Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Αυτοψία στο κτήριο μετεγκατάστασης του 4ου Δημοτικού Βύρωνα


Την πρωτομαγιά που μας πέρασε, μία επιτροπή μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο κτήριο όπου πρόκειται να μετεγκατασταθεί το 4ο Δημοτικό Βύρωνα, το οποίο βρίσκεται στην Λεωφόρο Κατεχάκη, μεταξύ του κτηρίου του Γυμνασίου και Λυκείου Καρέα, και της υπό κατασκευή εκκλησίας της Παναγιάς της Προυσιώτισας ή του Αποστόλου Παύλου (διαλέγετε και παίρνετε περισσότερα στον σύνδεσμο εδώ http://www.amen.gr/article/antidraseis-stin-ilioupoli-gia-ton-apostolo-paulo)




Η κατάσταση του εν λόγω συγκροτήματος οικίσκων περισσότερο, και όχι κτηρίου, είναι άκρως απογοητευτική.







Από το εν λόγω κτίσμα που βρίσκεται λεηλατημένο, λείπουν τα κουφώματα, οι πόρτες, οι πρίζες, ακόμα και καλώδια, ενώ έχει αποτελέσει και αντικείμενο εκτεταμένου βανδαλισμού.




Για την κατάσταση της στέγης δεν γνωρίζουμε, αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν και εκεί αρκετά προβλήματα εφόσον δεν υπάρχει καμία συντήρηση εδώ και χρόνια.

Με βάση τον χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να βρεθεί η χρηματοδότηση, ακόμα κι αν τον Ιούνιο ξεκινήσουν οι εργασίες, είναι πολύ δύσκολο το Σεπτέμβριο να είναι έτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο για να φιλοξενήσει τους μαθητές ενός σχολείου.

Για το τελικό κόστος δε, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν την στιγμή που απαιτείται εκ βάθρων ανακατασκευή, καλώδια, συστήματα ψύξης και θέρμανσης, λοιπές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός κλπ. πάντως όχι λιγότερα από 300.000 ευρώ.

Η συμφωνία για μίσθωση του χώρου για 15 χρόνια όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Βύρωνα αφήνει πολλά ερωτηματικά, αν πράγματι υπάρχει πρόθεση για κατασκευή καινούργιου σχολείου ή τα παιδιά θα μείνουν εκεί για πολλά χρόνια μέχρι να βρεθεί μία λύση.

Μόνος κερδισμένος είναι η Μητρόπολη η οποία με το ενοίκιο από τον χώρο θα αποπερατώσει την κατασκευή της εκκλησίας και παράλληλα θα της μείνει και ανακατασκευασμένο το κτηριακό συγκρότημα χωρίς να δαπανήσει δεκάρα.

Το ζήτημα το σχολείου ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΓΟΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ούτε μόνο τους δασκάλους, με την έννοια της διατήρησης της εργασίας τους. Αφορά ολόκληρο το λαό του Βύρωνα και τις μελλοντικές γενιές των παιδιών.
  
Λόγω της διαχρονικής ανικανότητας των δημοτικών αρχών, βρισκόμαστε σήμερα σε αυτήν την λυπηρή κατάσταση, τα παιδιά να βρεθούν πρόσφυγες στον Καρέα, σε οικίσκους, επειδή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι κοντόφθαλμα αναλώνονταν σε πολιτικές αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας, χωρίς να σκέφτονται τις ανάγκες και το συμφέρον των πολιτών.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο εδώ και χρόνια ήθελε γκρέμισμα, και ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου δημοτικού σχολείου. Η ευθύνη του ότι αυτό δεν έγινε, βαρύνει το Υπουργείο Παιδείας και την Δημοτική Αρχή. 

Θα παρακολουθούμε όπως υποσχεθήκαμε συνεχώς το θέμα και θα ενημερώνουμε τον Βυρωνιώτικο λαό!


Δημοσιογράφος Μαρτέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου