Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Τι παιχνίδι παίζεται με τον "Ρεπόρτερ Βύρωνα";



Τον τελευταίο καιρό διαπιστώσαμε ότι ο "Ρεπόρτερ Βύρωνα" έχει μπει ενεργά ξανά στην ενημέρωση, επί παντός θέματος του Δήμου, και με μια δημοσιογραφική γραφή* -επιτρέψτε μας την έκφραση- τύπου Ζήκου, από την ταινία "Της κακομοίρας" (ή αλλιώς "Ο μπακαλόγατος"). Θα σχολιάσουμε όμως δύο από τα άρθρα του, τα σχετικά με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, και θα καταλάβετε για ποιο λόγο το κάνουμε αυτό.

Στο πρώτο άρθρο, με τίτλο "Μικρή πίστωση χρόνου ζητάει αναγνώστης μας με email για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα...", δείτε εδώ:


πόσο βολική μοιάζει η εμφάνιση ενός ανώνυμου αναγνώστη από τον Καρέα ο οποίος μάλιστα γράφει στο μήνυμα του: "Εξ άλλου πολλοί από την Ένωση Γονέων Βύρωνα πήγαιναν στο Δημοτικό του διπλανού χωριού, βαδίζοντας ώρες κάθε ημέρα... δεν έπαθαν τίποτα.. τώρα από ότι ξέρω οι μικροί μαθητές θα μεταφέρονται με πούλμαν. Υπομονή."
 

Μας προτείνει Υπομονή λοιπόν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι από πάνω, που κάποια στιγμή θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα είναι έτοιμο το σχολείο, αλλά κυρίως, για το ότι αφήσαμε πίσω το παρελθόν, αν και μάλλον θα έκανε καλό στα παιδιά να περπατάνε και λίγο ... κάπως έτσι.

Στο δεύτερο άρθρο, (υπήρχε και ένα τρίτο άρθρο που έλεγε "Έτοιμο στο Σχολείο", το οποίο όμως φρόντισε άμεσα να κατεβάσει) με τίτλο "Σχολείο με Θέα" (δείτε παρακάτω στη φωτογραφία), αναφέρει σε ένα σημείο, όταν δεν αυτοαναιρείται:






[Παρένθεση: Στην ένθετη φωτογραφία, από ανάρτηση του Ρεπόρτερ Βύρωνα, γίνεται αναφορά στον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Κόνσουλα (Βύρωνας Καθαρή Επιλογή), αλλά, πρέπει να τονίσουμε ότι, ο Ρεπόρτερ Βύρωνα δεν "εκπορεύεται" ούτε από τον κ. Κόνσουλα, ούτε από το περιβάλλον του!]




"Τελικά το άγχος και η αγωνία Δασκάλων και Γονέων αποδείχθηκαν υπερβολή"
Πως ακριβώς αποδείχθηκε υπερβολή η αγωνία Δασκάλων και Γονέων όταν, ο δήμαρχος Γ. Κατωπόδης είχε δεσμευτεί ότι το σχολείο θα ήταν έτοιμο για τον αγιασμό του Σεπτεμβρίου και τώρα μιλάμε για μέσα Οκτωβρίου ... και αν;

Και ποιος την χάρη τους.. ε; που τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο με λεωφορείο, χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, επειδή η διοίκηση αποδείχτηκε εντελώς ανίκανη!


Αγαπητοί αναγνώστες,

ο "Ρεπόρτερ Βύρωνα" λειτουργεί με συγκεκριμένο σύστημα... Εμφανίζεται μερικούς μήνες πριν τις εκλογές και ... "παίζει το παιχνίδι του (ή των)". Κάνει προσθήκη 1000 φίλους στο Facebook και ανεβάζει τα "καυτά" άρθρα του.

Τον έχουμε παρακολουθήσει και στις εκλογές του 2014. Μετά τις εκλογές, είχε σβήσει σχεδόν όλους τους φίλους που είχε κάνει, πλην ενός πυρήνα, και είχε εξαφανιστεί.


Έχει φροντίσει δε η σελίδα του να εξαιρείται από μηχανές αναζήτησης αρχείου, για να μην υπάρχουν και στοιχεία
(https://web.archive.org/).
 
Τώρα που οι εκλογές του 2019 πλησιάζουν, ο "Ρεπόρτερ Βύρωνα" εμφανίστηκε πάλι και ξανά προς την δόξα τραβά. Όλα αυτά πίσω από την ανωνυμία φυσικά...

Μας θυμίζει ένα αντίστοιχο αυτοδιοικητικό blog που χειριζόταν ένας μεσήλικας κυριούλης και μετά μανίας προωθούσε Σγουρό για περιφερειάρχη. Την περιφέρεια βέβαια την κέρδισε η Δούρου, και λίγο μετά, ως δια μαγείας, το εν λόγω blog εξαφανίστηκε. Δεν ξέρουμε εάν ήταν και ο ίδιος.


Αν και είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, ο λόγος που γίνεται αναφορά στο "θέμα" αυτό, είναι γιατί, πρέπει να υποψιάσουμε τους πολίτες, να καταλάβουν ότι, μάλλον, κάτι δεν πάει καλά, και γιατί κάποια στιγμή, πρέπει να δοθεί ένα τέλος στα  κατευθυνόμενα φερέφωνα που χωρίς καμία συστολή εκτελούν τις διατεταγμένες υπηρεσίες "Των"! Φτάνει πια!

Δημοσιογράφος Άρης Μαρτέλης
Οκτώβριος 2018

Σημείωση*
1. "Ο δημοσιογράφος δεν είναι απαραίτητο να μην έχει κομματική ταυτότητα και ιδεολογία, ωστόσο είναι υποχρεωμένος να μην βάζει το κομματικό συμφέρον και την ιδεολογία του πάνω από την αλήθεια.
2. Ο δημοσιογράφος δεν είναι πληρωμένος κοντυλοφόρος της εκάστοτε πολιτικής και κομματικής εξουσίας ή των οικονομικών συμφερόντων των λίγων ισχυρών, δεν είναι έμπορος, ούτε διαφημιστής.
3. Ο δημοσιογράφος ερευνά και ενημερώνει το κοινωνικό σύνολο για τα σημαντικά γεγονότα που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, αναλύει τις ειδήσεις, τις σχολιάζει και ψάχνει στο βάθος των πραγμάτων για να αποκαλύψει την αλήθεια. Στηλιτεύει την αυθαιρεσία της εξουσίας, στηρίζει την δημοκρατία, τους θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία, καλλιεργεί και ανεβάζει το πνευματικό επίπεδο της κοινωνίας και παιδαγωγεί ηθικά με το λόγο και τη γραφίδα του. Συμβάλλει στην διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης ενεργοποιώντας την κοινή γνώμη, αφυπνίζει και οξύνει την ευαισθησία της.
Επιπλέον είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει αξιόπιστα και αντικειμενικά για τα σημαντικότερα γεγονότα, να τα κρίνει και να τα αναλύει με κριτήριο το γενικό συμφέρον των πολιτών, αλλιώς δεν είναι άξιος να έχει στα χέρια του τη δύναμη και εξουσία της δημοσιότητας".

Απόσπασμα από το άρθρο του Ευστάθιου Ι. Μοσχοβίτη που αναδημοσιεύσαμε την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 με τίτλο:
ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΥΠΟΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" .. το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
https://vironasipolimas.blogspot.com/2016/10/blog-post_3.html



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου