Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Θαύμα ... μετά από εννέα (9) ολόκληρα χρόνια!

"Πληθώρα έργων πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στον Δήμο Βύρωνα. Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί τη δέσμευσή της για την αλλαγή της εικόνας του Δήμου προς όφελος των κατοίκων της" γράφει η ιστοσελίδα του Δήμου.

Δεν θα χαλάσουμε το αφήγημα της Δημοτικής Αρχής, αντιθέτως, σε αυτό, εμείς θα προσθέσουμε και τις αναπλάσεις των πεζοδρομίων και των χώρων πρασίνου: 
α) στη συμβολή των οδών Ν. Νικηφορίδη - Πρωτεσιλάου (1η φωτογραφία) και β) στη συμβολή των οδών Ν. Νικηφορίδη - Αρρήτης (όρια με Δήμο Αθηναίων - 2η φωτογραφία) που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Ιούνιο του 2018, και υλοποίησαν ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής που είχε ξεκινήσει -δώστε προσοχή- τον Ιούλιο του 2009, επί διοικήσεως Ν. Χαρδαλιά! Τις παρεμβάσεις αυτές, δηλαδή, την Ανάπλαση-Ανακατασκευή και περίφραξη των χώρων πρασίνου, τις είχαν αιτηθεί, όχι για λόγους αισθητικής, αλλά επειδή η χρήση του πεζοδρομίου ήταν απαγορευτική, λόγω ανύψωσης των πλακών, από το ισχυρό ριζικό σύστημα του δένδρου κατάλπης (φώτο 3 και 4).  





Στο θέμα και την 9ετή διαδρομή του είχαμε αναφερθεί διεξοδικώς με το άρθρο της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2016, "Αναπλάσεις - Ανακατασκευές; Το ταχύτερο δυνατόν"! Εάν ενδιαφέρεστε, διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://vironasipolimas.blogspot.com/2016/07/blog-post_27.html

Βέβαια απουσιάζει ακόμα, για την ασφαλή διέλευση των πεζών, η μεταξύ των διαβάσεων διαγράμμιση της οδού Ν. Νικηφορίδη, όπως επίσης και η πραγμάτωση της "προφορικής δέσμευσης" της δημοτικής Αρχής για τοποθέτηση συστήματος υπογείων κάδων, στον σταθμό ανακύκλωσης σημείο 41, που θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, αποτρέποντας τις καταστάσεις καθημερινής τρέλας όπως αυτές που εμφανίζονται στις κάτωθι φωτογραφίες (ενδεικτικές εικόνες αρχείου). 

Πρέπει να αναφερθεί ότι, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος διαμαρτυρίας κατοίκου, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Καραγιάννη, με πρόσχημα την -κατά την άποψή της- μείωση του πλάτους της κεντρικής οδού και την απώλεια θέσεων στάθμευσης, αλλά με κύριο αίτιο της αντίδρασή της, το γεγονός ότι δεν γίνονται έργα στη δική της γειτονιά!

Κλείνουμε "το κεφάλαιο" αυτό με εικόνες από το παρελθόν (2009). Για το παρόν, όπου τα αυτοκίνητα ανεβαίνουν στα νέα και μεγάλα πεζοδρόμια έχουμε να πούμε μόνον: Αναμενόμενο! Που νομίζετε ότι ζούμε;



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου