Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Για την κόρη του εργολάβου θυσιάζεις τα παιδιά του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αντιδήμαρχε Τ.Υ.Δ.Β.;;;

Κατά τη χθεσινή (ημέρα Τρίτη, 18/12/2018) Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα και κατά τη συζήτηση του 24ου θέματος της Ημερησίας Διάταξης: "Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου: “Διαμόρφωση Αύλειου Χώρου 8ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Βύρωνα”, ακούστηκε από το Αντιδήμαρχο Τ.Υ.Δ.Β. Μιχάλη Καραγιάννη, εκτός μικροφώνου, για να μην καταγραφεί στα πρακτικά, ότι, η καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο που έχει αναλάβει τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα δεν έγινε, γιατί "υπογράφει η κόρη του... και δεν θέλει να της δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον"!!

Μπορεί ο Αντιδήμαρχος να έκλεισε το μικρόφωνο, δεν ζήτησε όμως να κλείσουν και οι κάμερες ή τα κινητά που καταγράφουν τις συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Όταν, σύμφωνα με τους καθηγητές και τους γονείς που παρευρέθηκαν στη συζήτηση, προχθές, υπήρξε σοβαρότατος τραυματισμός μικρού παιδιού (αποκοπή τμήματος του πτερυγίου του ωτός) από πτώση, λόγω, των κακοτεχνιών, της ύπαρξης υλικών στον χώρο, της μη ολοκλήρωσης και της εγκατάλειψης του έργου από τον εργολάβο και κυρίως λόγω της μη επίβλεψης του έργου από τον υποτιθέμενο "επιβλέποντα μηχανικό" της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Ένα έργο που, βάσει της σύμβασης, ενώ κανονικά έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018, επειδή ο εργολάβος δεν διέθετε χρήματα στο λογαριασμό του ώστε να το ολοκληρώσει και οι πληρωμές του Δήμου καθυστερούν πέραν του τριμήνου, δεν το ολοκλήρωσε, αρχικά το παράτησε, ενώ όταν συνεχίστηκαν οι εργασίες από ανειδίκευτους εργάτες, έγιναν κακοτεχνίες. Και ενώ η διοίκηση του Δήμου έπρεπε εξαρχής να καταγγείλει τη σύμβαση, περίμενε χαϊδεύοντας τον εργολάβο, σαν να επρόκειτο για "κολλητάρι" της, να ολοκληρώσει το έργο! Ποιό έργο; όταν οι ίδιοι, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος, παραδέχθηκαν ότι, υπάρχουν κακοτεχνίες.

Ακούστηκε επίσης από τον "αδιάβαστο" Αντιδήμαρχο Τ.Υ.Δ.Β. και το περιβόητο ότι, σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης θα περάσουν 2 χρόνια μέχρι να γίνει το έργο, για να διαψευστεί ο λόγος του από τους δικηγόρους δημοτικούς συμβούλους κ. Α. Σωτηρόπουλο και κα Β. Σάρολα.
Ο δε Δήμαρχος, μόνον στους γονείς και τους καθηγητές δεν έριξε την ευθύνη.
        
Της υπόθεσης -κατά την γνώμη μας- θα έπρεπε να επιληφθεί ο Εισαγγελέας
Γιατί δεν είναι μόνον ανίκανοι, είναι και επικίνδυνοι ταυτόχρονα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου