Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Μια από τα ίδια στο Δημοτικό... American Bar

Σε American Bar μετετράπη για ακόμη μία φορά το Δημοτικό Κατάστημα Βύρωνα, κατά την συζήτηση του 2ου θέματος: "Συζήτηση επί του αιτήματος Πολιτών Βύρωνα σχετικά με την Οικονομική Διαχείριση του πρώην Νομικού Προσώπου του Δήμου: “ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ”, της Ημερησίας Διάταξης της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, της 18ης Δεκεμβρίου 2018, με ευθύνη τόσο του Προέδρου Κ. Αγγέλη, όσο και του Δημάρχου Άκη Κατωπόδη.


Γιατί, σύμφωνα με τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας  του Δημοτικού Συμβουλίου της ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και Δ/ΝΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ και της με Αριθ.Πρωτ.: 16852/06-04-2011, Απόφασης  του Υπουργού ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, στο δημοτικό συμβούλιο «Οι διαλογικές συζητήσεις  δεν επιτρέπονται. Διακοπή ομιλητή μπορεί να γίνει αν το επιτρέψει ο ίδιος και αν συμφωνεί ο Πρόεδρος. Στην περίπτωση αυτή η διακοπή δεν  μπορεί να υπερβεί το ένα λεπτό,  χωρίς ισόχρονη παράταση του χρόνου της ομιλίας» και «Αν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δημιουργηθούν θόρυβοι που παρακωλύουν την ομαλή συνέχισή της, ο Πρόεδρος οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλοποίησή της και αν η ίδια κατάσταση συνεχιστεί, ο Πρόεδρος  διακόπτει τη συνεδρίαση για ορισμένη ώρα, που την ανακοινώνει στο σώμα. Κατά τη διακοπή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εξέρχονται της αίθουσας συνεδρίασης. Μετά την παρέλευση του χρόνου διακοπής, ο Πρόεδρος κηρύσσει τη συνέχιση της συνεδρίασης και, αν ο θόρυβος συνεχιστεί, δικαιούται να τη λύσει».

Ο Δήμαρχος ευθύνεται γιατί, ενώ, γνώριζε ότι, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη κατάχρησης χρημάτων κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά, όπως ισχυριζόταν, στηριζόμενος σε παρελθόντα στοιχεία του 2010, ο Δημήτρης Σουλιώτης*, το αποκάλυψε (για πρώτη φορά, μετά από 4 χρόνια. Δεν είναι παράξενο;), στο τέλος μιας επεισοδιακής ώρας, λέγοντας ότι, τον Οκτώβριο του 2014, είχε επισκεφτεί τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή και είχε ενημερωθεί σχετικά, και αυτό, δεν το έπραξε από την έναρξη της συζήτησης, όπως γίνεται άλλες φορές, αλλά άφησε να δημιουργηθούν μέσα στην αίθουσα εντάσεις, δημοτικοί σύμβουλοι να περιφέρονται σε έξαλλη κατάσταση, καρέκλες να πέφτουν, και να εκστομίζονται για ώρα, μεταξύ του Δημήτρη Σουλιώτη και του πρώην δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά, απειλές και φραστικές επιθέσεις που δεν τιμούν κανέναν!

Και ρωτάμε: 
- Γιατί δεν κάλεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος τους πολίτες, να τους ενημερώσει ότι, τα στοιχεία που επικαλούνται, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, από τη στιγμή που έχει γίνει έλεγχος και το θέμα έχει λήξει από το 2013, όπως δήλωσε; 
- Γιατί δεν ανακοίνωσε ποτέ, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, αυτά που διάβασε-αποκάλυψε στο Δ.Σ. λίγο πριν αιτηθεί την απόσυρση του θέματος;  

Που αποσκοπούσε όλη αυτή η "σκηνοθετημένη" παράσταση;

Δεν αξίζει να δώσουμε έκταση στο θέμα με λεπτομέρειες, για μια κατάσταση που δυστυχώς την έχουμε ξαναζήσει -deja vu- τον Ιούλιο του 2010, ευτυχώς σε μικρότερη ένταση και με καλλίτερη αντιμετώπιση από τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γώγο. 
Το κακό είναι ότι αυτά, καταγράφονται και μένουν ως παρακαταθήκη...


Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από την οξεία αντιπαράθεση Χαρδαλιά - Σουλιώτη της 1ης Ιουλίου 2010, εδώ:



*σ.σ.: Με τέτοιες ερασιτεχνικές προσπάθειες ανάδειξης υποτιθέμενων σκανδάλων και με συμπεριφορές εμπάθειας, αποδυναμώνεται ο ρόλος των κινημάτων των πολιτών.



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου