Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΘ' ΟΔΟΝ κύριοι ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Στο κέντρο της πόλης μας, στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Παναγή Τσαλδάρη, ακριβώς εκεί, για μήνες εξακολουθεί να "στέκεται", περίπου στην κατάσταση που βλέπετε στη φωτογραφία, ένα ερείπιο, ως ένα Σύμβολο Ανικανότητας και Αδιαφορίας, τόσο της Διοίκησης, όσο και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου!


Μπορούν να μας πουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι τί έπραξαν όλα αυτά τα χρόνια για το θέμα αυτό; 
Θα σας απαντήσουμε εμείς: ΤΙΠΟΤΑ! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! 
Ακόμη και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε (Τρίτη 3 Απριλίου 2018) από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Δόμησης (Πολεοδομία Αθηνών), αγνοεί τυπικές διαδικασίες! Αν είναι δυνατόν!


Γιατί όταν, στα τέλη Δεκεμβρίου 2015, η Διοίκηση, υλοποιώντας την, κατόπιν δικής μας καταγγελίας, πολεοδομική και εισαγγελική εντολή, πραγματοποίησε, με την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας, την κατεδάφιση του Α΄ ορόφου του ετοιμόρροπου κτηρίου, ΞΕΧΑΣΕ να ενημερώσει, ως όφειλε, για τις ενέργειές της την Πολεοδομία Αθηνών ...



Έτσι, ενώ η Έκθεση Επικινδύνως Ετοιμορρόπου οικοδομής, με ΑΔΑ: ΒΙΥΗΟΡ1Κ-1ΙΜ της 3ης Ιουνίου 2014, ανέφερε ότι, μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης του Α΄ ορόφου, θα έπρεπε να ελεγχθεί, ξανά, από την κατά τόπον αρμόδια ΥΔΟΜ, η στατική επάρκεια του εναπομένοντος ισογείου, και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην οροφή του ισογείου, με την εξασφάλιση επαρκούς στεγάνωσης αυτής, προς αποφυγή περαιτέρω βλαβών, λόγω της μη ενημέρωσης της Πολεοδομίας, περί της κατεδάφισης του Α' ορόφου, δεν υπήρξε καμία ενέργεια για Εκκίνηση Νέας διαδικασίας επικινδύνου για το υφιστάμενο ισόγειο!

Οι μήνες και τα χρόνια πέρασαν, ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο όλοι ανεξαιρέτως*  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι "αγρόν ηγόραζαν", γιατί, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 6 Απριλίου 2016, είχαν όλοι ενημερωθεί, και η οροφή του ισογείου, τον Φεβρουάριο του 2018, κατέρρευσε από μόνη της συμπαρασύροντας και τμήμα του πλευρικού τοίχου.   


Και η Τεχνική Υπηρεσία; Αυτή περίμενε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ή μάλλον κάποια νέα "από Μηχανής Θεό" Εισαγγελική παραγγελία-εντολή (κατά δήλωση του Αντιδημάρχου της Τ/Υ κ. Καραγιάννη, την Δευτέρα 2 Απριλίου 2018) για να προχωρήσει  περαιτέρω, σε νέα κατεδάφιση ...

Και το θαύμα έγινε! 
Γι΄αυτό και στο σημείο αυτό, και προς ενημέρωση του Βυρωνιώτικου λαού, παραθέτουμε την με Αρ. Πρωτοκόλλου: 076678 Αίτηση, της 21ης Μαρτίου 2018, βάσει της οποίας διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα (δηλαδή, στα τέλη Μαρτίου 2018) από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Πολεοδομίας, Νέος Έλεγχος (Αυτοψία) του κτίσματος, το πόρισμα του οποίου βρίσκεται καθ' οδόν πρός την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ... εάν δεν έχει ήδη φθάσει.
 
 

Από την αναφορά αυτή, δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τις όποιες γραφειοκρατικές ευθύνες της Πολεοδομίας Αθηνών, γιατί όπως διαπιστώνει κανείς από το παραπάνω έγγραφο, τον Σεπτέμβριο του 2016, είχαμε ζητήσει, με την υπ’ αρ. πρωτ: 287229/19-09-2016 αίτηση προς την Πολεοδομία Αθηνών, την Εκκίνηση της νέας διαδικασίας επικινδύνου, αλλά, τότε, δεν έπραξαν αυτό που έκαναν τώρα! 

Σημείωση:
* βέβαια κάποιος "δεν έπρεπε να ενδιαφερθεί" στα φανερά, γιατί θεωρείτο ως άμεσα ενδιαφερόμενος .... αλλά από όσο γνωρίζουμε ...  ενδιαφέρθηκε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου