Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ενόσω συνεχίζεται η ανευθυνότητα στην Παιδική Χαρά της Αγίας Τριάδος



Με αφορμή της τελετή παράδοσης της ανακαινισμένης Παιδικής Χαράς στην πλατεία Γράμμου (βλέπε 1η φωτογραφία) που θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και του γεγονότος ότι, μέχρι τώρα έχουν ανακατασκευαστεί και παραδοθεί για χρήση οι πιστοποιημένες μεν Παιδικές Χαρές, Ιγνατίου Άρτης, Άλσος Καραολή, Κισσού στον Καρέα, Πάρκο Κουγιά στον Καρέα, Ραιδεστού, Ντάνκαν, Αγαλματάκια και Παιδική Χαρά Νέας Ελβετίας, αλλά κατά γενική ομολογία χαμηλού κόστους δε σε σχέση με την ποιότητα και ποσότητα των παιχνιδιών που υπήρχαν παλαιότερα, κι ενώ ακόμη ανακατασκευάζεται, εν χρήσει** (δείτε το σχόλιο και τις φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου), η   Παιδική Χαρά της Αγίας Τριάδος, ζητήσαμε (Αριθ. Πρωτ: 6425/05-03-2019) από τον Δήμαρχο να μας ενημερώσει εγγράφως (βάσει του Συντάγματος της Ελλάδας, που κάποιοι φροντίζουν να το κουρελιάζουν καθημερινά) για τα εξής:

α) Ποιο είναι το κόστος της ανακαίνισης εκάστης Παιδικής Χαράς;

β) Πως σκοπεύει η διοίκηση να προχωρήσει όσον αφορά στην ανακατασκευή της Παιδικής Χαράς της Ανάληψης όταν, η αυτοχαρακτηριζόμενη αναρχική συλλογικότητα «Κατάληψη Ανάληψης» λειτουργώντας ως "κράτος εν κράτει", με την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 11 Φεβρουαρίου 2019, και της οποίας απόσπασμα παραθέτουμε παρακάτω, δεν θα επιτρέψει αλλαγή της φυσιογνωμίας του πάρκου από όπως αυτό έχει σήμερα;

γ) Ποιες ενέργειες θα κάνει προκειμένου να υλοποιήσει τα όσα είχε εξαγγείλει, μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου, στις 8 Οκτωβρίου 2014, σχετικά με την κατάληψη του Δημοτικού Αναψυκτηρίου της Ανάληψης;

Γιατί δήλωνε τότε: «Μία από τις αρχές μας, που αποτέλεσε και προεκλογική μας δέσμευση, είναι ότι θα αξιοποιηθούν τα κλειστά δημοτικά αναψυκτήρια, με σκοπό τη δημόσια χρήση τους, ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους και σε όλες τις συλλογικότητες που σέβονται τη δημοκρατία και  δεν δημιουργούν αποκλεισμούς. 
Από την πρώτη μέρα της κατάληψης ζητήσαμε από τα άτομα που την πραγματοποιούν να αποχωρήσουν. Η δημοτική αρχή έχει προγραμματικό στόχο και βούληση, παρά τις αντίξοες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, να προχωρήσει στην υλοποίηση όσων εξήγγειλε. Αυτό έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται και θα γίνει όλο και πιο φανερό όσο ο καιρός περνάει». 

Στο σημείο αυτό παραθέτουμε το απόσπασμα της ανακοίνωσης της (συλλογικότητας) "Κατάληψη Ανάληψης" που προαναφέραμε:
 
"Για την παιδική χαρά της Ανάληψης:
 
Η ανάπλαση των παιδικών χαρών της γειτονιάς είναι ένα πάγιο αίτημα πολλών κατοίκων. Ωστόσο οι διαχρονικές πολιτικές του κράτους που εφαρμόζονται είναι σύμφυτες με τις λογικές της ψηφοθηρίας, της τσιμεντοποίησης, των εργολαβιών και του κέρδους, της περίφραξης των πάρκων και του περιορισμού της ελεύθερης πρόσβασης όλων των κατοίκων σ' αυτά. Σήμερα στη γειτονιά επικρατεί μια λογική ανταγωνισμού για το ζήτημα της ανάπλασης και της διαχείρισης των πάρκων και των πλατειών, μεταξύ των διαφόρων κομματιών της, μ' αυτά των νοικοκυραίων να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να θέλουν τα πάρκα και οι πλατείες να μετατραπούν από χώροι ελεύθερης πρόσβασης, στους προσωπικούς τους παιδότοπους. Φύλακες, κάγκελα, απαγόρευση σκυλιών, βάψιμο των γραφίτι, κλείδωμα με τη δύση του ηλίου κι ένα σωρό άλλα χουντικής έμπνευσης αφηγήματα. Αυτή η συσπείρωση τοπικού κράτους, εργολάβων, και κομματιών της σπονδυλικής στήλης του εθνικού κορμού, μας βρίσκει σαφώς απέναντι. Θεωρούμε ότι όσο οι τύχες μας κρίνονται μέσα από θεσμούς κι ιεραρχικές διαδικασίες αντιπροσώπευσης κι όχι μέσα από οριζόντιες διαδικασίες της κοινότητας, αυτή η λογική ανταγωνισμού θα αναπαράγεται αιώνια και με τη σειρά της θα αναπαράγει μια σειρά δομικών καταπιέσεων εντός της κοινωνίας. Γι' αυτό κι είμαστε ρηξιακά αντίθετοι με κάθε εκλογική διαδικασία η οποία δεν κάνει τίποτ' άλλο από το να επικυρώνει αυτή τη συνθήκη καταπίεσης. Ως αναρχικοί/ες αγωνιζόμαστε για πάρκα και πλατείες από τα οποία δεν θα υπάρχουν λουκέτα και αποκλεισμοί, ούτε ανθρώπων ούτε ζώων, ανοικτά τόσο για ντόπιους όσο και για μετανάστες, πάντα προσβάσιμα από τα ΑΜΕΑ, με λειτουργικές υποδομές, ομαλή συμβίωση και κατανόηση του ενός για τις ανάγκες του άλλου. 

Σ' ότι τώρα έχει να κάνει με προεκλογικά κουτσομπολιά για το τι στάση θα κρατήσουμε για την ανάπλαση της παιδικής χαράς στο πάρκο της Ανάληψης ξεκαθαρίζουμε, με βάση τα παραπάνω, ότι δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το πάρκο σε μια ζώνη αποκλεισμού ζώων ή κοινωνικών ομάδων. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα εμποδίσουμε εργασίες μέσα στην παιδική χαρά που δεν αλλάζουν τη φυσιογνωμία του πάρκου έτσι όπως είναι σήμερα. Ωστόσο οποιαδήποτε παραπάνω προσπάθεια τσιμεντοποίησης, αποψίλωσης, ή εσωτερικής του περίφραξης, θα πρέπει πρώτα να περάσει από πάνω μας. Και για να τελειώνουμε με τις προεκλογικές παπάτζες, δημοσιεύστε τα σχέδια ανάπλασης των παιδικών χαρών που έχουν απομείνει ώστε όλη η γειτονιά να έχει γνώση και άποψη."

Η υπόθεση της Ανάληψης έχει και θα έχει πολύ ενδιαφέρον! Όπως πιστεύουμε και οι απαντήσεις που θα λάβουμε από τη διοίκηση (γιατί όπως και να εξελιχθούν οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης τον Μάιο, η λήξη της θητείας της παρούσας διοίκησης είναι την 31η Αυγούστου 2019. Ας προσέχει λοιπόν από σήμερα τις μέχρι τότε ενέργειές της...)



**Παραπομπή: Φωτογραφίες της 1ης Μαρτίου 2019 από την ανακατασκευή εν χρήσει όπως διαπιστώσαμε της Παιδικής Χαράς της Αγίας Τριάδος. Εάν συμβεί ένα ατύχημα σε κάποιο παιδί (πχ υπάρχουν σιδερόβεργες που προεξέχουν σε χαμηλό ύψος), ποιος θα είναι υπεύθυνος κύριοι ανευθυνοϋπεύθυνοι της Διοίκησης Α. Κατωπόδη; Μήπως οι γονείς πάλι;


ΥΓ: Και δεν θα σταματήσουμε να το γράφουμε ξανά και ξανά γιατί επαναλαμβάνουμε, οι κάτοικοι του Βύρωνα Δεν πρέπει να ξεχάσουν, την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε αρχικά το θέμα των Παιδικών Χαρών η "αυταπατώμενη", τότε, διοίκηση Γρηγόρη Κατωπόδη που σκόπευε με συνολικό κόστος 80.000 ευρώ να ψευτοεπισκευάσει - αντί να πιστοποιήσει-  όλες τις παιδικές χαρές, και στις 10 Δεκεμβρίου 2015, ανακοίνωνε, εξαπατώντας τους πολίτες, ότι:
«Με εντολή του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μιχάλη Καραγιάννη, ξεκίνησαν οι επισκευές πιστοποίησης στις Παιδικές Χαρές του Δήμου μας. Η αρχή έγινε από την Παιδική Χαρά της Νέας Ελβετίας και του πάρκου της Καραολή & Δημητρίου. Οι εργασίες πρόκειται να συνεχισθούν και στις υπόλοιπες Παιδικές Χαρές του Δήμου στις αρχές του 2016».


 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου