Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Μήπως να πληρώνουμε και διόδια για να χρησιμοποιούμε τα πεζοδρόμια;


Όταν, στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, κατόπιν αιτήματος δημοτών, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών, έγινε λόγος και για τις καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων από τα περίπτερα. 
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, δια του Αντιδημάρχου της Τ/Υ κ. Καραγιάννη ήταν ότι, οι πολίτες, ναι μεν είχαν δίκιο, αλλά μέχρι την ημέρα εκείνη, δεν υπήρχε Κανονισμός κοινοχρήστων χώρων για τα περίπτερα.

Ένα χρόνο μετά, ο Κανονισμός ετοιμάστηκε και ψηφίστηκε. Και τί άλλαξε; Απολύτως τίποτα!

Ας πάρουμε για παράδειγμα το περίπτερο των φωτογραφιών που ενθέτουμε, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Καραολή & Δημητρίου, στη διασταύρωση με την οδό Φλέμινγκ, λίγο πιό κάτω από το Δημαρχείο Βύρωνα, και το οποίο έχει τοποθετήσει την από νάιλον τέντα του για προφύλαξη από το κρύο ή τον ήλιο, καθώς και διάφορα στάντ προϊόντων και περιοδικά, περιμετρικά, πάνω στον διάδρομο όδευσης τυφλών, διαχωρίζοντας με τον τρόπο αυτό το πεζοδρόμιο σε (2) δύο τμήματα, και ευγενικά παραχωρώντας στους πεζούς το μεγαλύτερο τμήμα του πεζοδρομίου για ασφαλή διέλευση. 
Πάλι καλά που δεν αναγκάζονται οι πεζοί να πληρώνουν και διόδια. Ή μήπως δεν το σκέφτηκαν ακόμη;

Τι είχε δηλώσει το 2015 για το συγκεκριμένο περίπτερο ο κ. Καραγιάννης;; 
Ότι είναι παράνομο, γιατί απαγορεύεται να υπάρχει περίπτερο στην αριστερή πλευρά (ρεύμα ανόδου) της οδού Καραολή & Δημητρίου και ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί απέναντι. 
Τι έτος έχουμε τώρα; 2018! Βρίσκεται ακόμη εκεί, στην ίδια θέση!   
 "Τι το λες και δεν το κάνεις, την υπόληψή σου χάνεις!"

Και τι συνέβη με την περιβόητη απαντητική επιστολή, της 4ης Απριλίου 2015, του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα, στην από 10ης Μαρτίου 2015 έγγραφη καταγγελία για παραβάσεις πταισματικού χαρακτήρα, που ανέφερε ότι, και για το συγκεκριμένο περίπτερο "υπεβλήθησαν σχετικές τακτικές μηνύσεις προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές", όταν η κατάσταση, 3 χρόνια μετά, παραμένει ως είχε;  



Ρητορικό μοιάζει το ερώτημα όταν είναι γνωστό ότι "όλα τα ίδια μένουν", κυρίως όταν, αφού δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, στην κοινωνία επικρατεί η αντίληψη: "είναι πολλά τα λεφτά Άρη" ...

Παρόμοια εικόνα παντού στο Βύρωνα, όπως παρατηρούμε και από τις παρακάτω ενδεικτικές φωτογραφίες των 2 περιπτέρων της πλατείας Μαρτάκη. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου