Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Αυτοψία στο 4ο Δημοτικό και στο εκπαιδευτήριο "Βυζάντιον"





Η απομάκρυνση των σκαλωσιών από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, προφανώς για να δείξει η δημοτική αρχή ότι το σχολείο θα ήταν έτοιμο προς χρήση πρώτη μέρα λειτουργίας μετά το Πάσχα. 

Φυσικά μιλάμε ως προς το να μην μας πέσει κανένα μάρμαρο στο κεφάλι, αφού στατικά και δομικά το σχολείο παραμένει προβληματικό.

Ενώ τα παιδιά μας κατέληξαν πρόσφυγες όπως μαθαίνουμε από γονείς (γιατί στην ιστοσελίδα του δήμου κλασικά δεν αναρτήθηκε τίποτα, ήξεραν όμως να αναρτήσουν τότε ότι σε τρεις μέρες το σχολείο θα επαναλειτουργούσε) Συγκεκριμένα κάποια πήγαν στο 7ο, κάποια στο 12ο και κάποια στις αίθουσες επάνω από το νηπιαγωγείο επί τις Ρόδωνος πίσω από το 4ο. Αίθουσες που παρεπιπτόντως είχε ανακαινίσει με δικά του έξοδα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων για να γίνονται εκεί εκδηλώσεις. (δείτε παρακάτω)





Ακόμα και έτσι όμως είναι τα πράγματα ως λέγονται; Για να δούμε...




Από την πλευρά της Κολοκοτρώνη βλέπουμε τις κάτω πλάκες μεν να έχουν αφαιρεθεί αλλά αυτές τις οροφής είναι στην θέση τους ενώ παρουσιάζουν και κενά μεταξύ τους, είναι διακριτή εμφανώς και η τσαπατσούλικη δουλειά που έχει γίνει




Από την πλευρά της Ρόδωνος βλέπουμε επίσης τσιμέντα προχείρως και ατέχνως "πεταμένα" στους τοίχους ενώ από την οροφή να έχουν αφαιρεθεί 2 πλάκες στην γωνία που προφανώς θεωρούνταν επικίνδυνες.




Σε κάποια άλλα σημεία όπως η μάντρα δεν έχει γίνει καμία απολύτως παρέμβαση, το γεγονός οτι περνάει κόσμος από το πεζοδρόμιο και φυσικά μικρά παιδιά (παρένθεση εδώ για να βρεθούν μετά στο δρόμο μια και το περίπτερο κλείνει όλο τον χώρο που θα έπρεπε να υπάρχει πεζοδρόμιο) δεν ενδιέφερε προφανώς κανέναν γιατί δεν θα θεωρήθηκε ότι είναι επικίνδυνη.

Βλέπουμε δηλαδή επί της ουσίας πασαλείμματα με τη φιλοσοφία "Μπάζει νερά η βάρκα: Πέτα της ένα βάψιμο και πούλα την για καινούργια"

Βέβαια με 30000 ευρώ όταν μιλάμε για ένα κτίριο 80 ετών τι εργασίες θα μπορούσαν να γίνουν; σαν το παλιό ανέκδοτο "Γυναίκα βρήκα στην σούπα μου ένα κουμπί! - Με ένα κατοστάρικο που μου έδωσες τι περίμενες να βρεις ολόκληρο παλτό;"


Εν ολίγοις σπαταλήθηκαν 30000 χωρίς αντίκρισμα και - εννοείται - με το γκρέμισμα και την κατασκευή νέου σχολείου να είναι μονόδρομος.


Πολλοί γονείς και φορείς είχαν παρουσιάσει την πρόταση να μεταστεγαστεί το 4ο Δημοτικό στο κλειστό κτίριο του εκπαιδευτηρίου "Βυζάντιον" σε τι κατάσταση είναι όμως; Ας δούμε παρακάτω.




Το κτίριο έχει εμφανώς τα σημάδια του χρόνου επάνω του. Πρόκειται για κατασκευή αρχές δεκαετίας του 1970. Παλαιωμένο, Απαρχαιωμένο και ενεργειακά ασύμφορο. 




Σε μια κοντινή λήψη μπορείτε να δείτε και μερικές από τις αβαρίες του κτιρίου που λόγω και του μεγαλύτερου μεγέθους θα απαιτούσαν παραπάνω από 30000 ευρώ για να "καλυφθούν"

Οπότε μία επίταξη του θα σήμαινε τουλάχιστον μία δαπάνη επισκευών 80 με 100 χιλιάδων ευρώ για να μπορέσει να φιλοξενήσει παιδιά χωρίς να υπολογίσουμε το ενοίκιο.

Μια αγορά του δε, όπως επίσης είχε προταθεί και ανακατασκευή του θα είχε κόστος όσο δύο καινούργια σχολεία!

Μόνη ρεαλιστική λύση είναι η κατεδάφιση του Χαραλαμπόπουλου και η κατασκευή στην θέση του σύγχρονου σχολείου και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμπορευθούμε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου