Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Παιδικές Χαρές Βύρωνα - Εγκαίνια ή ανακαινίσεις χαμηλού κόστους;


Πρόσφατα είδαμε τις φανφάρες τις δημοτικής αρχής για την ανακαίνιση της παιδικής χαράς της Ραιδεστού. Από τον δήμο έγραφαν για εγκαίνια έστω και αν πρόκειται για ανακαίνιση.

http://www.dimosbyrona.gr/artprint.php?id=8176

Η παιδική χαρά είχε στην πραγματικότητα εγκαινιαστεί το 2008

http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=1337

Ας δούμε συγκρίσεις τότε και τώρα.




Η παιδική χαρά είχε 3 μεγάλα όργανα πολλαπλών δραστηριοτήτων (σκάλες τσουλήθρες, διάδρομοι κλπ) 3 κούνιες, 2 τραμπάλες και τουλάχιστον 5-6 αλογάκια κλπ, με ελατήριο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Κατά την ανακαίνιση που πραγματοποίησε πριν μερικές εβδομάδες η δημοτική αρχή στην παιδική χαρά βλέπουμε:

1 μικρό όργανο πολλαπλών δραστηριοτήτων, 2 κούνιες και 1 διαδραστικό παιχνίδι με στρογγυλά πατήματα εν μέσω σχοινιών, το οποίο πόσο ασφαλές για τα παιδιά είναι, έχουμε αμφιβολίες.




Διαβάζουμε στην σελίδα του δήμου:


"Προσέχουμε τα παιδιά μας ως κόρη οφθαλμού και δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλειά τους."

Πως ακριβώς το κάνατε αυτό; έχοντας τις παιδικές χαρές ερείπια επί 4 χρόνια και έχοντας ταμπέλες απέξω ότι τα παιδιά παίζουν με ευθύνη των γονιών ενώ είχατε υποχρέωση σύμφωνα με τον νόμο να τις σφραγίσετε;

Θυμίζουμε το άρθρο μας με τίτλο: 

"ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ"


Επίσης, σε ό,τι αφορά τις παιδικές χαρές, είναι ήδη έτοιμες δύο στον Καρέα (Αγ. Γεώργιο και Προσφυγικά), ενώ ετοιμάζεται η Π.Χ. που βρίσκεται στην Καραολή & Δημητρίου. Και οι τέσσερις παιδικές χαρές χρηματοδοτήθηκαν από το Πράσινο Ταμείο.

Έπεται συνέχεια, καθώς ακολουθούν 8 παιδικές χαρές με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και πιο συγκεκριμένα στο Ντάνκαν, στα Αγαλματάκια (Πλ. Βαρουτίδη), στην Αλαμάνας & Αθ. Διάκου (Μανώλη), στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στο πάρκο της Ανάληψης, στην Αγία Τριάδα, στην Πλατεία Γράμμου (Τσιρακοπούλου) και στο πάρκο Νικολαίδη στον Καρέα (Β. Αντωνιάδη).

Τέλος, με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" που αφορά προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, ετοιμάζονται και οι υπόλοιποι χώροι διασκέδασης των παιδιών μας.»



Καλά τόσα χρήματα που πήγαν; ολόκληρο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δεν μπορούσατε να βάλετε μια κούνια και μια τραμπάλα παραπάνω; έλεος... έχουμε και νοημοσύνη...

Επίσης σχετικά με την ασφάλεια της παιδικής χαράς. Η παιδική χαρά της Ραιδεστού έχει και έναν ψεύτικο πράσινο χλοοτάπητα.

Ίδιο δηλαδή με αυτόν που πήρε φωτιά τον Σεπτέμβριο του 2010!!



Περίεργη αντίληψη περί ασφάλειας έχετε εκεί στο δημαρχείο...

Τελειώνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι οι ανακαινίσεις χαμηλού κόστους (και όχι εγκαίνια) στις παιδικές χαρές δεν είναι τίποτα άλλο απλά για ακόμα ένα προεκλογικό πυροτέχνημα της δημοτικής αρχής προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα μετά από 4 χρόνια αδράνειας.

Τελειώνει η θητεία σας, θα προτιμούσαμε έστω και τελευταία στιγμή να φτιάξετε 2-3 περισσότερα πράγματα και να κάνετε λιγότερα εγκαίνια.


Δημοσιογράφος Άρης Μαρτέλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου