Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

4ο Δημοτικό: Ο εμπαιγμός από την δημοτική αρχή συνεχίζεται



Ενώ, μέχρι την Δευτέρα το πρωί στην σελίδα του δήμου, εμφανιζόταν ότι το 4ο Δημοτικό/Νηπιαγωγείο θα λειτουργούσε κανονικά, ξαφνικά, η ανακοίνωση εξαφανίζεται, και εμφανίζεται μία δεύτερη, με την οποία ο τραγέλαφος συνεχίζεται.


Τι μας λένε λοιπόν οι κ. κ. του δήμου στην νέα ανακοίνωση;

"Η Δημοτική Αρχή με ευαισθησία απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και παρότι υπήρξε άρση της αχρησίας από την Πολεοδομία, αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες των  γονέων, αιτήθηκε προς την Περιφέρεια Αττικής την διακοπή των μαθημάτων από τη Δευτέρα 26/3 έως και την Παρασκευή 30/3, στο 4ο Νηπιαγωγείο και 4ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Βύρωνα.


Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνας  Κυπριανίδου διακόπτονται τα μαθήματα για τις ανωτέρω ημερομηνίες.
Εκτιμάται ότι το ανώτερο χρονικό διάστημα συμπεριλαμβανομένου και των διακοπών του Πάσχα είναι επαρκές για την ολοκλήρωση των εργασιών"

Πώς ακριβώς η Δημοτική αρχή αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των γονέων;

Όταν, στο τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (και αφού φυσικά οι περισσότεροι γονείς είχαν αποχωρήσει) ο δήμαρχος τους ρώτησε, "πόσοι επιθυμούν να μην λειτουργήσει το σχολείο", και είδε ότι ήταν λίγοι τους είπε "είσαστε μειοψηφία"; Η δημοκρατία στα καλύτερα της. Όταν όμως ερωτήθει, αν αυτός βγήκε δήμαρχος Βύρωνα με πλειοψηφία, εκεί σιώπησε!

Αιτήθηκε προς την περιφέρεια τι; το αυτονόητο; ότι το σχολείο είναι επικίνδυνο και μόνη λύση είναι η κατεδάφιση του;

Η περιφέρεια προφανώς και αποφάσισε το κλείσιμο του σχολείου βάση του εγγράφου της Πολεοδομίας Αθηνών, που αναφέρει στατικά και δομικά προβλήματα.

Όσο και αν προσπάθησε ο δήμαρχος στο παρακάτω βίντεο να παραδώσει ελευθέρια μαθήματα αρχιτεκτονικής και μηχανικής και να βαπτίσει το κρέας ψάρι.



Είναι σε θέση ο δήμαρχος να βεβαιώσει εγγράφως ότι δεν θα γίνει σεισμός ή ότι το σχολείο δεν θα πέσει σε περίπτωση σεισμού; Φυσικά και όχι.

Ποιες εργασίες ακριβώς θα ολοκληρωθούν στις διακοπές του Πάσχα; 

Το σκάψιμο για θεμελίωση και νέες κολώνες; Oi μανδύες οπλισμένου σκυροδέματος, oi ρητίνες, οι κατασκευές υποστυλώσεων και οι εργασίες ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού;

Το κόστος όλων των παραπάνω ώστε να αρθεί το στατικό και δομικό πρόβλημα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από την κατασκευή νέου σχολείου.

Αν η δημοτική αρχή ξηλώνοντας 2-3 μάρμαρα και βγάζοντας μερικούς σοβάδες που πέφτουν πιστεύει ότι, θα βάλει ξανά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε ένα επικίνδυνο κτήριο, πλανάται πλάνην οικτράν.
Θα μας βρεί μπροστά της, διεκδικώντας το αυτονόητο:

Κατασκευή σύγχρονου και ασφαλούς σχολείου.

Αντί λοιπόν, η δημοτική αρχή, να υποτιμά  συνεχώς την νοημοσύνη των πολιτών του Βύρωνα και κυρίως των γονέων των μαθητών, ας αφήσει την προσπάθεια να κερδίσει χρόνο, και ας σχεδιάσει από τώρα, το που θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα μετά το Πάσχα, και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Για τα σαθρά και αίολα επιχειρήματα του κ. Δημάρχου παραθέτουμε ακόμα μία φορά το έγγραφο της περιφέρειας και το έγγραφο της Πολεοδομίας Αθηνών περί ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του κτηρίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου