Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Άργειε να' ρθει εκείνη η μέρα... η κοινώς "μας γκάστρωσαν"!

Διαβάζουμε στην πρόσκληση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 18/12/2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Κατάστημα ότι, μεταξύ των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης που θα συζητηθούν βρίσκεται και ως 5ο θέμα το: "Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης ποσού #3.000,00#€ που αφορά έξοδα πραγματογνωμοσύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος".

Δηλαδή, εννέα (9) ολόκληρους μήνες μετά την υποβολή του πορίσματος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) από τον Εμπειρογνώμονα Πολ. Μηχανικό, η διοίκηση Κατωπόδη/Καραγιάννη εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της συζήτησης της έγκρισης του ποσού! Κοινώς, "μας γκάστρωσαν"!



Πως αλλιώς να σχολιάσει κανείς την πολύμηνη καθυστέρηση -έχουμε γράψει αρκετές φορές για το συγκεκριμένο θέμα*-  και πως να αφεθεί ασχολίαστο και να μην στηλιτευτεί το γεγονός ότι, για ακόμη μία φορά, κατά παράβαση του Νόμου 2690/1999, οι διοικητικές υπηρεσίες δεν απάντησαν σε σχετική με το θέμα ερώτηση που υποβλήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2018/Αριθμός Πρωτοκόλλου: 24624, και με χαρακτηρισμό προς το Γραφείο Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Τ.Υ.Δ.Β. καθώς και των Διοικητικών και Οικ/κών Υπηρεσιών του δήμου, και την οποία, αυτούσια, παραθέτουμε ευθύς αμέσως:

---------------------------------------------------------------

"ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε"

Δήμαρχε,

πέρασαν πέντε (5) μήνες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Μαΐου 2018 και τη συζήτηση  του 1ου τακτικού θέματος: "Συζήτηση επί των θεμάτων Υπομνήματος πολιτών Βύρωνα",  σχετικά και με την εξόφληση, από το Δήμο, προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, δηλαδή, της δαπάνης της πραγματογνωμοσύνης, για τη διερεύνηση ύπαρξης κακοτεχνιών ή μη,  στους πλακόστρωτους δρόμους Βρυούλων,  Παν. Τσαλδάρη, Αρύββου, Νεοπτολέμου, η οποία είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.

Στη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ.Δ.Β. κ. Μ. Καραγιάννης δήλωσε ότι, "για άγνωστο λόγο, δεσμεύτηκαν 25.000 ευρώ", "αλλά μόλις επιστρέψει η 2η αναμόρφωση, θα πληρωθεί και θα την έχουμε στα χέρια μας" (Δείτε τα συνημμένα αποκόμματα της ομιλίας του).

Οι υπογράφοντες το αίτημα πολίτες και οι δημοτικές παρατάξεις "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ", "ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ", "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ" και οι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ" που είχαν συνυπογράψει αυτό, είχαμε αιτηθεί τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. ώστε, αφενός μεν, να πληροφορηθούμε το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης το ταχύτερο δυνατόν, αφετέρου δε, στην περίπτωση εκείνη που αποδειχτεί κακοτεχνία στην εργολαβία του 2010, να υπάρξει δέσμευση της Δημοτικής Αρχής περί αιτήματος αποζημίωσης από την κατασκευαστική εταιρεία ή και άλλων ενεργειών.

Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάστε,
α) Έχει πληρωθεί το χρηματικό ποσό των 3000 Ευρώ προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.);
Υπενθυμίζουμε ότι, η με Αρ. Πρωτ. 8486 Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού κ. Θ. Κυπραίου υποβλήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), στις 23 Μαρτίου 2018 !

β) Σε περίπτωση που αποδειχτεί κακοτεχνία στην εργολαβία του 2010, θα υπάρξουν ενέργειες από την πλευρά σας σύμφωνα με το αίτημα;

Παρακαλώ ενημερώστε με εγγράφως


Με εκτίμηση

25 Οκτωβρίου 2018

Συνημμένως υποβάλλω:
Δύο αποσπάσματα της ομιλίας του Αντιδημάρχου Τ.Υ.Δ.Β. κ. Μ. Καραγιάννη από τα πρακτικά της συζήτησης της 16ης Μαΐου 2018



-----------------------------------------------------------------------

 Ποιος ξέρει πόσοι ακόμη μήνες θα περάσουν 
μέχρι να μας κοινοποιηθεί το πόρισμα! 
Εδώ ταιριάζει το "ζήσε Μάη μου... " αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτός, ο Μάης του 2019, συμπίπτει με τις δημοτικές εκλογές... ότι κι αν σημαίνει αυτό! Θα δείξει.

Με ανυπομονησία λοιπόν θα περιμένουμε να δούμε τί θα αναφέρει η έκθεση του Εμπειρογνώμονα Πολ. Μηχανικού κ. Θ. Κυπραίου, αλλά και τί θέση θα πάρουν οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι, γιατί η όλη προσπάθεια, που ξεκίνησε από τους πολίτες, είχε σκοπό να αναδείξει τα αμφιβόλου ποιότητας έργα οδοποιίας στο δήμο, όπως, επαναλαμβάνουμε, το αυτό θεωρούμε ότι ισχύει και για τις ανασφαλτώσεις 2017-2018 που διενήργησε η διοίκηση Κατωπόδη/Καραγιάννη, και για τις οποίες, παρά την ενημέρωση και το κάλεσμα που απευθύναμε προς ορισμένες δημοτικές παρατάξεις, για την κοινή ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος της διαχρονικής διασπάθισης των χρημάτων σε έργα ανασφαλτώσεων αμφιβόλου ποιότητας, δεν ανταποκρίθηκε καμία!  Θα το βρουν μπροστά τους στο εγγύς μέλλον.


* Παραπομπή: Δείτε όλα τα άρθρα που αναφέρονται στο θέμα, εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου