Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Τι συμβαίνει με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης; Βρίσκεται στο Τ.Ε.Ε. από τις 23 Μαρτίου 2018 !




Τι συμβαίνει με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης;  
Πέρασαν έξι (6) μήνες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Μαΐου 2018 και τη συζήτηση  του 1ου τακτικού θέματος: "Συζήτηση επί των θεμάτων Υπομνήματος πολιτών Βύρωνα",  σχετικά και με την εξόφληση, από το Δήμο, προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, δηλαδή, της δαπάνης της πραγματογνωμοσύνης, για τη διερεύνηση ύπαρξης κακοτεχνιών ή μη, στους πλακόστρωτους δρόμους Βρυούλων, Παν. Τσαλδάρη, Αρύββου, Νεοπτολέμου, η οποία είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.


Σε εκείνη τη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ.Δ.Β. κ. Μ. Καραγιάννης είχε δηλώσει ότι, "για άγνωστο λόγο, δεσμεύτηκαν 25.000 ευρώ", "αλλά μόλις επιστρέψει η 2η αναμόρφωση, θα πληρωθεί και θα την έχουμε στα χέρια μας" (Δείτε τα συνημμένα αποκόμματα της ομιλίας του).



Οι υπογράφοντες το αίτημα πολίτες, καθώς και οι δημοτικές παρατάξεις: “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ”, “ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ”, “ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ” και οι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ" που είχαν συνυπογράψει αυτό, είχαν αιτηθεί τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. ώστε, αφενός μεν, να πληροφορηθούμε -το ταχύτερο δυνατόν- το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης, αφετέρου δε, στην περίπτωση εκείνη που αποδειχτεί κακοτεχνία στην εργολαβία του 2010, να υπάρξει δέσμευση της Δημοτικής Αρχής περί αιτήματος αποζημίωσης από την κατασκευαστική εταιρεία ή και άλλων ενεργειών.

Υπενθυμίζουμε ότι, η με Αρ. Πρωτ. 8486 Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού κ. Θ. Κυπραίου υποβλήθηκε (με μεγάλη καθυστέρηση από την αρχική τρίμηνη εκτιμώμενη προθεσμία) στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), στις 23 Μαρτίου2018 και ακόμη δεν έχει κοινοποιηθεί... 

Όπως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία απάντηση-ενημέρωση από το δήμο, παρά το γεγονός ότι, στις 26 Οκτωβρίου 2018 υπεβλήθη το με αρ. πρωτ: 24624 αίτημα με χαρακτηρισμό προς το Γραφείο Δημάρχου, την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Διοικ. Υπηρεσιών, με κύριο ερώτημα το αν έχει πληρωθεί τελικά το χρηματικό ποσό των 3000 Ευρώ προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).

Τι συμβαίνει με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης; 

Ενημερωθείτε για το ιστορικό της υπόθεσης εδώ:
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου