Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Κάδοι για την συλλογή ακαθαρσιών των συνοδευόμενων σκύλων; Ναι μεν, αλλά ...

Εάν η θητεία των δημάρχων δεν είχε μετατραπεί σε 5ετή, τη στιγμή αυτή, θα βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο, και το έργο που θα είχε να παρουσιάσει, μέχρι σήμερα, η παρούσα διοίκηση, της παράταξης "Στάση Βύρωνα", θα ήταν από μηδαμινό (=ασήμαντο), έως προβληματικό (ανασφάλτωση Χρ. Σμύρνης, έργο οδοποιίας ανασφαλτώσεων 2017-2018).

Προσφάτως, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου ανακοίνωσε ότι τοποθέτησε 12 ειδικούς κάδους για τις ακαθαρσίες των συνοδευόμενων σκύλων, σε εννέα (9) επιλεγμένα σημεία της πόλης, με την ελπίδα ότι οι φιλόζωοι του Δήμου, θα κάνουν χρήση αυτών.


Τα σημεία τοποθέτησης των ειδικών κάδων είναι τα εξής: 
1. Πλατεία Βυζαντίου                                    1 καδάκι
2. Πλατεία Ταπητουργείου                             1 καδάκι
3. Πλατεία Φατσέα                                         1 καδάκι
4. Νησίδα της Καραολή Δημητρίου               3 καδάκια
5. Πλατεία Μαριάννα                                     1 καδάκι
6. Άλσος Αγίας Τριάδας                                 2 καδάκια
7. Πλατεία Παπά                                            1 καδάκι
8. Άλσος Μυρακτής                                       1 καδάκι
9. Θέατρα Βράχων Μελίνα Μερκούρη 
& Άννας Συνοδινού                                        1 καδάκι
 
Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης για την ενέργεια τοποθέτησης των κάδων δήλωσε τα εξής :

"Ο Δήμος μας, με περιβαλλοντική και οικολογική ευαισθησία, τοποθέτησε σε επιλεγμένα σημεία της πόλης ειδικούς κάδους για τα τετράποδα. Οι κάδοι έχουν ειδικές σακούλες για να μαζεύονται τα περιττώματα των σκύλων. Αγαπάμε τα ζώα συντροφιάς, σεβόμαστε το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας".

Όμως, από μόνοι τους οι κάδοι, σαν μέτρο, δεν θεωρούμε ότι αρκεί.
Οι πολίτες πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι, σύμφωνα με την προβλεπόμενη Νομοθεσία N. 4235/2014, κατά τον περίπατο του κατοικιδίου για την καθημερινή του απαραίτητη άσκηση, ο ιδιοκτήτης οφείλει να καθαρίζει άμεσα από το περιβάλλον τα περιττώματα του ζώου χρησιμοποιώντας μικρές σακούλες για την απομάκρυνσή τους και ότι, η μη τήρηση ή Παράλειψη καθαρισμού, επιφέρει πρόστιμο 100 ευρώ. Και αυτό πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό.

Για παράδειγμα, στο δήμο Αιγάλεω τοποθετηθήκαν, σε διάφορα σημεία, 400 ενδεικτικές πινακίδες με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων, βάσει του  Nόμου 4235/2014 (δείτε την φωτογραφία).


Πράγμα που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει και στον δήμο μας!
Ας ανατρέξουμε στο παρελθόν, κι ας δούμε την απάντηση της 30ης Αυγούστου 2011 του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Μπαντή (της διοίκησης Ν. Χαρδαλιά), στην με αριθμό πρωτ: 22169/1-08-2011 Αίτηση δημότη.

"Όντως η πινακίδα που μας υποδεικνύετε είναι κατά την άποψή μου καλαίσθητη και θα μεταφέρω την υπόδειξή σας στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σας ενημερώνω ότι αυτή τη περίοδο ετοιμάζουμε σχέδιο κανονισμού χρήσης των κοινοχρήστων χώρων και του πρασίνου και σε πολύ σύντομο διάστημα θα έχουμε καταλήξει ώστε να τοποθετηθούν πινακίδες σε όλα τα σημεία οι οποίες θα υποδεικνύουν στους συνδημότες μας τις υποχρεώσεις τους".



Βέβαια, οι τότε υποσχέσεις και τα σχέδια, έμειναν μόνον στα χαρτιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου