Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Την καταψήφιση του δημοτικού προυπολογισμού και την παραίτηση του δημάρχου ζητά ο υπεύθυνος της ΔΗ.ΕΝ.ΔΒ κ. Δ. Σουλιώτης


ΔΗΛΩΣΗ  Δ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η Δημοτική Αρχή μειοψηφίας Κατωπόδη/ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα φέρνει σήμερα στις 7/12 για 3η φορά τον δημοτικό προϋπολογισμό 2019 προς έγκριση, μολονότι και τις δύο φορές που προσπάθησε να αποσπάσει την έγκρισή του, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου τον απόρριψε. Ο προϋπολογισμός αυτός έχει συγκροτηθεί πάνω στην αποδοχή των αντιλαϊκών περικοπών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους ΟΤΑ, περικοπές οι οποίες φτάνουν στο 60% των προηγούμενων ενισχύσεων του κρατικού προϋπολογισμού και ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από στοιχεία, τα οποία θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουν προκαλέσει την επέμβαση των ελεγκτικών κρατικών και εισαγγελικών αρχών.

Ο προϋπολογισμός 2019 του Δήμου Βύρωνα δεν είναι μόνο ένας προϋπολογισμός λιτότητας βαθιά μνημονιακός και συνεπώς αντιλαϊκός, αλλά έχει συγκροτηθεί επίσης, εν γνώσει των ανάξιων συντακτών του, πάνω στην βάση παραποιημένων και ψεύτικων οικονομικών στοιχείων των προηγούμενων προϋπολογισμών και ισολογισμών, οι οποίοι αποτελούν την μαύρη κληρονομιά της μακρόχρονης θητείας της δημοτικής αρχής της Ν.Δ/Χαρδαλιά, Γώγου, Ζούμπου στον Δήμο Βύρωνα. Η δημοτική παράταξη ΝΔ/Χαρδαλιά εξουσίαζε τον Δήμο από το 2003 έως και το 2014 και με την ολέθρια πολιτική της ενίσχυσε σημαντικά και επέσπευσε την οικονομική κρίση του Δήμου Βύρωνα, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις αντιλαϊκές πολιτικές του διεφθαρμένου δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. από την πολιτική των οποίων διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος, οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια καθώς και η υποταγή στην βαθιά αντιδραστική πολιτική της Ε.Ε. και τα οποία επέσπευσαν την σημερινή τραγωδία του λαού και της χώρας μας.

Ο δήμαρχος Κατωπόδης και το δεξί του χέρι ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δ. Κόκκαλης, είναι άριστοι γνώστες των ψεύτικων οικονομικών στοιχείων, τα οποία πλασάρουν στην πλειοψηφία του Δ.Σ. με σκοπό να συγκαλύψουν τις πρόσθετες και καταστροφικές αιτίες των ελλειμμάτων και την χρεοκοπία, τελικά, του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνουν, για μια ακόμα φορά, το έδαφος πάνω στο οποίο φιλοδοξούν να στερεώσουν την συνεργασία του νέου διπολισμού/δικομματισμού ΣΥΡΙΖΑ/Ν.Δ και στον Δήμο Κατωπόδη/Γώγου. Δεν πρέπει κανείς να αποκλείει ότι η παράταξη της Ν.Δ/Γώγου μπορεί σήμερα να ψηφίσει τον διάτρητο και αντιλαϊκό προϋπολογισμό της μειοψηφίας Κατωπόδη. Πρέπει επίσης να υπογραμμισθεί ότι μέχρι σήμερα καμιά σχεδόν δημοτική παράταξη δεν έχει αναδείξει ως βασικό ζήτημα τις παραβιάσεις των δημοκρατικών αρχών και δικαιωμάτων των πολιτών, τις ανοιχτές παραβιάσεις και παρανομίες, οι οποίες σημάδεψαν την σκανδαλώδη οικονομική διαχείριση του Δήμου στην ολέθρια περίοδο Χαρδαλιά/Ν.Δ και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών του Βύρωνα.

Η ΔΗ.ΕΝ.ΔΒ είναι ενάντια στην υπερψήφιση τους νέου αντιλαϊκού και ψεύτικου προϋπολογισμού 2019 του Δήμου. 
Ζητώ την άμεση παραίτηση του Δημάρχου Κατωπόδη, ο οποίος εκτός του ότι έχει χάσει εδώ και καιρό την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει συνάμα ξεπέσει στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού του Βύρωνα ως ένας απόλυτα αποτυχημένος Δήμαρχος.
Η μνημονιακή και ταυτισμένη με το σύστημα πολιτική του καταδικάζεται από την μεγάλη πλειοψηφία του Βυρωνιώτικου λαού. 
Θεωρώ, επίσης, αναγκαία την άμεση παραίτηση του ολέθριου αντιδημάρχου οικονομικών Δ. Κόκκαλη για τον γνωστό σε όλους αντιδραστικό πολιτικό του ρόλο.

Προτείνω την εκλογή νέου Δημάρχου έως και τις προσεχείς εκλογές, την αλλαγή όλων των Αντιδημάρχων της μειοψηφίας Κατωπόδη και την δημιουργία μιας μόνιμης οικονομικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει την προσωρινή οικονομική συντήρηση του Δήμου. 

Αυτή η επιτροπή μαζί με τον νέο Δήμαρχο θα αναλάβει, το χωρίς ανάκληση, καθήκον να καλέσει άμεσα τις αρμόδιες δικαστικές και κρατικές ελεγκτικές αρχές για να ελέγξουν την σωρεία των οικονομικών σκανδάλων που έλαβαν χώρα στον Δήμο Βύρωνα και τις πραγματικές αιτίες της  χρεοκοπίας του. 
Δ. Σουλιώτης
Υπεύθυνος ΔΗ.ΕΝ ΔΒ

 Ελλησπόντου 12 - Βύρωνας - Τ Κ 16232
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ (ΔΗ.ΕΝ.ΔΒ) 

Βύρωνας 7/12/2018
     


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου