Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Τέλειωσε η γιορτή; σχόλασε ο γάμος (Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα) Κόλπο Γκρόσο Νούμερο Δύο





Κόλπο γκρόσο νούμερο Δύο

Στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βύρωνα, έχει παρατηρηθεί ότι, όταν έχουν γιορτή για τα παιδιά, με το πέρας αυτής, συνήθως γύρω στις 10 το πρωί, ο παιδικός σταθμός κλείνει.

Γι' αυτή την νοοτροπία και την παγιωμένη κατάσταση δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε ποιος είναι υπεύθυνος και ποιος έχει δώσει τέτοιες εντολές...

Να υποθέσουμε πως το προσωπικό τα "έδωσε όλα" για την γιορτή, κουράστηκε, και μετά δεν μπορεί να κάνει φύλαξη των παιδιών;

Στους ιδιωτικούς σταθμούς γιατί δεν γίνεται αυτό;

Σε περίπτωση που κάποιος τώρα βγει και πει το γνωστό κλισέ: "τότε να πάτε να παιδιά σας σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό", ένα έχουμε να απαντήσουμε: 

"Όχι δεν θα πάμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικό σταθμό. Δεν ζητάμε, Απαιτούμε την οργάνωση του ιδιωτικού τομέα, είτε πρόκειται για παιδικό σταθμό, είτε για δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο ή λύκειο, είτε για νοσοκομείο, και στον δημόσιο τομέα"! 

Πριν από τις γνωστές δικαιολογίες του έχουμε χρεωκοπήσει, δεν έχουμε λεφτά, πόρους κλπ. δυστυχώς αυτή η χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα χρεωκοπημένων συμπεριφορών και ανθρώπων που δεν θέλουν να χάσουν την βόλεψη τους. 

Θα θέλαμε δε, να υπενθυμίσουμε στο κατά τα άλλα κατά γενικής ομολογίας άξιο εκπαιδευτικό προσωπικό του δήμου μας, ότι πρωτίστως εκτελούν λειτούργημα.

Και όπως γράψαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας:

"Οι συμπολίτες μας που πηγαίνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, δεν είναι κάποιοι χασομέρηδες ή αργόσχολοι που τα αφήνουν για να πάνε στις καφετέριες, αλλά αντιθέτως σκληρά εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου, πολλοί δε από αυτούς, δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους".

Το ίδιο όπως πληροφορηθήκαμε θα γίνει και σε νηπιαγωγείο του δήμου μας. Η γιορτή θα γίνει απόγευμα και τα παιδιά δεν θα έχουν σχολείο το πρωί "γιατί θα κουραστούν". 

Για αυτό το τελευταίο θέμα, αρμόδια είναι η Πρωτοβάθμια, στην οποία έχουμε ήδη  απευθυνθεί με αριθμό πρωτοκόλλου, για να μας ενημερώσουν με σαφήνεια, ποιος νόμος, διάταξη, εγκύκλιος κλπ, προβλέπει το παραπάνω.

Δημοσιογράφος Μαρτέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου