Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Θεών νταμάρια ... ένα σύντομο οδοιπορικό





Ανεβαίνοντας τη διαδρομή προς το Θέατρο Βράχων, στο δεξί μας χέρι, συναντάμε το Δασικό Πάρκο. Μπορεί ο συγκεκριμένος χώρος της Εργάνης να είχε κηρυχθεί αναδασωτέος από το 2001, αλλά μόλις το 2018 έγινε δασικό πάρκο, όταν για πάνω από μια δεκαετία χρησιμοποιείτο από την προηγούμενη διοίκηση (Ν. Χαρδαλιά, με την "ομερτά" των υπολοίπων) ως χώρος αποθήκευσης, κυρίως όμως, ως "υπαίθριος κάδος" αχρήστων...  



Ας κάνουμε μια σύντομη στάση, για μια ιστορική αναδρομή
ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ!

"Σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολἠ και πρόστιμο 3000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, για την ρύπανση της περιοχής Εργάνης. Οι ίδιες ποινές επιβλήθηκαν απ’ το δικαστήριο και στην τεχνική εταιρεία Γήγερτον. Τη δίωξη είχε ασκήσει το δασαρχείο Πεντέλης μετά από καταγγελία επιτροπής πολιτών του Βύρωνα, με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον Δημήτρη Σουλιώτη.
Συγκεκριμένα, η υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2010, αφορούσε σύμφωνα με το κατηγορητήριο την παράνομη κατάληψη και ρύπανση δασικής έκτασης στη θέση «Θέατρο Βράχων - Λατομεία Εργάνης», στη Β' Ζώνη Υμηττού.
Η περιοχή είχε γίνει κατά τους καταγγέλλοντες ένας απέραντος σκουπιδότοπος, σύμφωνα δε με διάβημα διαμαρτυρίας που είχε κατατεθεί στο Δασαρχείο Πεντέλης και στον Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος, Ν. Χαρδαλιάς, είχε πλήρη γνώση για τις παράνομες ενέργειες του εργολάβου και η εναπόθεση των μπάζων είχε γίνει με την πλήρη γνώση και συγκατάθεσή του, αλλά και σε γνώση των προϊσταμένων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα.
Επίσης, κατά τις καταγγελίες, η δημοτική αρχή Χαρδαλιά χρησιμοποιούσε παράνομα και επί πολλά χρόνια όχι μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή της Εργάνης, αλλά και τον Κουταλά, όπως και τη μικρή έκταση του υδραγωγείου, που είναι επίσης πάνω ακριβώς από την επίμαχη περιοχή της Εργάνης, ως χώρο αποθήκευσης οικοδομικών υλικών διαφόρων επιχειρηματιών, ως χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, εσκαφέων και μηχανημάτων ποικίλης ύλης, για τα κοντέινερς των εταιρειών Λιοσάτου, Κατσαμάκη, Ερμή και άλλων εταιρειών, αλλά και την αποθήκευση υλικών του Δήμου".
Το άρθρο της 8ης Δεκεμβρίου 2015 είναι αναδημοσίευση από τη Διαδημοτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα "Ζώ2" , δείτε εδώ:



Φωτογραφικό υλικό από το αρχείο μας και το αρχείο του κ. Δ. Σουλιώτη 
και της Δημοκρατικής Ενότητας


Ας μείνουμε στο γεγονός ότι οι καταγγέλλοντες ήταν (κυρίως) εκτός του δημοτικού συμβουλίου, και ας προχωρήσουμε προς το Συγκρότημα Β' του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου.


Τα γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5 παρά τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τ.Υ.Δ.Β. κ. Μ. Καραγιάννη περί ολοκλήρωσης του έργου τον Σεπτέμβριο του 2018, δεν είναι ακόμη έτοιμα. 
16 Οκτωβρίου 2018, είναι σχεδόν έτοιμα ... άγνωστο όμως πότε θα παραδοθούν για το κοινό.




Δείτε παρακάτω την κατάσταση των γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 πριν την ανακατασκευή τους






Το σίγουρο είναι ότι η εικόνα της περιοχής αλλάζει, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σφύζει από ζωή.

Βασίλης Αυγέρης / Οκτώβριος 2016





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου