Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ένα αίσχος: Δημοτικό πάρκινγκ νεκροταφείου Βύρωνα





Για δυσάρεστο δυστυχώς γεγονός επισκεφτήκαμε το νεκροταφείο του Βύρωνα και κάναμε το λάθος να δοκιμάσουμε να μπούμε στο δημοτικό πάρκινκ του νεκροταφείου για να παρκάρουμε.

Οι εικόνες ήταν αποκαλυπτικές και συνάμα μακάβριες... από που να ξεκινήσουμε...

Στο πάρκιγνκ που κατά τα άλλα η τηλεματική του δήμου -όταν δουλεύει- μας πληροφορεί για ελεύθερες θέσεις υπήρχαν σταθμευμένες πέντε νεκροφόρες εκ των οποίων οι δυο εγκαταλελειμένες.

Εγκαταλελειμένα υπήρχαν και άλλα αυτοκίνητα από αυτά που βρίσκονται παρατημένα και στους δρόμους και δεν έχει αξιωθεί η δημοτική αρχή να τα μαζέψει.

Δύο άνδρες άλλαζαν τα λάδια σε ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, (ελπίζουμε να μην ήταν υπάλληλοι του δήμου)

Επίσης βρίσκονταν σταθμευμένα και οχήματα του δήμου, ένα εξ αυτών παρατημένο, μια βούρτσα και διάφορα άλλα οχήματα.

και εδώ αρχίζει το μακάβριο της υπόθεσης...

Η οροφή του πάρκινκ είναι κατάμαυρη από μία νεκροφόρα που είχε πάρει φωτιά (!!!!!) και μάλιστα βρισκόταν ακόμα εντός του πάρκινκ καμένη.

Όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε στα μέσα κάποια αναφορά για πυρκαγιά στο πάρκινγκ του νεκροταφείου. Αν δεν αποσιωπήθηκε τότε απλά δεν έγινε γνωστό.

Στο πάρκινγκ φυσικά δεν υπάρχουν μέσα πυρόσβεσης, ούτε κατιονιστές που δια νόμου πρέπει να υπάρχουν στα πάρκινγκ ούτε πυροσβεστήρες.

Ο φωτισμός είναι ελλιπέστατος, μπορεί να υπήρχε και να κάηκε στην πυρκαγιά, και το μόνο φως προερχόταν από 5-6 λάμπες απλές από αυτές που έχουμε στα σπίτια μας. Ούτε προβολείς, ούτε κάμερες, ούτε τίποτα.

Ασφάλεια όχι μόνο το σούρουπο αλλά και οποιαδήποτε ώρα φυσικά δεν υπάρχει υπό αυτές τις συνθήκες σε περίπτωση επίθεσης σε κάποιο οδηγό, αλλά το πάρκινγκ εν δυνάμει θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμα και παγίδα θανάτου σε περίπτωση άλλης πυρκαγιάς.

Συνεπώς είναι επικίνδυνο και θα πρέπει να κλείσει άμεσα για το κοινό μέχρι να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής και αναβάθμιση του.

Την στιγμή που ακόμα και στην ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ (δείτε φωτογραφία) υπάρχουν καλύτερα και ασφαλέστερα πάρκινγκ, θέτουμε την δημοτική αρχή προ των ευθυνών της.

Μία ντροπή, ένας όνειδος, μόνο



https://propertywheel.co.za/2013/08/interpark-makes-further-moves-into-africa/

Δημοσιογράφος Άρης Μαρτέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου