξεκινούν άμεσα, προχωράμε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανακατασκευή άλλων 8 Παιδικών Χαρών, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Σύμβαση που αφορά την αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση των παιδικών χαρών καθώς και τη λειτουργική και αισθητική βελτίωση των χώρων πρασίνου.» Πηγή:


Σχολιασμός:
Προφανώς μέσα από τη δήλωση αυτή του δημάρχου γίνεται μια προσπάθεια να διαγραφεί η αρχική πρόχειρη αντιμετώπιση του θέματος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ανακοίνωση της 10ης Δεκεμβρίου 2015:
«Με εντολή του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μιχάλη Καραγιάννη, ξεκίνησαν οι επισκευές πιστοποίησης στις Παιδικές Χαρές του Δήμου μας. Η αρχή έγινε από την Παιδική Χαρά της Νέας Ελβετίας και του πάρκου της Καραολή & Δημητρίου. Οι εργασίες πρόκειται να συνεχισθούν και στις υπόλοιπες Παιδικές Χαρές του Δήμου στις αρχές του 2016» 

Δεν ήταν θέμα γραφειοκρατίας! Ήταν θέμα νοοτροπίας!
 
Ούτε πρέπει να ξεχαστεί ότι, η αλλαγή πλεύσης της διοίκησης έγινε όταν, επιτροπή πολιτών, τον Μάρτιο του 2016, επισκέφτηκε τον Αντιδήμαρχο της Τ/Υ κ. Καραγιάννη, ο οποίος είχε παραδεχτεί την κακή κατάσταση των παιδικών χαρών, όμως, τότε, είχε επικαλεσθεί ως αιτία την έλλειψη κονδυλίων, καθώς επίσης όταν, το θέμα της επικινδυνότητας, της εγκατάλειψης και εξαθλίωσης των μη πιστοποιημένων παιδικών χαρών του Δήμου Βύρωνα, κατόπιν αιτήματος πολιτών, (ΑΠ: 21759/01-09-2016) συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και επιβεβαιώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Νοεμβρίου 2016. (Δείτε εδώ):

 

Η καθυστέρηση ήταν και είναι ευθύνη της διοίκησης 
και μόνον της διοίκησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου