Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ευεπίφοροι στην επιπολαιότητα



"Εύκολες υποσχέσεις προκαλούν μικρή εμπιστοσύνη. 
Αν παίρνεις τα πράγματα επιπόλαια, προκαλείς μεγάλες δυσκολίες"
Λάο Τσέ




Σε συνέντευξή του, στον αρχισυντάκτη της τοπικής εφημερίδας «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» (τχ. Μαΐου 2018) Φλοράν Σελάυ, ο Δήμαρχος Βύρωνα, κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε τα εξής σχετικά με το παλιό Δημαρχείο: 

Φ.Σ.: Πότε θα λειτουργήσουν η νέα δημοτική βιβλιοθήκη και το Μουσείο στο παλιό δημαρχείο του Βύρωνα και τι θα προσφέρουν στους πολίτες της πόλης;
Δ.Β.: "Η αξιοποίηση του χώρου του παλαιού Δημαρχείου αποτελεί έναν από τους βασικούς μας στόχους. Η ανάπλαση δηλαδή ενός ιστορικού και εμβληματικού χώρου που θα αξιοποιηθεί ως πολυχώρος, καθώς εκτός από τη βιβλιοθήκη και το Μουσείο Ιστορίας του Βύρωνα (με δύο βασικές θεματικές, την προσφυγιά και την αντίσταση), θα τελούνται γάμοι, θα υπάρξει αναγνωστήριο για το κοινό, ειδικός χώρος για ψηφιακές παρουσιάσεις. Στόχος μας εν ολίγοις είναι να παραδοθεί στους πολίτες του δήμου μας ένας μοντέρνος χώρος που θα «φιλοξενηθεί», στο κέντρο της πόλης.
Οι εργασίες αφορούν την αντικατάσταση της ξύλινης στέγης και σκάλας και τις εσωτερικές διαμορφώσεις. Στο ισόγειο θα διαμορφωθούν χώρος τέλεσης γάμων, ειδικός χώρος για ψηφιακές παρουσιάσεις του μουσείου, χώρος βιβλιοθήκης και αρχειοθέτησης, ενώ στον 1ο όροφο βιβλιοθήκες και αναγνωστήριο, καθώς και προθήκες εκθεμάτων για το μουσείο. Ταυτόχρονα, ειδικός επιστήμονας (μουσειολόγος), έχει αναλάβει την επιστημονική υποστήριξη του μουσείου.
Σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα το έργο ξεκινά καθώς βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί."

 Μια δήλωση, ήδη ιδωμένη ... 
déjà vu

Μια δήλωση ήδη ιδωμένη, όχι ως ανωμαλία της μνήμης, άλλως προμνησία, αλλά ως δείγμα της αφερεγγυότητας της διοίκησης Γ. Κατωπόδη, γιατί κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της 6ης Ιουνίου 2017 είχε ανακοινωθεί, αφενός μεν ο προορισμός χρήσης του παλαιού Δημαρχείου, αφετέρου δε ότι, εκείνη τη στιγμή, ο δήμος βρισκόταν στη φάση του διαγωνισμού για την ανακατασκευή της στέγης του παλαιού δημαρχείου, που σύμφωνα με την εκτίμηση του Δημάρχου κ. Κατωπόδη και του Αντιδημάρχου της Τ/Υ κ. Καραγιάννη θα ξεκινούσε, το αργότερο, μέχρι τον μήνα Σεπτέμβριο του 2017, και με μία συμβατική υποχρέωση παράδοσης περίπου τους 5 έως 6 μήνες ... δηλαδή, τότε, είχαν μιλήσει για ολοκλήρωση του έργου, το αργότερο για τον Μάρτιο του 2018! 
 
Για να βεβαιωθείτε, διαβάστε το άρθρο της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017, "ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (και πολιτικοί γάμοι) ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ"
 
Ευτυχώς για τη διοίκηση του δήμου που υπάρχει αυτός ο έξτρα χρόνος της πενταετούς θητείας, δυστυχώς όμως για την πόλη μας, που βίωσε μιαν ακόμη χαμένη 4ετία, γιατί η περίπτωση του Παλαιού Δημαρχείου δεν είναι η μόνη.

Στο έργο ανακατασκευής του Παλαιού Δημαρχείου συμπεριλαμβάνεται, εκτός από τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου και της επισκευής της οροφής του κτηρίου, και η τοποθέτηση ανελκυστήρα. Το έργο με προϋπολογισμό ύψους 280.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου