Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Κεραία κινητής τηλεφωνίας 50 μέτρα μακριά από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα


Με αφορμή την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση μόλις πενήντα μέτρα μακριά από το 6ο Δημοτικό Σχολείο, ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο, μετά από αίτημα των Συλλόγων Γονέων των 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα, το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Δευτέρα 04/06/2018, όπου εκφράστηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο η αγωνία των γονέων για τις επιπτώσεις της παρουσίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην υγεία των παιδιών, αλλά ταυτόχρονα υπήρξε και έντονος προβληματισμός για την παρουσία των συνολικά τριάντα επτά (37!!!) κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον πυκνοκατοικημένο Βύρωνα.

Για το θέμα αυτό, Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση του Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γ. Γιώτη, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:


"Εδώ και καιρό το νομοθετικό πλαίσιο έχει δώσει απόλυτη ελευθερία στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Χθες έστησαν κεραία μόλις πενήντα μέτρα από δημοτικό σχολείο. 
Αφού ο νόμος το επιτρέπει, έχουν μπροστά τους τον χάρτη και απλά ρίχνουν ένα ζάρι. 
Όπου πέσει ανεβάζουν κεραία. Ίσως αύριο η επόμενη κεραία στηθεί στο προαύλιο κάποιου σχολείου. Και πάλι ο νόμος θα το επιτρέπει.
Γονείς κι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε τον αγώνα. 
Η τεχνολογία οφείλει να αναπτύσσεται με σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλεια των πολιτών. Όπου δεν υπάρχει όμως αντίδραση, όπου οι κεραίες αντιμετωπίζονται ως "το αναγκαίο κακό", οι εταιρείες φυσικά δε θα επιλέξουν την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών, γιατί απλά δεν τους συμφέρει, γιατί απλά μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, γιατί απλά ο νόμος το επιτρέπει.
37 κεραίες σε ολόκληρο τον Βύρωνα και η ζωή συνεχίζεται..."


Δείτε απόσπασμα της υπ’ αριθ.: 221/2018 απόφασης  της τακτικής συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου: 

και διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://diavgeia.gov.gr/…/69%CE%945%CE%A99%CE%95-%CE%9A2%CE…







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου