Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Δηλώσεις Δημάρχου Βύρωνα για την προσωρινή στέγαση του 4ου Δημοτικού





Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Απριλίου 2018 σας παρουσιάζουμε, απομαγνητοφωνημένη, την απάντηση του δημάρχου κ. Γ.Κατωπόδη, στην έγγραφη ερώτηση της παράταξης "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" του κ. Πάλμου, σχετικά με το 4ο Δημοτικό σχολείο.

Πάντως, από τα λεγόμενα του Δημάρχου θα θέλαμε να σταθούμε στα παρακάτω σημεία:

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ: "Όπως έχουμε ενημερώσει, η διαδικασία μεταστέγασης του 4ου δημοτικού από τον Σεπτέμβρη. Έχουμε αιτηθεί στην Ιερά Σύνοδο, και στην οικονομική επιτροπή, να το πω με απλό τρόπο, με λίγα λόγια δηλαδή , την παραχώρηση του χώρου για 15 χρόνια" ...

Τι θέλει να πει ο ποιητής; για ποιο λόγο να παραχωρηθεί ο χώρος για 15 χρόνια; Δεν θα κατασκευαστεί νέο σχολείο; Για 15 χρόνια τα πούλμαν θα πηγαινοφέρνουν τα παιδιά;

ΚΑΤΟΠΩΔΗΣ: "Την χρηματοδότηση την αιτήθηκα, προφορική είναι η αίτηση που έχει γίνει" ...

Scripta manent κ. Δήμαρχε, κοινώς τα γραπτά μένουν, ευτυχώς που υπάρχουν πλέον στην εποχή μας και τα ηλεκτρονικά μέσα. Άλλως, όπως αιτηθήκατε προφορικά, με τον ίδιο τρόπο κάλλιστα μπορούν να σας απορρίψουν και προφορικά.

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ: "μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε προχωρήσει  σε διαβούλευση και σε δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε οριστικά τι θα κάνουμε τον συγκεκριμένο χώρο,  αν θα πάμε δηλαδή σε κατεδάφιση και κατασκευή νέου σχολείου εξ’ αρχής ή αν θα προχωρήσουμε σε αναπαλαίωση του συγκεκριμένου σχολείου" ...

Να τονίσουμε ότι ένας κύριος λόγος για τον οποίο ο δήμος πήρε την κάτω βόλτα είναι γιατί η δημοτική αρχή είχε την φαεινή ιδέα κατά την ανάληψη καθηκόντων, να προσπαθήσει να διοικήσει τον δήμο μέσω διαβουλεύσεων και συλλογικοτήτων, για να βρεθούμε σήμερα, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, όπως της ανεξαρτητοποίησης της μισής παράταξής της και μπροστά στο πρόβλημα του 4ου Δημοτικού. Καλές οι διαβουλεύσεις αλλά τα παιδιά χρειάζονται καινούργιο σχολείο το συντομότερο δυνατό.

Φήμες τώρα αναφέρουν:

1) Ότι δυσανασχετούν κάποιοι από τον σύλλογο διδασκόντων του 4ου Δημοτικού ως εξής:

“Ποιος το υποκίνησε όλο αυτό;  Το σχολείο μια χαρά ήταν, θα κάναμε μάθημα. Κάποιος είχε συμφέροντα"

Καταρχήν δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο από διδάσκοντες, οι οποίοι πρωτίστως εκτελούν λειτούργημα, όπου χρειάζεται και όταν χρειάζεται, είτε αυτό είναι στην Φατσέα στο 8ο, είτε στο 12ο, είτε είναι στην Κατεχάκη, ακόμα και αν χρειαστεί να χάσουν την υποτιθέμενη "βόλεψη".

Η έκθεση της πολεοδομίας ότι το σχολείο ΔΕΝ είναι μια χαρά είναι μύθος; Αν σε κάποιον παράπεσε να του την δώσουμε να την διαβάσει…

Μήπως, λέμε μήπως, κάποιος φοβάται ότι θα χάσει την οργανική θέση;

2) Ότι γονείς φοβούνται, όταν είδαν και για εσωτερικά βαψίματα στο σχολείο (που λέγαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας για πεταμένα λεφτά) ότι θα παιχτεί κάποιο «κόλπο γκρόσο» το σχολείο να ανοίξει πάλι από Σεπτέμβριο.


Σε όλα αυτά εμείς ένα έχουμε να πούμε. Θα παρακολουθούμε συνεχώς το θέμα, και αν κάποιοι ονειρεύονται να παίξουν παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών, τους ενημερώνουμε ότι, τα όνειρα τους θα γίνουν εφιάλτες.


Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση


…της δημοτικής αρχής για την προσωρινή στέγαση του 4ο δημοτικού, υπάρχει σχετική απόφαση… αν την αναζητούσατε θα την βρίσκαμε, θα σας την δίναμε. Δεύτερον, τοποθετήθηκε ήδη χημική τουαλέτα για την εξυπηρέτηση των μαθητών του τμήματος που στεγάζεται στην μεμονωμένη μπροστινή αίθουσα του 4ου δημοτικού, από την Δευτέρα η την Τρίτη αν δεν κάνω λάθος, και μάλιστα η συγκεκριμένη, ο συγκεκριμένος προμηθευτής έχει αναλάβει και την καθαριότητα της συγκεκριμένης τουαλέτας. Τρίτον. Η συνοδεία των παιδιών έχει εξασφαλιστεί. Συνοδεύονται τα παιδιά από γονείς του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων , καθόλα υπεύθυνους ανθρώπους, αφού συζητήσαμε μαζί τους και συμφωνήσαμε, διότι βεβαίως, εκπαιδευτικοί δεν συμφώνησαν να συνοδεύσουν, λόγω ωραρίου η δεν θυμάμαι για ποιον άλλο λόγο, όπως επίσης και για το γεγονός ότι ούτε οι υπάλληλοι του δήμου έχουν αυτή την υποχρέωση έτσι ώστε να συνοδεύουν μαθητές δημοτικού σχολείου και γενικότερα μαθητές. Σε σχέση με τα μέτρα που καλούμαστε να κάνουμε για την ολισθηρότητα και για διάφορα άλλα στο 12ο δημοτικό, ήδη έχουμε προχωρήσει , και έχουμε άρει την ολισθηρότητα σε ένα ικανοποιητικό βαθμό, όπως λέει και το σχολείο το ίδιο και οι γυμναστές, δουλεύουν στην αυλή, αλλά και η διευθύντρια, για την ολισθηρότητα της αυλής του 12ου δημοτικού και ήδη έχουμε παραγγείλει τα σχετικά υλικά, για να καλυφθεί, για να καλυφθούν οι κολώνες καθώς και το σημείο της σκάλας το οποίο είναι ένα σημείο που πράγματι υπάρχει πρόβλημα. 
Τώρα σε ότι αφορά την δυνατότητα  να χρησιμοποιηθεί η ταράτσα ως δεύτερο προαύλιο, πρέπει να σας πω ότι είναι ένα θέμα αρκετά δύσκολο, διότι ο ΟΣΚ, το συγκεκριμένο δεν το εγκρίνει. Η πρόταση, η απάντηση μάλλον στην πρόταση που κάναμε στον ΟΣΚ είναι ακριβώς ότι δεν την εγκρίνει, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί ως σχολική αυλή η ταράτσα του 4ου δημοτικού, κατά την γνώμη μου το συγκεκριμένο, -του 12ου δημοτικού- κατά την γνώμη μου το συγκεκριμένο σχολείο το 12ο δημοτικό έχει από την παράδοση του αρκετά προβλήματα, σε ότι αφορά, την κατασκευή του την ίδια δηλαδή, σε ότι αφορά επικινδυνότητες και σημεία τα οποία, που μπορεί πράγματι να τραυματιστεί  κάποιο παιδί. Υπάρχουν θέματα, και αυτά έχουμε προσπαθήσει βέβαια σήμερα, και προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να βελτιωθούν.  Τώρα σε ότι αφορά τις γενικότερες σκέψεις μας για να μην τρώω πολύ χρόνο, για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όπως έχουμε ενημερώσει, η διαδικασία μεταστέγασης του 4ου δημοτικού από τον Σεπτέμβρη. Έχουμε αιτηθεί στην Ιερά Σύνοδο, και στην οικονομική επιτροπή να το πω με απλό τρόπο, με λίγα λόγια δηλαδή , την παραχώρηση του χώρου για 15 χρόνια, η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν έγινε, η μάλλον αυτή που έγινε δεν το είχε ως θέμα, την εβδομάδα ακριβώς μετά το Πάσχα, όπως είχαμε την ενημέρωση, αλλά έχουμε την ενημέρωση ότι θα μπει ως θέμα τις πρώτες μέρες του Μαΐου, το πρώτο δεκαήμερο του Μάιου ,


(…….)

 ναι . Τώρα για να απαντήσω για τον χρονοδιάγραμμα τον εργασιών αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορώ συγκεκριμένα, όπως και για την χρηματοδότηση. Την χρηματοδότηση την αιτήθηκα, προφορική είναι η αίτηση που έχει γίνει. Νομίζω θα την πάρουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό, αλλά για να γίνει το αίτημα γραπτώς και το τι συγκεκριμένα ζητάμε, πρέπει πρώτα να έχουμε την παραχώρηση του χώρου και μετά να αιτηθούμε εγγράφως το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα κατατεθεί μαζί με το αίτημα και μία προμελέτη, θα είναι, νομίζω ότι είναι έτοιμη κιόλας την έχουμε φέρει.

(…..)

Λοιπόν για τις εργασίες δηλαδή που πρόκειται να γίνουν εκεί, το χρονοδιάγραμμα επαναλαμβάνω και πάλι, είναι πρώτη Σεπτέμβρη να μπει μέσα το σχολείο, στο συγκεκριμένο χώρο, ήδη μάλιστα προχωρούμε με αίτημα προς την περιφέρεια Αττικής  για να χρηματοδοτήσει τα πούλμαν τα οποία θα μεταφέρουν, τα 4 πούλμαν τα οποία θα μεταφέρουν τα παιδιά, στο συγκεκριμένο χώρο στην οδό Κατεχάκη, στη Λεωφόρο Κατεχάκη

(….)

Τώρα σχετικά με την δρομολόγηση οριστικής λύσης, αυτό το οποίο δεσμεύτηκα και στο προηγούμενο συμβούλιο είναι ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε προχωρήσει  σε διαβούλευση και σε δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε οριστικά τι θα κάνουμε τον συγκεκριμένο χώρο,  αν θα πάμε δηλαδή σε κατεδάφιση και κατασκευή νέου σχολείου εξ’ αρχής ή αν θα προχωρήσουμε σε αναπαλαίωση του συγκεκριμένου σχολείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου