Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Εργα στην αγορά του Βύρωνα γιατί η Δημοτική Αρχή (δεν) πιέστηκε

Στις 11 Ιουνίου, με το παρακάτω άρθρο μας, είχαμε αναφερθεί στα έργα που γίνονταν στην αγορά του Βύρωνα

https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/06/blog-post_29.html 

Συγκεκριμένα θίγαμε το γεγονός ότι, επαναστρώνεται ένας ολόκληρος δρόμος, εκτός από ένα τμήμα περίπου 2-3 μέτρων, για λόγους που προφανώς αγγίζουν τα όρια του παραλόγου.

Δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί: ο εργολάβος δεν ασχολήθηκε καθόλου με το τελείωμα του δρόμου, ένα τμήμα στο οποίο εξακολουθούν να παραμένουν οι παλαιοί κυβόλιθοι. Το ίδιο έχει συμβεί και με την ανασφάλτωση της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπως και σε άλλα πεζοδρόμια της πόλης μας.

Είναι δυνατόν να γίνονται τόσο περιγραφικές και συνάμα γελοίες συμβάσεις έργου, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να εμφανίζει αυτό το χάλι; Πόσο μυαλό χρειάζεται για να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να απομακρυνθούν τελείως οι κυβόλιθοι; Με τι έχουμε να κάνουμε επιτέλους; με Τεχνικές Υπηρεσίες δήμων του 2018 ή με ιθαγενείς Αβορίγινες?


Και όπως τα λέγαμε (ή γράψαμε) το υπόλοιπο πεζοδρόμιο παρέμεινε με τους παλιούς κυβόλιθους!
Όταν τελικά η επιβλέπουσα την εργολαβία Τεχνική Υπηρεσία αποφάσισε στις 27 Αυγούστου να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κυβόλιθων και στην επανάστρωση του με συναφές υλικό.
 


Και γράψαμε "συναφές" υλικό και όχι ίδιο, γιατί πιθανώς ο εργολάβος το παράτησε έτσι και ο δήμος το συμπλήρωσε εκ των υστέρων όπως όπως ...

Πριν ακούσουμε πάλι το ίδιο τροπάρι δηλαδή ότι, κάποιοι θα πουν: "πιέστηκε η δημοτική αρχή για να το κάνει, αλλά εμείς το είχαμε προγραμματίσει", τότε, γιατί δεν έγινε εξ' αρχής και μετά από δύο μήνες πήγατε να κάνετε μπάλωμα;

Η απάντηση είναι μια

Γιατί όπως έχει αποδειχθεί, η δημοτική αρχή (άλλως διοίκηση) ή η Τεχνική Υπηρεσία, χωρίς πίεση, δεν κάνει σχεδόν τίποτα σωστά!

Παρακάτω βλέπετε μια όντως αποπερατωμένη έξοδο της αγοράς από τον Ιούνιο



ενώ στην κάτω φωτογραφία βλέπετε και το αντίστοιχο παράδειγμα της οδού   Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπου υλοποιήθηκε η καινούργια ασφαλτόστρωση, αφήνοντας τμήμα του υπόλοιπου δρόμου, με την παλιά

Δημοσιογράφος Άρης Μαρτέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου