Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ο Δημοτικό;



Φωτογραφία από το Σάββατο 14-04-2018 κατά την μετακίνηση εξοπλισμού από το 4ο Δημοτικό Βύρωνα

Εν κατακλείδι, "στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα"! 

Ο χειρισμός της υπόθεσης του 4ου Δημοτικού Σχολείου από τη διοίκηση Γ. Κατωπόδη απέδειξε περίτρανα ότι, η ανάληψη καθηκόντων από πρόσωπα μη ικανά, αποτελεί προάγγελμα πολλών δεινών. 
Η Δημοτική Αρχή, αυτοβαφτίζοντας την αλαζονική της ανικανότητα, σε ωριμότητα,  αποφάσισε να πράξει, με καθυστέρηση ενός μηνός, αυτό που έπρεπε εξαρχής να είχε πράξει. 
Ποια ήταν τα σωστά βήματα που έπρεπε να ακολουθηθούν; 
Βήμα 1ο: Απ' τη στιγμή που υπήρξε η Έκθεση Επικινδύνου της Υπηρεσίας Δόμησης Αθηνών, και η οποία έκανε αναφορά για τη στατική επάρκεια του σχολείου, η Δημοτική Αρχή έπρεπε, δίχως άλλη σκέψη, να το κλείσει! Αυτό που όλοι έβλεπαν και το φώναζαν, η διοίκηση Κατωπόδη το απέφευγε, προφανώς για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 
Και μόνον ως απαράδεκτη μπορεί να θεωρηθεί η Τεχνική Έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας που υπέγραψε, ως επιβλέπων μηχανικός, ο Δ/ντής Βαλλιανάτος, δηλαδή ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί επαρκούσαν για την αποφυγή ατυχήματος και ότι εξασφάλιζαν την προστασία των μαθητών. 

Βήμα 2ο: Η λύση, για το που θα συνέχιζαν τα παιδιά τα μαθήματά τους (και όλα τα συναφή), έπρεπε να βρεθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις διαβουλεύσεις με γονείς και καθηγητές-δασκάλους, μέσα στον μήνα Μάρτιο!
Βήμα 3ο: Για την εξασφάλιση της δημοσίας ασφάλειας, λόγω της αποκόλλησης τμημάτων των μαρμάρινων πλακών της μαρκίζας του σχολείου, έπρεπε – όπως και έγινε – να καλυφθεί ο περιβάλλων χώρος, και
Βήμα 4ο: Αφού θα είχαν γίνει όλα αυτά, τότε, και πάντα μέσα στον Μάρτιο, θα  έπρεπε να εκπονηθεί μελέτη για την στατική επάρκεια του κτηρίου, και αναλόγως του αποτελέσματος αυτής, το Δ.Σ θα αποφάσιζε για το μέλλον του κτηρίου. 
Οι εργασίες συντήρησης (πλην της περιμετρικής κάλυψης του σχολείου με λινάτσα και σκαλωσιές για λόγους ασφαλείας που προαναφέραμε) που κόστισαν (όπως ειπώθηκε, στο Δ.Σ.) 25-30.000 ευρώ, ήταν περιττές!  
Και κάτι που αφορά την αξιωματική Αντιπολίτευση: 
Ο πρώην Αντιδήμαρχος της Τ/Υ, επί διοικήσεως Ν. Χαρδαλιά, κ. Ζούμπος, ανέφερε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Απριλίου 2018 ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του, γίνονταν κανονικά οι εργασίες συντήρησης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο. 
Εμείς από την πλευρά μας λέμε ότι: 
Οι φωτογραφίες με την μαρκίζα του σχολείου, που είχαμε συμπεριλάβει στο άρθρο του Μαρτίου 2017, με τίτλο, "Ο ΧΡΟΝΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ"είχαν τραβηχτεί το καλοκαίρι του 2016 !!!
Δείτε ολόκληρο το άρθρο του κ. Παν. Ζ, εδώ:
https://vironasipolimas.blogspot.gr/2017/03/4.html 

Δεν δικαιολογούνται τέτοιας έκτασης φθορές, εάν τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει σωστή συντήρηση του κτηρίου
Ζημιές με τη  μορφή αυτή εμφανίζονται στα κτήρια συνήθως μετά την πάροδο 10ετίας από την τελευταία συντήρηση.


Βούρτσης Νίκος / Άρης Μαρτέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου