Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ 407, ΒΟΥΤΖΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΛΙΕΡΗ - ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ



Με αφορμή την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κτίσματος της οδού Μικράς Ασίας αρ. 12, ύστερα από την Έκθεση Επικινδύνου, της 3ης Νοεμβρίου 2017, της ΥΔΟΜ, και το σχολιασμό στο fb ενός φίλου αναγνώστη (του κ. Γιώργου Κ.) που ανέφερε: "Ωραία ... Δηλαδή να πούμε και ευχαριστώ που η δημοτική αρχή έκανε το αυτονόητο; Όχι κύριοι... Συγγνώμη αλλά όχι... Όταν θα γίνει κάτι πέραν του αυτονόητου και των δεσμεύσεων τοτε θα σωθούν", θα μιλήσουμε για αυτό "το αυτονόητο", όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, για να δούμε εάν όντως η δημοτική αρχή (ή και όλοι μας), έκανε έστω το αυτονόητο!
 
Το αυτονόητο θα ήταν, να μην είχε ληφθεί ποτέ μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου, όπως αυτή που είχε λάβει η προηγούμενη διοίκηση Ν. Χαρδαλιά, που έκανε αναφορά περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του χώρου με προορισμό τη δημιουργία παρκινγκ (απόφαση με αρ. πρωτ: 436/2008 της 21ης Νοεμβρίου 2008).

Το αυτονόητο θα ήταν, τον καθαρισμό και την περίφραξη του Οικοδομικού Τετραγώνου Βουτζά-Κωνσταντιλιέρη-Μικράς Ασίας (Ο.Τ. 407, για συντομία από δω και στο εξής) να τον είχε διενεργήσει η προηγούμενη διοίκηση του δήμου, δηλαδή η διοίκηση Ν. Χαρδαλιά - Γώγου, έστω και λίγο πριν παραδώσει την σκυτάλη της διοίκησης.

Το αυτονόητο θα ήταν, η διοίκηση Γ. Κατωπόδη μέσα σε ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της, από μόνη της, να είχε καθαρίσει και να είχε περιφράξει το Ο.Τ. 407. Η Αυτενέργεια είναι το ζητούμενο.
Ο δε καθαρισμός να επαναλαμβανόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα, και όχι άπαξ!

Το αυτονόητο θα ήταν, η διοίκηση Γ. Κατωπόδη να είχε ζητήσει, άμεσα, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της την διενέργεια αυτοψίας για όλο το οικοδομικό τετράγωνο Ο.Τ. 407.
Το αυτονόητο θα ήταν, οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και κάθε ένας δημοτικός σύμβουλος ξεχωριστά, να είχαν εξαρχής αναρωτηθεί: Τί έχουμε εδώ; Ή τι μπορούμε να κάνουμε ώστε μην τα περιμένουμε όλα από την διοίκηση, με απώτερο σκοπό να την κατηγορήσουμε εάν δεν λειτουργήσει όπως πρέπει; Ο Δήμος, ΥΔΟΜ δεν έχει. Γιατί δεν ζητάμε εμείς από την πολεοδομία Αθηνών την διενέργεια αυτοψίας για τα κτίσματα του χώρου Ο.Τ. 407;
Εάν κάτι τέτοιο είχε συμβεί, η Έκθεση Επικινδύνου δεν θα συντασσόταν τον Νοέμβριο του 2017, ούτε θα είχαμε την κατεδάφιση στην οδό Μικράς Ασίας αρ. 12, ακριβώς τέσσερα 4 χρόνια μετά τις εκλογές του 2014. Όλα θα είχαν γίνει πιο νωρίς!


Το αυτονόητο θα ήταν, ο Δήμος Βύρωνα να είχε οργανώσει δική του υπηρεσιακή μονάδα ΥΔΟΜ και να μην εξαρτάται από την Πολεοδομία Αθηνών, γιατί ο υπέρμετρος φόρτος εργασίας  και η υποστελέχωση του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών -λόγω μετακίνησης αρμοδίων μηχανικών σε άλλους Δήμους μέσω της διαδημοτικής κινητικότητας- του Δήμου Αθηναίων, που εξακολουθεί να παρέχει διοικητική υποστήριξη στον Δήμο Βύρωνα, δεν επιτρέπει την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Το αυτονόητο θα ήταν, ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της διοίκησης Γ. Κατωπόδη, οι περίοικοι, αφού διαπίστωσαν ότι τίποτα δεν είχε αλλάξει από πλευράς νοοτροπίας στη διοίκηση του δήμου, να είχαν καταγγείλει την επικρατούσα κατάσταση στο Ο.Τ. 407 στην Υγειονομική Υπηρεσία, στη Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής, ώστε να εξαναγκαστεί η νέα διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα (καθαρισμού και περίφραξης).

Το αυτονόητο θα ήταν, οι περίοικοι, αφού γνωρίζουν πλέον το πώς λειτουργεί το Ελληνικό δημόσιο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είχαν πάρει τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια τους. 
Φίλε αναγνώστη, θέλεις να γίνει κάτι για την γειτονιά σου; 
Αγωνίσου! "Μάζεψε" το λιγότερο 25 υπογραφές και το αίτημά σου θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο (τον Ιούνιο του 2017 τους είχε προταθεί, αλλά …).
Μα, μην επαναπαύεσαι μόνον σ’ αυτό. Εκεί μέσα, στο δημοτικό συμβούλιο, συνήθως, απλώς, μόνον συζητάνε!
 
"Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά" ... "Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω" έγραφε ο Νίκος Καζαντζάκης.

Το αυτονόητο θα ήταν, οι δημοτικές παρατάξεις να είχαν εκείνες αιτηθεί τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. και όχι οι πολίτες (ΑΠ: 7867/12-4-18 Υπόμνημα πολιτών). Δυστυχώς, από μόνες τους, δεν το έπραξαν.

Το αυτονόητο θα ήταν, κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, να είχε προσκληθεί για να μιλήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των Αστυνομικών Αρχών, όσον αφορά τις περιπτώσεις Εκθέσεων Επικινδύνου Ετοιμορρόπων κτισμάτων, βάσει της Υπουργικής Απόφασης της 23-5-2001 και με αρ. πρωτ: 48320/216γ (πρός τους αποδέκτες πολεοδομικών εγκυκλίων) και ο Διοικητής του Α.Τ. Βύρωνα κ. Τ. Ζάγκλης. 
Θεωρήσαμε ότι η παρουσία του ήταν απαραίτητη, για το λόγο αυτό, στις 4 Μαΐου αιτηθήκαμε (ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΒΥΡΩΝΑ κ. ΤΡΥΦΩΝΑ ΖΑΓΚΛΗ) προς τη διοίκηση του δήμου να εξετάσει την περίπτωση προσκλήσεώς του, πράγμα που δεν έγινε, αν και μέσα στις Εκθέσεις Επικινδύνων κτισμάτων αναφέρεται: "Εφ’ όσον περάσει άπρακτη η προθεσμία των 3 ημερών, οι ιδιοκτήτες-υπόχρεοι θα διωχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 286 και 434 του Ποινικού Κώδικα …"   

Το αυτονόητο θα ήταν, κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ., την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, οι δημοτικοί σύμβουλοι να είχαν πάρει τον λόγο, να μιλήσουν και αυτοί, "να ανοίξει το θέμα" … 
Πλην του κ. Τζιορτζιώτη (αρχηγού της Αριστερής Παρέμβασης),  Δεν μίλησε κανείς!

Το αυτονόητο θα ήταν, κάποιοι αδιάφοροι «κομήτες» δημοτικοί σύμβουλοι, αφού σπάνια πατάνε στο Δημοτικό Κατάστημα, να είχαν από μόνοι τους παραιτηθεί, να πάνε στα σπίτια τους, ειδάλλως θα έπρεπε, "λόγω απουσιών", να είχαν εκδιωχθεί από το Δ.Σ.

Πάντως, Εμείς οι πολίτες που καταθέσαμε το υπόμνημα, καταθέσαμε και τις προτάσεις μας:
Ζητήσαμε να ληφθεί ομόφωνη απόφαση, δεσμευτική για όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ, αλλά και για την επόμενη διοίκηση, περί Τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου και καθορισμό του οικοπέδου σε κοινόχρηστο χώρο, που με διαβούλευση να αποφασισθεί, ανάλογα με τις ανάγκες του δήμου και της περιοχής, για το τι πρόκειται να γίνει ο χώρος, όχι όμως παρκινγκ!
Εισακουστήκαμε;

Είπε στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος της Τ/Υ κ. Καραγιάννης: "Καθαρίσαμε, περιφράξαμε" για να τον διορθώσουμε ότι:  
"καθάρισαν και περιφράξανε το Ο.Τ. 407" μετά την ανάρτηση στο blog "ΒΥΡΩΝΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ" την Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017, του άρθρου: "ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ .. ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ !" 
https://vironasipolimas.blogspot.gr/2017/06/blog-post_12.html

και μετά την συνάντησή του με πολίτες που έγινε στις 16 Ιουνίου 2017, δηλαδή, σχεδόν τρία (3) χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του!!! Έλλειψη Αυτενέργειας.
Διαβάστε στο άρθρο της Τρίτης, 28 Νοεμβρίου 2017, "ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ"
https://vironasipolimas.blogspot.gr/2017/11/blog-post_28.html

Έλλειψη αυτενέργειας, δηλαδή, Εμείς (οι πολίτες) εξαναγκάσαμε την Τ/Υ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για καθαρισμό και περίφραξη του οικοπέδου. Μιά λέξη (το Εμείς) που στο άκουσμά της ενοχλήθηκε ο δήμαρχος, λέγοντας και μονολογώντας ειρωνικά: "Εσείς, Εσείς, Εμείς ερχόμαστε μετά από Εσάς, δεύτεροι, τρίτοι, ... "

Μα, δήμαρχε, η ύπαρξη μας είναι ακριβώς αυτό. Είναι η Απόδειξη της ανεπαρκείας και ανυπαρξίας σας σε όλους τους τομείς. Με λόγια απλά, δήμαρχε, εάν πράττατε τα σωστά, δεν θα είχαμε κανέναν λόγο ύπαρξης! Αυτό, είναι αυτονόητο.

Το αυτονόητο ακόμη θα ήταν, η διοίκηση Γ. Κατωπόδη και η Τεχνική Υπηρεσία όταν παρέλαβε στα χέρια της την Έκθεση Επικινδύνου για το κτίσμα της οδού Μικράς Ασίας αρ. 12, να είχε ζητήσει εγγράφως εξηγήσεις από την ΥΔΟΜ, για την καθυστερημένη διενέργεια αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε 32 μήνες από το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.  

Για εμάς, όλα αυτά είναι αυτονόητα.

Φίλε αναγνώστη, 
καθρέπτης σου είναι η εκάστοτε διοίκηση του δήμου, σάρκα εκ της σαρκός σου. 
Άλλαξε πρώτα εσύ. Θα την αναγκάσεις ν’ αλλάξει κι αυτή.


Αιτήσου στην Πολεοδομία Αθηνών, την Δευτέρα κιόλας, 21 Μαΐου 2018, τη διενέργεια αυτοψίας, για τα εναπομείναντα κτίσματα-φαντάσματα της οδού Κωνσταντιλιέρη αρ. 76-78-80. 
Ζήτα μαζί και εξηγήσεις για το πώς, ενώ υπήρχε για το ετοιμόρροπο της οδού Μικράς Ασίας αρ.12  έγγραφο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από  τις 20 Φεβρουαρίου 2015, η αυτοψία διενεργήθηκε σε αυτό τριάντα δύο (32) μήνες μετά.
Εκτός και εάν σε προλάβει η διοίκηση του Δήμου, η Τεχνική Υπηρεσία, κάποια δημοτική παράταξη ή οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, γιατί όπως ξαναγράψαμε: "Όταν πρέπει να κάνει κανείς κάτι, ο πιο κατάλληλος χρόνος είναι πάντα τώρα"! (Φρανσουά Μιττεράν)


Διαφορετικά, περίμενε!  Όλα, κάποια στιγμή, θα γίνουν …. 
Μέχρι τότε, ναι, να λες και ευχαριστώ από πάνω!
 


ΥΓ: Παραθέτουμε και μιαν αναφορά της κας Σ. Γκότση (17/5/2018) με την ελπίδα ότι "ακούει" κανείς
"Αν δείτε τα κατεδαφισμένα από την οδό ΒΟΥΤΖΑ θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν μπάζα, παλιά ρούχα, σπασμένες καρέκλες κ ένα σωρό σκουπίδια που νομίζω ότι πρέπει να αποσυρθούν. Επίσης επί της οδού ΒΟΥΤΖΑ κ πίσω ακριβώς από το στέγαστρο της στάσης, υπάρχει μια αυλή που είναι καλυμμένη με πλήθος χόρτων κ φυσικά είναι τεράστια εστία μολύνσεως. Επίσης το σπίτι επί της οδού Δημ. Κωνσταντιλιερη αρ. 80 το ανοίγουν κατά διαστήματα κάποιοι πιθανόν περιθωριακοί τύποι κ μένουν μέσα. Που σημαίνει ότι εμείς οι δημότες που μένουμε ακριβώς απέναντι από αυτά τα χαλάσματα, να κινδυνεύουμε το βράδυ που μπαίνουμε σπίτια μας. Βέβαια ευχαρίστησα κ γω την Τ/Υ του δήμου και τον κ.Καραγιαννη, ελπίζοντας σε άμεση λύση του προβλήματος".









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου